Пиріг з маком – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пиріг з маком та родзинками

Пиріг з маком і родзинками – це просте кулінарне рішення, яке порадує рідних яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою вашого улюбленого гарячого напою. Урізноманітніть меню десертом з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Мак – 2 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Крупа манна – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір з’єднуємо з манною крупою і гарненько перемішуємо.

Крок 2. Даємо суміші настоятися протягом 15-20 хвилин для набухання манки.

Крок 3. Виливаємо сюди рослинне масло і перемішуємо.

Крок 4. Також відправляємо сюди розпушувач тіста.

Крок 5. Занурюємо в суміш вказану кількість маку, родзинок. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 6. Форму для випікання устеляємо пергаментом і обмазуємо вершковим маслом. Виливаємо сюди тісто.

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Рекомендуємо перевіряти готовність пирога дерев’яною шпажкою або сірником.

Крок 8. Пиріг з маком та родзинками готовий. Подавайте апетитне частування до столу!