Розтягаї з фаршем в домашніх умовах
Наші предки знали толк у смачної випічки. Якщо ви любите м’ясні страви, то ця випічка точно доведеться вам до душі. Розтягаї – це ніжне тісто і поживна м’ясна начинка.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 15-18.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 400 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Вода – 130 мл
Для начинки:
- Свинина – 600-700 гр.
- Яйце варене – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Бульйон м’ясний – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку необхідно приготувати дріжджове тісто. У теплій воді розчиніть дріжджі, додайте по столовій ложці цукру і борошна, перемішайте. Залиште опару на півгодини в теплому місці. Потім всипте борошно, додайте розтоплене вершкове масло, куряче яйце і сіль. Добре вимісіть тісто і залиште його для підйому в теплому місці на 2-3 години. Після цього обімніть тісто і ще раз залиште на расстойку на годину. Потім тісто розділіть на 15-18 рівних частин.
2. Приготуйте начинку. Свинину наріжте кубиками 1х1 см, обсмажте м’ясо, потім прокрутіть через м’ясорубку. Додайте нарізане варене яйце, посоліть і приправте за смаком.
3. Кожен шматочок тіста розкачайте, на середину кожного коржика покладіть начинку.
4. Скріпіть краю тесту у напрямку до центру. В середині залиште невеликий отвір.
5. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки. Випікайте пиріжки при 200 градусах 15-20 хвилин. В отвір готових пиріжків додайте невеликий шматочок вершкового масла і влийте бульйон.
Приємного апетиту!