Пиріг з маком – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пиріг «Бабусина серветка» з маком

Пиріг «Бабусина серветка» з маком – це ніжний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі порадує вас неповторним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Мак – 100 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крупа манна – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно і перемішуємо її з сухими дріжджами, чотирма столовими ложками цукру і дрібкою солі.

Крок 2. Виливаємо в суху суміш дві третини теплого молока, рослинна олія і розбиваємо куряче яйце. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його плівкою і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. Після обминаємо ком руками і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Крок 3. В цей час займемося начинкою. Мак перемішуємо з манною крупою.

Крок 4. Нагріваємо молоко з цукром. Після кипіння висипаємо сюди мак з крупою. Перемішуємо і варимо три хвилини. Охолодити начинку.

Крок 5. Повертаємося до тесту. Воно повинно сильно збільшитися в розмірі.

Крок 6. Розкачуємо готовий дріжджовий продукт в тонкий пласт.

Крок 7. Обмазуємо пласт тіста маковою начинкою. Рівномірно розподіляємо її по поверхні.

Крок 8. Звертаємо заготовку в щільний рулет.

Крок 9. Робимо на рулеті надрізи і формуємо з нього кільце.

Крок 10. Акуратно розгортаємо надрізані частини і формуємо з них трояндочки. Даємо заготівлі постояти 20 хвилин.

Крок 11. Обмазуємо продукт збитим курячим жовтком і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 12. Пиріг «Бабусина серветка» з маком готовий. Подавайте рум’яне частування до столу!