Пиріг «Сніжинка» з маком
Пиріг «Сніжинка» з маком – цікаве за смаком і нескладний у виконанні частування для вашого домашнього столу. Готовий десерт вийде неймовірно ніжним і апетитним. Відмінне рішення для свята або чаювання в колі сім’ї. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- Сир – 150 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Масло рослинне – 70 мл
Для начинки:
- Мак – 50 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно і перемішуємо її з сухими дріжджами.
Крок 2. В окремому посуді змішуємо сир, теплий кефір, цукор, сіль і курячі яйця. Вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Рідку заготівлю переливаємо в борошно з дріжджами. Починаємо перемішувати.
Крок 4. Обмазуємо тісто олією і продовжуємо вимішувати до утворення однорідного еластичного кома. Прибираємо його в тепле місце на півтори години. Через годину заготовку можна обім’яти руками.
Крок 5. Тісто ділимо на чотири однакові за розміром частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий акуратний коло. Діаметр всіх кіл повинен збігатися.
Крок 6. Один коло викладаємо на деко з пергаментом. Обмазуємо його вершковим маслом, посипаємо маком з цукром.
Крок 7. Закриваємо заготівлю другим колом тесту. Повторюємо шари і закриваємо макове частування четвертим колом. Його обмазувати вже не потрібно. Від центру до краях робимо вісім розрізів.
Крок 8. Кожну частину заготовки ще надрізаємо. У підсумку отримуємо 16 пелюсток.
Крок 9. Далі кожні два сусідніх пелюсток відвертаємо один від одного.
Крок 10. Продовжуємо скручувати краю і підгинаємо їх усередину.
Крок 11. Акуратно робимо це з усім пирогом. Так заготівля почне нагадувати сніжинку.
Крок 12. Змащуємо частування вершковим маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 13. Пиріг «Сніжинка» з маком готовий. Подавайте яскраву випічку до столу і пригощайтеся!