Пиріг «Бабусина серветка» з маком
Пиріг «Бабусина серветка» з маком – це ніжний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі порадує вас неповторним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Мак – 100 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Молоко – 300 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Крупа манна – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно і перемішуємо її з сухими дріжджами, чотирма столовими ложками цукру і дрібкою солі.
Крок 2. Виливаємо в суху суміш дві третини теплого молока, рослинна олія і розбиваємо куряче яйце. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його плівкою і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. Після обминаємо ком руками і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
Крок 3. В цей час займемося начинкою. Мак перемішуємо з манною крупою.
Крок 4. Нагріваємо молоко з цукром. Після кипіння висипаємо сюди мак з крупою. Перемішуємо і варимо три хвилини. Охолодити начинку.
Крок 5. Повертаємося до тесту. Воно повинно сильно збільшитися в розмірі.
Крок 6. Розкачуємо готовий дріжджовий продукт в тонкий пласт.
Крок 7. Обмазуємо пласт тіста маковою начинкою. Рівномірно розподіляємо її по поверхні.
Крок 8. Звертаємо заготовку в щільний рулет.
Крок 9. Робимо на рулеті надрізи і формуємо з нього кільце.
Крок 10. Акуратно розгортаємо надрізані частини і формуємо з них трояндочки. Даємо заготівлі постояти 20 хвилин.
Крок 11. Обмазуємо продукт збитим курячим жовтком і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.
Крок 12. Пиріг «Бабусина серветка» з маком готовий. Подавайте рум’яне частування до столу!