Бананові панкейкі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бананові панкейкі – дивовижно смачна і поживна випічка. Панкейкі можна подати на сніданок з солодкими сиропами або варенням. Як приготувати повітряні бананові панкейкі, ви дізнаєтеся з 8 наведених у цій статті рецептів.

Як приготувати бананові панкейкі на молоці?

Ніжні бананові панкейкі готуються швидко і просто. Таку випічку з запалі з жару можна подати на сніданок або полуденок з фруктів і медом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 320 мл
  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Банан 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні бананові панкейкі? Яйця збийте до однорідної маси з сіллю і цукром. Банан розімніть виделкою.
  2. Змішайте збиті яйця, молоко, розтоплене масло і розім’яту банан.
  3. В миску додайте просіяне борошно і розпушувач для тіста, перемішайте.
  4. Добре перемішайте тісто, щоб не було грудок.
  5. Викладайте тісто на добре розігріту суху сковороду. Коли на поверхні з’являться бульбашки, панкейк можна перевертати.
  6. Бананові панкейкі можна подавати відразу після приготування з будь-якими солодкими сиропами за смаком.

Приємного апетиту!

Пишні бананові панкейкі на кефірі

Бананові панкейкі мають приємний фруктовий аромат і високі поживні властивості. Це відмінне рішення для сніданку для дітей і дорослих. На кефірі тісто виходить дуже пишним.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Мед – для подачі.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір, всипте розпушувач для тіста, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин.

2. Після цього додайте цукор, яйце і рослинне масло, перемішайте.

3. Банан розімніть виделкою і додайте цю масу в миску.

4. Далі всипте просіяне борошно і замісіть тісто.

5. Тісто по консистенції нагадуватиме дуже густу сметану, дайте йому відпочити 10 хвилин.

6. Випікайте панкейкі на добре розігрітій сухій сковороді. Полийте панкейкі медом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пісні бананові панкейкі без молока і яєць

В Піст також дуже хочеться смачної їжі. Як замісити тісто і приготувати пишні панкейкі без молока і яєць, ми розповімо в нашому рецепті. Завдяки банану, випічка виходить смачною і ароматною.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Банан – 140 гр.
  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Крупа манна – 140 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Вівсяні пластівці подрібніть блендером до стану борошна.

2. Банан розімніть вилкою або подрібніть блендером.

3. Змішайте вівсяне борошно, манку, банан, воду і сіль. Так як манка і вівсяна мука розбухають у воді, то періодично підливати воду, якщо тісто стане дуже густим.

4. Добре розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. Викладайте тісто і смажте панкейкі з двох сторін до золотистого кольору.

5. Дуже смачно подавати пісні панкейкі з ягідним пюре і медом.

Приємного апетиту!

ПП бананові панкейкі з рисовим борошном

Якщо ви любите оладки, але при цьому стежите за фігурою, цей рецепт стане вам у пригоді. Смачні і ніжні панкейкі з банана і рисового борошна можна приготувати на сніданок або спекти їх до чаю серед дня.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У чашу блендера викладіть нарізаний банан і розбийте яйце.

2. Влийте молоко і рослинне масло, всипте рисову муку і розпушувач для тіста. Змішайте інгредієнти до однорідності.

3. Смажте панкейкі на сухій сковороді до красивого золотистого кольору.

4. Коли на поверхні панкейків стануть з’являтися бульбашки, переверніть панкейкі і смажте з іншого боку.

5. Подавайте панкейкі зі свіжими фруктами і медом.

Приємного апетиту!

Вівсяно-бананові панкейкі в домашніх умовах

Часто на сніданок готують оладки. Ми пропонуємо вам смачний і корисний варіант з вівсянки і бананів. Навіть прихильники правильного харчування можуть сміливо скористатися цим рецептом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Банани – 300 гр.
  • Борошно вівсяна – 100 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйця, сіль і молоко.

2. Банани розімніть виделкою.

3. Додайте банани в яєчно-молочну масу, перемішайте.

4. Частинами введіть вівсяну борошно і замісіть тісто, що нагадує по консистенції густу сметану.

5. Розігрійте Сковороду і злегка змастіть рослинною олією. Смажте панкейкі з обох сторін по 1-2 хвилини.

6. Панкейкі подавайте з медом або варенням.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт шоколадно-бананових панкейків

Неймовірно смачні шоколадно-бананове панкейкі. Какао надає панкейкам красивий вигляд, банани – ніжну і вологу текстуру. Є таку випічку одне задоволення.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко – 230 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 35 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Какао – 30 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

1. У мисці змішайте цукор і яйце. Додайте рослинне масло, ще раз збийте.

2. Борошно і какао просіяти через дрібне сито, змішайте з розпушувачем для тесту. Додайте сухі інгредієнти в миску.

3. Банан розімніть виделкою до стану кашки.

4. Додайте бананову масу в тісто і добре перемішайте.

5. Смажте панкейкі на сухій сковороді з обох сторін.

6. Подавайте панкейкі з медом або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирно-бананових панкейків

Сирно-бананові панкейкі – щось середнє між оладками і сирниками. Ласуни оцінять це ніжне і смачне блюдо. Його можна подавати не тільки на сніданок, а й влаштувати собі легкий вечерю.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Сир – 150 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Сир і банан подрібніть блендером.

2. Яйце збийте з цукром.

3. Змішайте збите яйце з сирно-банановою масою.

4. Потім всипте борошно і розпушувач для тіста.

5. Готуйте панкейкі на сухій сковороді 1-2 хвилини до золотистого кольору.

6. Гарячі панкейкі можна посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Бананові панкейкі без розпушувача на молоці

Пишні і ароматні панкейкі з бананом готуються швидко і просто. Є декілька хитрощів, за допомогою яких навіть без розпушувача і соди ваші млинці будуть повітряними і пористими.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 350 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.

Процес приготування:

1. Яйця добре промити гарячою водою, висушіть і відокремте білки від жовтків.

2. Борошно просіяти через дрібне сито.

3. Жовтки разом з цукром збийте до отримання світлої маси. Потім додайте тепле молоко і перемішайте.

4. Далі влийте рослинне масло, ще раз добре перемішайте. Після цього частинами додайте просіяне борошно і замісіть тісто.

5. Білки збийте в густу стійкої піни. У процесі збивання додайте сіль, це зробить піну більш щільною.

6. Отриману масу додайте в тісто і повільними рухами змішайте, це і зробить панкейкі пишними.

7. Випікайте панкейкі на сухій сковороді з антипригарним покриттям до рум’яного кольору з обох сторін.

8. Пишні бананові панкейкі подавайте з варенням або медом.

Приємного апетиту!