Крем, пломбір для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Крем, пломбір – це універсальний крем, який ідеально підходить для вирівнюючи тортів, для просочення бісквітних коржів, формування шапочок у капкейків і багато іншого. А з процесом його приготування впорається навіть початківець кулінар, компоненти використовуються виключно доступні, які можна з легкістю знайти на полицях будь-якого продуктового магазину.

Крем, пломбір на сметані для торта

Простий і досить швидкий спосіб приготування стабільного крему зі смаком морозива «пломбір». Маючи під рукою лише шматочок вершкового масла, сметану, борошно і цукровий пісок – готуємо ніжний і дуже смачний крем.

Інгредієнти на
0.5 порц.

  • Жовтки 3 шт.
  • Цукор-пісок 130 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Сметана 20% 350 мл
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Борошно 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати крем, пломбір для торта в домашніх умовах? Готування починаємо з відділення білки від жовтків. За допомогою міксера, поступово збільшуючи потужність, збиваємо жовтки до однорідності і після вводимо цукор-пісок (не вимикаючи міксер).
  2. В отриману масу додаємо пакетик ванільного цукру і знову розмішуємо.
  3. Туди ж просіваємо борошно пшеничне і ретельно вимішуємо до однорідної консистенції без жодної грудочки.
  4. Перемішувати масу найкраще міксером на середній швидкості.
  5. Далі, переходимо до сметані (можна використовувати продукт 20% жирності, однак, чим вище жирність – тим смачніше готовий крем). Сметану додаємо до однорідної маси.
  6. Знову включаємо міксер і ще раз збиваємо.
  7. Приступимо до заварювання крему. У невеликий кухлик або сотейник наливаємо трохи води (на 2-3 пальця), доводимо до кипіння і відразу ж зменшуємо полум’я.
  8. Тару з кремом поміщаємо поверх каструльки (необхідно використовувати посуд з жароміцним дном).
  9. Постійно помішуючи масу силіконової лопаткою, доводимо крем до загустіння, а це, як правило, займає від 10 до 15 хвилин.
  10. У момент, коли маса своєю консистенцією буде схожа на манку – знімаємо з вогню.
  11. Заварную основу перекладаємо в іншу ємність для більш швидкого охолодження і накриваємо харчовою плівкою в контакт.
  12. Вершкове масло кімнатної температури перекладаємо в глибоку тару.
  13. За допомогою міксера збиваємо масло до білуватого кольору.
  14. Далі, додаємо по одній столовій ложці олії в заварную основу і кожен раз ретельно вимішуємо.
  15. Ніжний і повітряний крем прибираємо в холодильну камеру мінімум на 1 годину для охолодження.
  16. За смаком готовий продукт вже дуже нагадує морозиво, особливо після холодильника.

Приємного апетиту!

Крем, пломбір на вершках в домашніх умовах

Головний секрет ідеального заварного крему пломбір, приготованого на вершках полягає в окремому збиванні масла, а також охолодженні молочно-яєчної суміші перед змішуванням. І якщо слідувати всім рекомендаціям, то ми отримаємо щільний і густий крем, що прекрасно підходить для просочення і вирівнювання.

Час готування –

Час приготування –

Порції – 10-12 коржів (діаметр 22 сантиметри)

Інгредієнти:

  • Молоко – 400 мл
  • Вершки (жирні) – 200 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності змішуємо яйце, крохмаль і цукровий пісок.

2. Гарненько перемішуємо до однорідності.

3. Молоко переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.

4. Після закипання, молоко тонким струменем вводимо в суміш з яєць і ретельно перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.

5. Отриману масу перелити назад в каструлю і ставимо на вогонь.

6. На мінімальному вогні, постійно помішуючи, доводимо суміш до більш густої консистенції.

7. У крем додаємо розм’якшене вершкове масло і вимішуємо до однорідності.

8. Масу викладаємо в скляну тару, накриваємо плівкою в контакт і відправляємо в холодильну камеру.

9. В окрему ємність переливаємо жирні вершки і збиваємо за допомогою міксера до твердих піків.

10. Збиті вершки з’єднуємо з кремом (повністю остившім) і знову перемішуємо міксером, поєднуючи дві текстури воєдино. Приємного апетиту!

Крем, пломбір на молоці для бісквітного торта

Крем, пломбір або як його часто називають крем «дипломат» — це ніжна муссовая текстура, якої дуже просто досягти, поєднуючи інгредієнти в потрібному порядку і кількості. Такий крем прекрасно підходить для просочення бісквітних коржів, наповнення еклерів та декорування кондитерських виробів.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 450 мл

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Вершки 35% — 150 мл
  • Ваніль – 1 стручок.
  • Крохмаль кукурудзяний – 18 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Желатин гранульований – 7-7,5 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

1. Для швидкості дій, попередньо замочуємо у воді гранульований желатин на 10 хвилин.

2. У глибокій тарі нагріваємо молоко, 15 грам цукрового піску і один ванільний стручок. На помірному вогні доводимо до кипіння.

3. У глибокому посуді збиваємо жовтки, 45 грам цукрового піску і крохмаль.

4. Вливаємо гаряче молоко через сито в яєчну суміш, постійно помішуючи.

5. Отриману суміш знову повертаємо на плиту, на самому мінімальному полум’я варимо 2 хвилини до загустіння, не перестаючи заважати.

6. Після, додаємо в крем вершкове масло, нарізане шматочками, і розмішуємо за допомогою віночка до однорідної консистенції.

7. Желатин розчинився перекладаємо в крем і знову ретельно перемішуємо.

8. Заварную масу перекладаємо в скло, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на кілька годин.

9. В цей час охолоджені вершки збиваємо в холодній посуді міксером.

10. Остиглий крем виймаємо з холодильника і додаємо до нього 1/3 частина пишних вершків – розмішуємо.

11. В отриману масу викладаємо залишки вершків і ще раз гарненько перемішуємо до однорідної і гладкої консистенції. Приємного апетиту!

Як приготувати крем, пломбір для наполеона?

Важко уявити класичний листковий торт «Наполеон» без ніжної вершковою просочення, а з цим завданням чудово справляється повітряний, але в той же час дуже стабільний крем, пломбір, приготувати який не складе ніяких труднощів.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1 торт діаметром 24 сантиметри.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 130-150 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сметана (20-30%) – 350 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю розбиваємо курячі яйця.

2. Додаємо цукровий пісок + ванільний цукор.

3. В ту ж посуд просіваємо трохи пшеничного борошна.

4. Викладаємо сметану (відсоток жирності, тим смачніше готовий продукт).

5. Масу добре перемішуємо і ставимо на водяну баню.

6. Крем уварюють до загусання консистенції (6-8 хвилин).

7. Готовність визначити дуже просто: основа крему повинна нагадувати манну кашу.

8. Охолоджуємо масу до кімнатної температури, і як тільки це сталося, шматок вершкового масла нарізаємо кубиками. Масло необхідно заздалегідь вийняти з холоду.

9. За допомогою міксера збиваємо масло до пишноти на високих оборотах.

10. Не перестаючи працювати міксером, до олії додаємо по столовій ложці заварний основи.

11. Збиваємо до однорідності.

12. Повторюємо дію до того моменту, поки крем не скінчиться.

13. Текстура у готового крему виходить гладкою і однорідною.

14. Для охолодження ставимо тару з кремом в холодильну камеру мінімум на 30 хвилин.

15. І буквально через півгодини крем буде вже дуже схожий на морозиво – можна приступати до роботи і змащувати коржі. Приємного апетиту!

Крем, пломбір для торта «Молочна дівчинка»

Торт з красивою назвою «Молочна дівчинка» — це ніжний і простий у приготуванні десерт, який представляє собою бісквітні коржі, просочені гладким кремом пломбір. До речі, особливість цього тортика полягає в тому, що торт просочується всього за 1 годину.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Молоко – 400 мл
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки (не менше 33%) – 500 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крохмаль – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Молоко перелити в сотейник і доводимо до кипіння. В окремій мисці змішуємо одне яйце, цукровий пісок і крохмаль.

2. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера до однорідної консистенції.

3. Не припиняючи збивання міксером, тонким струменем вводимо в яєчно-цукрову масу гаряче молоко. Отриману суміш повертаємо в каструлю і варимо на мінімальному вогні при постійному помішуванні до загусання, близько 5 хвилин.

4. Заварна основа повинна мати однорідну структуру без єдиного грудочки (розбити їх можна віночком).

5. У гарячу масу кладемо шматочок вершкового масла і знову перемішуємо до однорідності. Після, викладаємо масу в холодильник для повного охолодження.

6. В цей час збиваємо холодні жирні вершки до стійких піків.

7. У збиті вершки перекладаємо остиглу заварную основу і акуратно перемішуємо при самій мінімальній швидкості обертання.

8. Готовий крем відразу ж можна використовувати для просочення, а так само для декорування і вирівнювання. Приємного апетиту!

пломбір Шоколадний крем в домашніх умовах

Крем, пломбір, називається так не просто так, а в честь улюбленого морозива, знайомого ще з раннього дитинства. Ніжний вершковий смак, тане в роті текстура і тонкий приємний аромат шоколаду.

Час готування – 6 год 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 9.

Склад:

  • Сметана 26% — 400 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль (кукурудзяний) – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Шоколад (темний) – 90 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності, за допомогою віночка, з’єднуємо яйце, цукровий пісок і ванілін.

2. Наступним етапом додаємо сметану – перемішуємо і засипаємо крохмаль разом з пшеничним борошном. Компоненти ретельно розмішуємо до однорідної консистенції. Отриману масу відправляємо на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо до загустіння.

3. Шоколад руками розламуємо в дрібну крихту або ріжемо ножем.

4. Засипаємо шоколад в заварную основу і тримаємо на водяній бані до повного розчинення крихти. Готовність перевірити дуже просто: провівши пальцем по лопатці, повинен залишатися чіткий слід від пальця.

5. Крем знімаємо з плити і накриваємо харчовою плівкою (в контакт), прибираємо в холодильну камеру до повного охолодження. Як правило, займає цей процес не більше 6 годин.

6. Після охолодження заварний основи, вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером до тих пір, поки воно не збільшиться в об’ємі практично в два рази. Поступово вводимо масло в крем і постійно збиваємо міксером на середній швидкості. Після того, як всі компоненти будуть з’єднані – змішуємо їх ще 2-3 хвилини і крем готовий. Приємного апетиту!

Як приготувати крем, пломбір для вирівнювання торта?

Коли хочеться порадувати себе або свою сім’ю чимось смачним і домашнім – готуємо приголомшливий крем, пломбір на основі жирних вершків, яким з легкістю можна начинити еклери, просочити бісквітні коржі, а також вирівняти і задекорувати будь-який кондитерський виріб.

Час готування – 5 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Молоко – 270 мл
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль (картопляний) – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Вершки 33-36% — 300 мл

Процес приготування:

1. У сотейник або каструлю з товстим дном переливаємо свіже молоко і ставимо на вогонь, нагріваємо, але не кип’ятимо.

2. В цей же час, в окремій піалі змішуємо яйце, цукор пісок і ванільний цукор – перемішуємо і після вводимо крохмаль і пару столових ложок теплого молока Суміш гарненько розмішуємо до однорідності.

3. Яєчну масу вводимо в молоко і інтенсивно розмішуємо, не дозволяючи підгоріти.

4. Прибираємо сотейник з вогню, додаємо в майбутній крем вершкове масло і знову перемішуємо до однорідної консистенції.

5. Заварную основу перекладаємо в скляну тарілку, накриваємо плівкою в контакт (щоб уникнути утворення конденсату) і прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.

6. Перед тим, як вийняти остиглий крем – збиваємо вершки до стійких піків. Рекомендується робити це за допомогою міксера, поступово нарощуючи швидкість.

7. Поступово вводимо вершки в заварную основу, і кожен раз перемішуємо, поки всі компоненти не будуть об’єднані. Крем можна використовувати за призначенням. Приємного апетиту!

Дуже смачний заварний крем, пломбір для торта

Немає нічого смачнішого, ніж випічка та інші солодощі, приготовані своїми руками. І однією з таких вкуснятин є ніжний заварний крем, який носить назву «пломбір», вже дуже він за смаком нагадує це відоме морозиво.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Сметана – 350 мл
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Попередньо виймаємо з холоду вершкове масло і залишаємо його приблизно на годину, для того, щоб воно встигло трохи розтанути.

2. У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту – це нам необхідно для водяній лазні.

3. В окремій ємності, за розміром трохи більше каструлі з водою, з’єднуємо яйце і сметану.

4. Туди ж засипаємо звичайний цукор-пісок і ванільний.

5. Гарненько розмішуємо вміст тари до повного розчинення солодких кристалів.

6. В однорідну масу додаємо борошно, знову перемішуємо і ставимо посуд на каструлю з киплячою водою.

7. При постійному помішуванні доводимо масу до загусання.

8. Цей процес займе приблизно 5 хвилин, якщо ви використовували сметану 25% і близько 10 хвилин, якщо сметана була 20 %.

9. Заварную основу перекладаємо з гарячою тарілки в холодну і накриваємо харчовою плівкою в контакт.

10. Розтоплене вершкове масло збиваємо за допомогою міксера дочиста.

11. У збите масло додаванням по 1 столовій ложці заварний складової і перемішуємо міксером. Повторюємо дію до тих пір, поки всі компоненти не будуть замішані.

12. Отриманий крем, пломбір прибираємо в холодильник на годину для повного охолодження і після починаємо з ним роботу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт крему пломбір для медовика

Важко уявити соковитий і всіма улюблений торт медовик без ніжного крему, пропитывающего тонкі бісквітні коржі. А для того, щоб приготувати таку просочення, потрібно зовсім небагато вільного часу і найбільш доступні компоненти.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 торт діаметром 22 сантиметри.

Склад:

  • Молоко – 500 мл
  • Вершки 33-36% — 500 мл
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • цукрова Пудра – 80 гр.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Желатин – 15 гр.
  • Вода – 90 мл

Процес приготування:

1. У сотейнику або каструлі змішуємо крохмаль, цукровий пісок і сіль – перемішуємо.

2. В ту ж ємність додаємо жовтки двох яєць, екстракт ванілі і молоко.

3. Перебиваємо всі компоненти до однорідності за допомогою заглибного блендера або міксером.

4. Сотейник відправляємо на плиту і на максимальному вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи лопаткою, після появи бульбашок – зменшуємо полум’я.

5. Доводимо заварную основу до загустіння і тушкуємо ще 3-5 хвилин, не перестаючи заважати.

6. Після закінчення часу знімаємо сотейник з плити і додаємо до маси шматок вершкового масла.

7. Основу крему накриваємо харчовою плівкою таким чином, щоб вона стосувалася поверхні маси. Прибираємо тару з кремом у холодильну камеру для охолодження.

8. Через 40-60 хвилин виймаємо ємність з холоду і збиваємо міксером на середніх обертах.

9. Паралельно замочуємо желатин в чистій воді.

10. У глибокій тарілці з’єднуємо холодні вершки і цукрову пудру – збиваємо, поступово збільшуючи швидкість до стійких піків.

11. Поступово, по 1 столовій ложці додаємо заварную основу в пишну масу з вершків – перемішуємо.

12. Розчиняємо набряклий желатин в мікрохвильовій печі і тонким струменем вводимо в крем, знову розмішуємо і ставимо ще на 1 годину в холодильну камеру.

13. Охолоджений крем повинен мати щільну і стабільну текстуру, добре тримати форму.

14. Востаннє перебиваємо «пломбір» міксером і приступаємо до просочення і вирівнюванню торта. Приємного апетиту!

Крем, пломбір зі згущеним молоком в домашніх умовах

Приготувати стабільний і нереально смачний крем, який чудово підходить для просочення і вирівнювання дуже просто, потрібно лише згущене молоко, вершкове масло, молоко і ще кілька дрібниць, які є у кожної господині.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

1. Перед початком готування, виймаємо шматок вершкового масла з холодильної камери для того, щоб воно встигло трохи підтанути.

2. У глибоку піалу розбиваємо яйця, засипаємо цукровий пісок і ретельно перетираємо виделкою.

3. Молоко перелити в сотейник і доводимо до кипіння.

4. У гаряче молоко вливаємо суміш з яєць і цукру – доводимо до загустіння при постійному помішуванні, уважно стежачи за тим, щоб заварна основа не пригоріла.

5. Отриману масу охолоджуємо і після додаємо розм’якшене вершкове масло збиваємо до однорідності за допомогою міксера.

6. Поступово збільшуючи оберти, збиваємо до тих пір, поки крем не збільшитися в об’ємі.

7. В останній момент додаємо згущене молоко і ванільний цукор – ще раз заважаємо і крем готовий. Приємного апетиту!