Крем, пломбір для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Крем, пломбір – це універсальний крем, який ідеально підходить для вирівнюючи тортів, для просочення бісквітних коржів, формування шапочок у капкейків і багато іншого. А з процесом його приготування впорається навіть початківець кулінар, компоненти використовуються виключно доступні, які можна з легкістю знайти на полицях будь-якого продуктового магазину.

Крем, пломбір на сметані для торта

Простий і досить швидкий спосіб приготування стабільного крему зі смаком морозива «пломбір». Маючи під рукою лише шматочок вершкового масла, сметану, борошно і цукровий пісок – готуємо ніжний і дуже смачний крем.

Інгредієнти на
0.5 порц.

  • Жовтки 3 шт.
  • Цукор-пісок 130 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Сметана 20% 350 мл
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Борошно 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати крем, пломбір для торта в домашніх умовах? Готування починаємо з відділення білки від жовтків. За допомогою міксера, поступово збільшуючи потужність, збиваємо жовтки до однорідності і після вводимо цукор-пісок (не вимикаючи міксер).
  2. В отриману масу додаємо пакетик ванільного цукру і знову розмішуємо.
  3. Туди ж просіваємо борошно пшеничне і ретельно вимішуємо до однорідної консистенції без жодної грудочки.
  4. Перемішувати масу найкраще міксером на середній швидкості.
  5. Далі, переходимо до сметані (можна використовувати продукт 20% жирності, однак, чим вище жирність – тим смачніше готовий крем). Сметану додаємо до однорідної маси.
  6. Знову включаємо міксер і ще раз збиваємо.
  7. Приступимо до заварювання крему. У невеликий кухлик або сотейник наливаємо трохи води (на 2-3 пальця), доводимо до кипіння і відразу ж зменшуємо полум’я.
  8. Тару з кремом поміщаємо поверх каструльки (необхідно використовувати посуд з жароміцним дном).
  9. Постійно помішуючи масу силіконової лопаткою, доводимо крем до загустіння, а це, як правило, займає від 10 до 15 хвилин.
  10. У момент, коли маса своєю консистенцією буде схожа на манку – знімаємо з вогню.
  11. Заварную основу перекладаємо в іншу ємність для більш швидкого охолодження і накриваємо харчовою плівкою в контакт.
  12. Вершкове масло кімнатної температури перекладаємо в глибоку тару.
  13. За допомогою міксера збиваємо масло до білуватого кольору.
  14. Далі, додаємо по одній столовій ложці олії в заварную основу і кожен раз ретельно вимішуємо.
  15. Ніжний і повітряний крем прибираємо в холодильну камеру мінімум на 1 годину для охолодження.
  16. За смаком готовий продукт вже дуже нагадує морозиво, особливо після холодильника.

Приємного апетиту!