Торт «Естерхазі» – класичний рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Торт «Естерхазі» — класичний десерт, який вимагає багато сил і часу, однак результат, який ви отримуєте в результаті, окупає абсолютно всі труднощі. Він володіє неймовірно ніжним смаком, хрусткими коржами і вражаючим зовнішнім виглядом. Цей торт є одним із самих смачних і ніжних десертів. Якщо вам до цих пір не вдалося спробувати його, то покваптеся закупитися всіма необхідними інгредієнтами і приступити до приготування.

Класичний рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах

Класична версія торта не передбачає додавання в коржі борошна і крохмалю. Цей рецепт досить простий, тому ви з легкістю зможете приготувати його на своїй кухні.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для коржів:
  • Білок 300 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Фундук 200 гр.
  • Мигдаль солодкий 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Для крему:
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Жовтки 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 3 ст. л.
  • Масло вершкове 300 гр.
  • Для праліне:
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Фундук 100 гр.
  • Для прикраси:
  • Варення 1 ст. л. абрикосового
  • Білий шоколад 100 гр.
  • Молочний шоколад 30 гр.
  • Мигдальні пелюстки 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Естерхазі» за класичним рецептом в домашніх умовах? Приготування торта варто почати з крему. Нам необхідно з’єднати яєчні жовтки, крохмаль і цукор. Збиваємо суміш протягом декількох хвилин. Вона повинна стати повністю однорідною.
  2. З’єднуємо отриману масу з 3 столовими ложками молока, ретельно її збиваємо. Молоко, що залишилося необхідно підігріти на невеликому вогні і з’єднати з жовтковою сумішшю, продовжуючи заважати. Додати його ми повинні не відразу, а поступово, вливаючи тонким струменем.
  3. Масу з молока і жовтків переміщаємо на повільний вогонь. Не забувайте її постійно заважати. Підсумкова консистенція крему повинна бути схожа на згущене молоко.
  4. Тепер переходимо до підготовки праліне. Починаємо обсмажувати мигдаль і фундук на абсолютно сухій сковороді протягом декількох хвилин. Приміщення повинен наповнити насичений горіховий запах, який свідчить про готовність мигдалю і фундука. В іншій сковороді (бажано, щоб вона мала товсте дно) підігріваємо цукор. Коли він повністю розтопиться, додаємо обсмажені горіхи і заважаємо їх протягом 2-3 хвилин.
  5. З допомогою блендера перетворюємо нашу горіхову суміш в пасту. Блендер обов’язково включаємо на максимальній швидкості, щоб паста стала маслянистою.
  6. Починаємо збивати поступово м’яке масло міксером, до нього невеликими порціями додаємо молочно-жовткову масу. Після з’єднуємо суміш з горіховою пастою і збиваємо до отримання однорідності.
  7. Приступаємо до приготування тіста для коржів. У чистій і сухій мисці (бажано скляної) збиваємо поєднання білків з дрібкою солі. В результаті у нас повинні вийти щільні піки. Якщо вони не випливають з тарілки, значить ми все зробили правильно. Залишився цукор подрібнюємо в пудру і додаємо до білків. Потім ми перетираємо в блендері горіхи до консистенції, що нагадує борошно. Акуратно додаємо їх в білкову масу і обережно перемішуємо. Довго заважати не варто, так як є ризик, що білки перестануть бути повітряними і осядуть.
  8. тісто покласти в кондитерський мішок. З його допомогою ми починаємо викладати суміш на пергамент. Форма коржів повинна бути круглою. З нашої маси може вийти близько 5 коржів. Проте їх кількість залежить від розміру кола, який ви наносите на пергамент. Випікаємо коржі при 160° с протягом 20-25 хвилин. В цей час крем для нашого торта необхідно поставити в холодильник, накривши харчовою плівкою.
  9. Готові коржі починаємо змащувати кремом, збираючи основу торта.
  10. Приступаємо до оформлення десерту. Починаємо покривати верхню частину торта абрикосовим варенням. Білий шоколад ми повинні розтопити. Це можна зробити за допомогою водяної бані. Їм ми заливаємо верхню частину десерту. Чекаємо, коли білий шоколад почне застигати. Потім розтопити молочний. Його наносимо на верхній шар за допомогою кулінарного пакету, малюємо спіралі. Зубочисткою або іншим тонким предметом (наприклад, ножем) акуратно проводимо прямі лінії, починаючи від центру торта і закінчуючи на краях. Мигдальні пелюстки маємо з боків десерту. Після цього сміливо відправляємо його в холодильник приблизно на 3-4 години. Залишилося трохи почекати, і ви зможете скуштувати цей божественний торт!

  11. Приступаємо до оформлення десерту. Починаємо покривати верхню частину торта абрикосовим варенням. Білий шоколад ми повинні розтопити. Це можна зробити за допомогою водяної бані. Їм ми заливаємо верхню частину десерту. Чекаємо, коли білий шоколад почне застигати. Потім розтопити молочний. Його наносимо на верхній шар за допомогою кулінарного пакету, малюємо спіралі. Зубочисткою або іншим тонким предметом (наприклад, ножем) акуратно проводимо прямі лінії, починаючи від центру торта і закінчуючи на краях. Мигдальні пелюстки маємо з боків десерту. Після цього сміливо відправляємо його в холодильник приблизно на 3-4 години. Залишилося трохи почекати, і ви зможете скуштувати цей божественний торт!

Як приготувати смачний торт «Естерхазі» з волоськими горіхами?

Не знаєте, що приготувати на свято? Тоді вам варто спробувати рецепт торта «Естерхазі» з волоськими горіхами. Цей смачний десерт складається з горіхових коржів і ніжного заварного крему; його незвичайне і красиве оформлення не дозволить вашим гостям залишитися байдужими. Зацікавилися? Тоді приступаємо до приготування.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 4 години.

Порцій – 10.

Інгредієнти для тіста:

  • Яєчні білки – 5 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Волоські горіхи – 130 гр.

Інгредієнти для крему:

  • Цукор – 90 гр.
  • Яєчні жовтки – 5 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • масло – 250 гр.

Інгредієнти для прикраси:

  • Волоські горіхи – 50 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Білий шоколад – 100 гр.
  • Темний шоколад – 50 гр.

Процес приготування:

1. Приготування десерту почнемо з коржів. Спочатку ми розколемо волоські горіхи і перенесемо їх на суху сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до появи насиченого горіхового запаху. Даємо горіхам охолонути. Тепер нам необхідно їх подрібнити за допомогою блендера. Нам потрібно, щоб структура горіха частково збереглася, а отримана суміш не нагадувала борошно.

2. Яєчні білки переносимо у скляну миску. Починаємо збивати їх міксером, поступово збільшуючи швидкість. Спочатку збиваємо на мінімальних обертах, а потім поступово просуваємося до максимальної швидкості, додаючи до білків невеликі порції цукру. Збиваємо масу до утворення щільних піків, які не будуть витікати з миски. У білки ми висипаємо нашу суміш з волоських горіхів і акуратно все розмішуємо. Не забувайте стежити за своїми рухами, так як є ризик, що білки можуть впасти. Тісто для коржів готово.

3. Щоб полегшити собі завдання під час створення форми коржів, ми вирізаємо 5 кіл однакового розміру з пергаментного паперу. Їх діаметр може варіюватися від 22 до 26 сантиметрів. Кладемо наші кола на деко і починаємо викладати на них тісто. Для цього ви можете використовувати, наприклад, силіконову лопатку. Тісто намагаємося викладати акуратно і рівномірно. Відправляємо його в духовку, яку розігріваємо до 150°. Випікання одного коржа займе близько 20 хвилин.

4. Приступаємо до приготування крему. Збиваємо яєчні жовтки (вони повинні залишитися у вас після використання білків для тіста торта) у поєднанні з цукром. Продовжуємо робити це до тих пір, поки маса не придбає білий відтінок. У глибоку каструлю наливаємо молоко і доводимо його до кипіння. Зменшивши вогонь, поступово починаємо додавати до нього яєчну суміш, постійно помішуючи. Якщо ви припиніть заважати масу, то яйця можуть згорнутися. Крем продовжуємо варити на невеликому вогні. Коли він загусне, ми знімаємо його з плити і даємо охолонути. До остившему крему додаємо м’яке вершкове масло (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника). Заважаємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. В кремі не повинно бути грудочок. Готові коржі змащуємо кремом, що вийшов, частину якого необхідно залишити для боків торта.

5. Плавим білий шоколад з молоком. Це можна зробити за допомогою водяної бані або мікрохвильовки, якщо ви прагнете якомога швидше закінчити з приготуванням. Молочно-шоколадну масу виливаємо на верхню частину торта. Темний шоколад також плавим з рештою молоком. Його ми наливаємо в кондитерський шприц, з допомогою якого на верхній частині торта малюємо кола. Беремо зубочистку або будь-який інший гострий і тонкий предмет, проводимо лінії від центру торта до його країв. Бока десерту ви можете прикрасити подрібненими волоськими горіхами. Вже готовий торт необхідно поставити в холодильник приблизно на 4 години. За цей час він встигне просочитися і придбати неймовірно насичений смак. Торт готовий. Пора дивувати гостей.

Покроковий рецепт приготування мигдального торта «Естерхазі»

Мигдальний версія торта складається з п’яти коржів, хрусткі зовні і дуже м’яких всередині. В них доданий мигдаль, надає торту неймовірний смак і аромат. Напевно, ви вже представили, як пробуєте цей вишуканий десерт. А це значить, що настав час приступити до його приготування.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 4 години.

Порцій – 12.

Інгредієнти для коржів:

  • мигдальна Борошно – 200 гр.
  • Яєчні білки – 250 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 80 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 гр.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 80 гр.

Інгредієнти для прикраси:

  • Білий шоколад – 100 гр.
  • Темний шоколад – 30 гр.
  • Абрикосове варення – 3 ст. л.
  • Пелюстки мигдалю – за смаком.

Процес приготування:

1. Приступаємо до приготування тіста для нашого мигдалевого «Естерхазі». Яєчні білки збиваємо міксером в глибокій скляній мисці. Дуже важливо, щоб ємність була абсолютно суха. Починаємо збивати з мінімальної швидкості, поступово переходячи до максимальної. Невеликими порціями додаємо в білки цукор. В результаті ви повинні отримати міцні списи. Перевірити білки ви можете за допомогою ложки: якщо вони не стікають по ній, значить ви досягли потрібного результату. До отриманої маси додаємо мигдалеву борошно. Її необхідно акуратно вмішувати, щоб білки не осіли і залишилися такими ж повітряними.

2. Нам необхідно намалювати на папері для випічки кола, розмір яких може варіюватися від 20 до 25 сантиметрів. Наші кола будуть діаметром до 20 сантиметрів. З підготовленого тіста у нас вийде десь 5 коржів. Для перенесення білкової маси ми використовуємо кондитерський мішок. Рівномірно розподіляємо її на папері для випічки. Додатково ви можете вирівняти коржі лопаткою. Зверху ми посипаємо білкову масу цукровою пудрою. Завдяки цьому інгредієнту коржі будуть хрусткими зовні і дуже м’якими всередині. Випікаємо основу нашого торта при 170° на протязі 15 хвилин.

3. Коли коржі будуть готові, потрібно максимально швидко зняти з них папір, так як є ризик, що пізніше вона може не відійти. Намагайтеся дотримувати акуратність, тому що коржі торта досить крихкі.

4. Переходимо до крему. В окремій ємності збиваємо яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Ретельно перемішуємо суміш до отримання однорідності. Нагріваємо молоко на середньому вогні. Поступово починаємо додавати його в жовткову суміш, не припиняючи помішувати. Ставимо масу на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Накриваємо крем для торта харчовою плівкою і даємо йому охолонути.

5. Збиваємо згущене молоко. Воно має бути кімнатної температури, тому його необхідно заздалегідь дістати з холодильника. До згущеного молока додаємо м’яке масло кімнатної температури, починаємо збивати суміш. Підсумкова консистенції повинна нагадувати крем. Додаємо отриману масу до остившему крему з жовтків і молока. Акуратно перемішуємо суміш, щоб вона стала однорідною.

6. Приступаємо до збору торта. Кожен корж необхідно змастити кремом. Тільки верхню частину залишаємо порожнім. Боки нашого мигдалевого торта вирівнюємо залишилися кремом.

7. На верхній шар коржа наносимо абрикосове варення. Рівномірно розподіляємо його. Молочний шоколад розтоплюємо в поєднанні з молоком. Це можна зробити на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі. Заливаємо його на верхній корж і розподіляємо. Темний шоколад також топимо разом з молоком. Він необхідний нам для того, щоб намалювати спіралі. Малюнок буде йти від центру торта до країв. За допомогою зубочистки малюємо лінії. З боків нашого торта розподіляємо мигдальні пелюстки. Торт необхідно залишити в холодильнику на кілька годин, щоб він встиг добре просочитися. Тепер ви можете насолодитися божественно ніжним смаком цього десерту. Приємного апетиту!

ПП дієтичний торт «Естерхазі» в домашніх умовах

Якщо ви боїтеся погладшати, часто сидите на дієтах і перевіряєте калорійність всіх продуктів, то ПП варіант торта «Естерхазі» стане вашим порятунком. Одна порція цього торта не буде причиною зайвих кілограмів і поганого настрою, а його смак нічим не поступається оригіналу.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 2 години.

Порцій – 10.

Інгредієнти для коржів:

  • Яєчні білки – 6 шт.
  • Цукрозамінник эритритол – 100 гр.
  • Мигдальна борошно – 225 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 180 мл
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1.5 ст. л.
  • Сухе знежирене молоко – 1 ст. л.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.

Інгредієнти для прикраси:

  • Горіхи – 40 гр.
  • Згущене молоко – 80 гр.
  • Шоколадна глазур – 40 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто. Спочатку збиваємо в скляній мисці 6 білків, додавши в них дрібку солі. Починаємо з мінімальної швидкості міксера, поступово збільшуємо її до максимальної. Невеликими порціями починаємо додавати эритритол. В результаті з білків у нас виходять щільні піки, які не повинні відходити від тарілки. Після цього нам необхідно додати мигдалеву борошно. Акуратно перемішуємо масу. Слідкуйте за своїми рухами: важливо, щоб вони були в одну сторону. Перемішувати варто силіконової лопаткою, щоб зберегти тісто повітряним.

2. Готове тісто ми поміщаємо в кондитерський мішок. Деко застеляємо папером для випічки або силіконовим килимком. Починаємо викладати наше тісто у формі кола, діаметр якого повинен становити близько 14 сантиметрів. З наявного тесту у нас виходить 4 коржа. Відправляємо основу нашого ПП торта в духовку, яку попередньо розігріваємо до 180°. Коржі будуть випікатися приблизно 20 хвилин. Проте часом може змінюватись в залежності від потужності вашої духовки.

3. Для крему нам необхідно з’єднати молоко, цукрозамінник, кукурудзяний крохмаль, сухе знежирене молоко і жовтки. Отриману масу віночком розмішуємо до однорідності. Ставимо наш крем на плиту і починаємо варити на невеликому вогні. Крем повинен загуснути. Після цього ми знімаємо його з вогню й даємо охолонути.

4. Коли коржі і крем повністю готові, можемо починати збирати торт. Кожен шар повинен бути промазан кремом. Без нього залишаємо тільки верхній корж торта. Бока десерту також вирівнюємо кремом, що залишився після збору основи десерту. Потім наш торт необхідно поставити в холодильник на 60 хвилин.

5. Коли десерт повністю просочився, починаємо його прикрашати. Для цього ми використовуємо горіхи, згущене молоко і шоколадну глазур. Верхній корж торта заливаємо згущеним молоком, яку потрібно рівномірно розподілити. Кондитерським шприцом додаємо на верхній шар шоколадну глазур. Від центру торта до його країв проводимо лінії за допомогою звичайної зубочистки. Бічну частину десерту прикрашаємо горіхами на ваш смак. В одній порції такого торта лише 213 кілокалорій. Тепер ви можете їсти солодке і худнути. Насолоджуйтеся.

Простий і дуже смачний рецепт домашнього «Естерхазі» з фундуком

Особливість цього десерту полягає у фундуку. Він робить його більш вишуканим і дуже апетитним. Якщо ви ще не випробували рецепт торта «Естерхазі», то вам варто відкласти всі свої справи і прямо зараз почати підготовку продуктів для цього благородного десерту.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 3 години.

Порцій – 10.

Інгредієнти для тіста:

  • Яєчні білки – 8 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Подрібнений фундук – 300 гр.

Інгредієнти для крему:

  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • масло – 300 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Згущене молоко – 300 гр.

Інгредієнти для прикраси:

  • Темний шоколад – 50 гр.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Мигдальні пелюстки – 50 гр.

Процес приготування:

1. Фундук обсмажуємо на сухій сковороді. Коли вашу кухню наповнить насичений горіховий запах, перекладаємо фундук на тарілку і знімаємо з нього лушпиння. Горіхи нам необхідно подрібнити у блендері. Консистенція повинна нагадувати борошно. В невелику скляну ємність виливаємо білки. Починаємо збивати їх міксером. Дуже важливо поступово збільшувати швидкість, додаючи до білків невеликими порціями цукор. Маса повинна стати щільною і пишною. Якщо у вас не вийшло домогтися такого ефекту, варто спробувати ще раз збити білки в скляній ємності, але перевірити, щоб вона була абсолютно сухою.

2. Деко накриваємо папером для випічки. На ній ми повинні намалювати коло, розмір якого близько 25 сантиметрів. По ньому ми розмазуємо наше тісто. Ви також можете вирівняти за допомогою лопатки. Корж випікаємо в розігрітій до 130° духовці протягом 30 хвилин. Після його потрібно остудити і акуратно зняти з паперу для випічки. Робіть це дуже обережно, так як корж можна легко зламати. Кількість тіста, яке у нас вийшло, дозволяє нам спекти близько 5-6 коржів.

3. Приступаємо до самої солодкої частини – крему. Змішуємо яєчні жовтки з борошном, цукром і ванільним цукром. Цю масу ми ретельно розмішуємо. Кип’ятимо Молоко на середньому вогні, а після невеликими порціями додаємо до нашої суміші жовтків і цукру. Крем ставимо варитися на невеликий вогонь. Не перестаючи помішувати, варимо його протягом 5 хвилин. Після ми дозволяємо крему охолонути. Потім змішуємо його з м’яким вершковим маслом і згущеним молоком. Крем збиваємо з допомогою міксера. Нам потрібно, щоб він став дуже пишним. Вершкове масло і згущене молоко варто заздалегідь дістати з холодильника. Тоді масло встигне стати м’яким, а згущене молоко буде кімнатної температури.

4. Крем і коржі готові, тому можна приступити до складання нашого торта. Ми кожен корж змащуємо кремом, включаючи верхній. Бічну частину торта також змащуємо і вирівнюємо.

5. Приступаємо до прикраси десерту. Розтоплюємо на водяній бані темний шоколад. Щоб прискорити процес, ви можете скористатися мікрохвильовою піччю. Шоколад змішуємо з вершками і наповнюємо масою кондитерський мішок. З його допомогою малюємо спіраль від середини торта і до країв. Тепер беремо ніж і проводимо промені від центру десерту. Отриманий малюнок повинен нагадувати павутинку. Бічну частину торта ми прикрашаємо мигдалевими пелюстками. Торт потрібно поставити в холодильник на 3 години. Все готово. Тепер ви можете покликати своїх домашніх на дегустацію цього чудового десерту.

Оригінальний рецепт торта «Естерхазі» зі згущеним молоком і лікером

Не всі знають, що існує оригінальна версія Естерхазі з вареним згущеним молоком і лікером. У класичному рецепті використовується праліне, яке ви можете замінити звичайною вареним згущеним молоком. Смак торта нічим не поступатиметься оригіналу, а ви зможете порадувати себе шматочком апетитного десерту.

Час готування: 6 години.

Час приготування: 4 години.

Порцій – 12.

Інгредієнти для коржів:

  • Яєчні білки – 200 гр.
  • Мелений фундук – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 200 гр.

Інгредієнти для заварного крему:

  • Яєчні жовтки – 50 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Крохмаль – 10 гр.
  • Борошно – 10 гр.

Інгредієнти для складеного крему:

  • Заварний крем – 200 гр.
  • Варена згущене молоко – 200 гр.
  • масло – 200 гр.
  • Лікер Амаретто – 2 ст. л.

Інгредієнти для декору:

  • Білий шоколад – 200 гр.
  • Темний шоколад – 50 гр.
  • Горіхова крихта або пелюстки – за смаком.

Процес приготування:

1. Для коржів ми обсмажуємо фундук на сухій сковороді протягом 15 хвилин. Коли квартиру наповнить горіховий запах, дістаємо їх і переміщаємо в тарілку. Фундук мелемо. Остаточна його консистенція не повинна нагадувати борошно.

2. Для тесту ми збиваємо білки, невеликими порціями додаючи цукрову пудру. Швидкість міксера поступово збільшуємо, щоб в кінці білки перетворилися в щільні піки. Вони повинні добре тримати форму та бути гладкими. Збивати потрібно близько 10 хвилин.

3. У білки ми висипаємо наші мелені горіхи і починаємо заважати масу лопаткою. Це необхідно робити швидко, захоплюючи білки з самого дна. Якщо ви будете довго заважати, то маса осяде і перестане бути повітряної.

4. На антипригарний килимок або папір для випічки викладаємо кружечки з тіста. Їх діаметр повинен становити близько 21 сантиметра. Змащувати ані килимок, ані папір нічим не можна. З-за масла наше тісто може осісти, і коржі будуть зіпсовані. Випікаємо основу торта при 160° від 10 до 15 хвилин. Час приготування залежить від потужності духовки. Ступінь готовності коржів можна зрозуміти з їх бежевого кольору. Від паперу коржі відходять досить погано, тому її необхідно швидко знімати. Зате від антипригарного килимка вони відстають дуже добре.

5. Для заварного крему ми змішуємо жовтки, цукор, крохмаль і борошно. Молоко ставимо на невеликий вогонь і чекаємо, коли воно закипить. Вливаємо його в жовткову масу і перемішуємо. Отриману суміш ставимо на плиту і варимо крем до загустіння. Він повинен бути однорідним, без грудочок. Крем переміщаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо остигати.

6. Збиваємо м’яке масло. В результаті воно повинно стати дуже пишним. Додаємо до нього декількома порціями варену згущенку, не припиняючи збивати. З’єднуємо суміш з Амаретто і заварним кремом. Крем ми додаємо невеликими порціями, ретельно перемішуючи масу.

7. Приступаємо до складання торта. Кожен корж промазуємо кремом, їм же вирівнюємо боки десерту. Торт відправляємо на кілька годин в холодильник. За цей час він встигне добре просочитися.

8. Для декору ми расплавим в мікрохвильовій печі білий шоколад. У нас повинна вийти однорідна рідка маса, яку ми виливаємо на верхній корж торта і вирівнюємо. Також топимо темний шоколад. Його виливаємо в кондитерський олівець. З його допомогою малюємо спіралі на застиглому білому шоколаді. Зубочисткою проводимо лінії від центру торта до його країв. Бічну частину посипаємо горіховою крихтою. Відправляємо торт на кілька годин в холодильник. Тепер ви можете порадувати себе шматочком цього ніжного десерту і чашкою ароматного чаю.