Розтягаї – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розтягаї – це дуже смачні пиріжки з різноманітною начинкою. Така ситна випічка може бути подана до чаю, а також пиріжки можна взяти з собою для перекусу на роботу. У статті ви знайдете 10 відмінних рецептів смачних і поживних розтягаїв.

Класичний розтягаї з рибою на дріжджовому тесті в духовці

Російська кухня рясніє рецептів смачної випічки. Розтягаї заслуговує особливої уваги. Класичний розтягаї являє собою пишну дріжджову випічку з великою кількістю начинки з риби.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 500 гр.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Рибне філе 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 1 зуб.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Яйце куряче 1 шт. для змащування пиріжків

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний розтягаї з рибою на дріжджовому тесті в духовці? У миску влити тепле молоко, розчиніть у ньому дріжджі, додайте чайну ложку цукру і стільки ж борошна. Добре перемішайте інгредієнти і залиште на 15 хвилин.
  2. Коли опара почне пінитися, розбийте одне куряче яйце, всипте сіль і влийте рослинне масло, перемішайте.
  3. Борошно спочатку просіяти через дрібне сито. Потім додайте борошно в миску з опарою, спочатку перемішуючи ложкою, потім переходите на ручний заміс.
  4. Ретельно вимісити тісто руками до однорідного стану. Потім прикрийте харчовою плівкою і залиште в теплі на годину.
  5. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
  6. Рибне філе наріжте невеликими кубиками.
  7. У мисці змішайте рибу, обсмажену цибулю і подрібнений кріп. Посоліть і приправити суміш за смаком. Зубчики часнику пропустіть через прес і також додайте в начинку, перемішайте.
  8. За годину тісто має збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Змастіть руки рослинним маслом і обімніть його ще раз. Тісто розділіть на 12 рівних частин.
  9. Кожну частину тіста прокатує по столу, щоб вийшов рівний кульку. Беремо першу порцію тіста розкочуємо качалкою до отримання тонкої коржі, на середину покладіть столову ложку начинки. З двох сторін від начинки зробіть надрізи.
  10. Потім укладіть внапуск краї тіста на начинку так, щоб надрізи розташовувалися один над одним, защепніть краю тесту.
  11. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки. Деко з пиріжками залиште на расстойку на 20-30 хвилин. Потім змастіть тісто збитим яйцем.
  12. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Поки вони ще гарячі в кожен отвір покладіть по маленькому шматочку масла.
  13. Подавати пиріжки можна в теплому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!