Пиріг з маком та родзинками
Пиріг з маком і родзинками – це просте кулінарне рішення, яке порадує рідних яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою вашого улюбленого гарячого напою. Урізноманітніть меню десертом з допомогою нашого покрокового рецепта.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Мак – 2 ст. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Кефір – 200 мл
- Крупа манна – 200 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір з’єднуємо з манною крупою і гарненько перемішуємо.
Крок 2. Даємо суміші настоятися протягом 15-20 хвилин для набухання манки.
Крок 3. Виливаємо сюди рослинне масло і перемішуємо.
Крок 4. Також відправляємо сюди розпушувач тіста.
Крок 5. Занурюємо в суміш вказану кількість маку, родзинок. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Крок 6. Форму для випікання устеляємо пергаментом і обмазуємо вершковим маслом. Виливаємо сюди тісто.
Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Рекомендуємо перевіряти готовність пирога дерев’яною шпажкою або сірником.
Крок 8. Пиріг з маком та родзинками готовий. Подавайте апетитне частування до столу!