Розтягаї – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розтягаї з фаршем в домашніх умовах

Наші предки знали толк у смачної випічки. Якщо ви любите м’ясні страви, то ця випічка точно доведеться вам до душі. Розтягаї – це ніжне тісто і поживна м’ясна начинка.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 15-18.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Вода – 130 мл

Для начинки:

  • Свинина – 600-700 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон м’ясний – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку необхідно приготувати дріжджове тісто. У теплій воді розчиніть дріжджі, додайте по столовій ложці цукру і борошна, перемішайте. Залиште опару на півгодини в теплому місці. Потім всипте борошно, додайте розтоплене вершкове масло, куряче яйце і сіль. Добре вимісіть тісто і залиште його для підйому в теплому місці на 2-3 години. Після цього обімніть тісто і ще раз залиште на расстойку на годину. Потім тісто розділіть на 15-18 рівних частин.

2. Приготуйте начинку. Свинину наріжте кубиками 1х1 см, обсмажте м’ясо, потім прокрутіть через м’ясорубку. Додайте нарізане варене яйце, посоліть і приправте за смаком.

3. Кожен шматочок тіста розкачайте, на середину кожного коржика покладіть начинку.

4. Скріпіть краю тесту у напрямку до центру. В середині залиште невеликий отвір.

5. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки. Випікайте пиріжки при 200 градусах 15-20 хвилин. В отвір готових пиріжків додайте невеликий шматочок вершкового масла і влийте бульйон.

Приємного апетиту!