Ви можете приготувати кабачкові оладки як під час збору першого врожаю, так і протягом глибокої осені, головне — бажання. А коригуючи набір базових продуктів, щоразу на вашому столі буде з’являтися абсолютно нове блюдо.
Кабачкові оладки з сиром, смажені на сковороді
Сир розбавить будь-яку текстуру, у тому числі і кабачкового оладок, зробивши їх тягнуться і еластичними. А утворилася сирна скоринка буде приємно похрустывать під час обіду. Приступайте до приготування, і ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кабачок 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Сода харчова ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смачні оладки з кабачків з сиром на сковороді? Очищені від шкірки кабачки добре промиваємо і витираємо бавовняним рушником.
- Потім натираємо за допомогою дрібної терки і добре віджимаємо, щоб вони пустили сік, який необхідно обов’язково злити.
- У кабачкову суміш вбиваємо яйце і добре перемішуємо.
- Потім додаємо сіль з цукровим піском і невеликою кількістю соди.
- Наступним кроком додаємо натертий за допомогою великої терки твердий сир, чорний мелений перець і добре перемішуємо до повної однорідності.
- А на завершення всього процесу в однорідну масу додаємо борошно, замішуючи тісто щільної консистенції.
- На розпечену сковорідку викладаємо столовою ложкою невелику кількість кабачкового тіста, формуючи акуратні за формою оладки. Обсмажуємо їх на маленькому вогні з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. На це знадобиться близько 10 хвилин.
- Кабачкові оладки з сиром подаємо обов’язково разом зі сметаною або іншим соусом. Це зробить їх ще більш ніжними і соковитими, що ніколи не буде зайвим.
![](/wp-content/uploads/image_129299.jpg)
Бажаємо приємного апетиту!
Як смачно посмажити кабачкові оладки з сиром і часником?
Навіть найпростіші кабачкові придбають святковий вигляд і неординарний смак, якщо подати їх разом з часниково-сметанним соусом. Адже таке поєднання продуктів поєднує у собі гостроту часнику і ніжність сметани, а будь-яка зелень на ваш смак додасть страві літнього настрою.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій -6.
Склад:
- Кабачок – 400 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Сир твердий – 150-200 гр.
- Борошно пшеничне – 4-6 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Від молодих кабачків відрізаємо тільки попку і разом з шкіркою натираємо овоч на крупній тертці.
2. В окремій мисці збиваємо виделкою яйця разом з сіллю і чорним меленим перцем. Потім поєднуємо яєчну масу з подрібненими кабачками.
3. У добре кабачки вмішуємо тертий на крупній тертці сир і трохи борошна для загустіння.
4. Доводимо тісто до потрібної консистенції, регулюючи кількість борошна.
5. У розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо готову тісто і смажимо оладки на маленькому вогні з кожного боку. Важливо, щоб кабачки пропеклися всередині і разом з тим не підгоріли зовні.
6. Одночасно з приготуванням оладок займемося підготовкою часниково-сметанного соусу. Для цього в охолоджену сметану вмішуємо пропущені через прес зубчики часнику.
7. Слідом додаємо подрібнену петрушку і добре перемішуємо. З вибором зелені орієнтуйтеся на ваші вподобання.
8. Світлі і злегка подрумянившиеся оладки порційно розкладаємо по тарілках, доповнюючи приготованим часниково-сметанним соусом, який як ніколи краще освіжить дане блюдо.
Бажаємо приємного апетиту!
Кабачкові оладки з сиром і шинкою на сковороді
Все ще не можете визначитися з вибором рецепта, пропонуємо розглянути актуальний донині варіант. Шинка з сиром особливо вдало гармоніюють з овочевими стравами, включаючи кабачкові оладки. Таке ситне, смачне, просте у приготуванні блюдо не займе багато вашого часу і перевершить всі очікування.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4-6
Склад:
- Кабачок – 400 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Шинка – 100-150 гр.
- Сир твердий – 100-150 гр.
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Сметана – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобиться надалі для приготування оладок.
2. Підготовлений, добре вимитий і очищений кабачок натираємо з допомогою великої терки і з’єднайте з яйцями, борошном, пропущеним через прес часником і добре розмішуємо всі компоненти.
3. В якості начинки використовуємо натертий на крупній тертці сир і шинку, нарізану соломкою. На цьому ж етапі додаємо в тісто сіль з чорним меленим перцем.
4. Відразу ж розігріваємо сковорідку з мінімальною кількістю рослинної олії і починаємо викладати порціями тісто, обсмажуючи з кожного боку за кілька хвилин до повної готовності.
5. Готові кабачкові оладки подаємо разом з охолодженої сметаною і свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування оладок з кабачків з сиром і зеленню
Якщо ви втомилися від нейтрального смаку кабачка, радимо не нехтувати додаванням всілякої зелені з сиром. Вас очікує збалансований смак і насичений аромат, що ніяк не зіпсує ніжні і пишні оладки. Сміливо пробуйте і у вас все вийде.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кабачок – 1 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5-3 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування оладок добре промиваємо молодий кабачок і в цілісному вигляді разом з шкіркою натираємо на крупній тертці. На цьому ж етапі додаємо трохи солі, щоб кабачок швидше пустив сік.
2. Дрібно нарубаем будь-яку зелень на ваш смак і додаємо до подрібненого кабачка.
3. Сюди ж вбиваємо курячі яйця, додаємо чорний мелений перець і добре перемішуємо.
4. Один за одним викладаємо подрібнений сир з просіяним борошном. Так маса вийде більш пишною. З допомогою борошна регулюємо консистенцію тіста і за необхідності додаємо трохи більше.
5. Рясно заливаємо сковороду рослинною олією і приступаємо до обжарке оладок, формуючи їх за допомогою ложки. Обсмажуємо з кожного боку до появи твердої золотавої скоринки.
6. Подаємо готові оладки як в гарячому, так і в злегка остившем вигляді разом зі сметаною, свіжими овочами та зеленню.
Бажаємо приємного апетиту!
Ситні і дуже смачні оладки з кабачків з сиром і ковбасою
Панірувальні сухарі допоможуть скріпити така велика кількість різних між собою інгредієнтів разом, зробивши оладки однорідними і разом з тим щільними без додавання борошна.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кабачок – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Ковбаса – 70 гр.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Паприка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо і очищаємо від шкірки молодий кабачок.
2. Потім натираємо його на середній тертці і віджимаємо, таким чином, позбавляючись від зайвої рідини.
3. У віджатий кабачок вбиваємо куряче яйце і перемішуємо.
4. Потім в однорідну кабачкову масу додаємо подрібнений на дрібній тертці сир і добре перемішуємо.
5. Нарізаємо довільно будь-яку ковбасу і викладаємо слідом за сиром.
6. На завершення всі солимо і заправляємо будь-якими спеціями на ваш смак і ретельно вимішуємо, рівномірно розподіляючи їх по всьому об’єму.
7. Для закріплення всіх компонентів всипаємо підготовлені панірувальні сухарі і продовжуємо перемішувати. Кількість панірування може варіюватися залежно від стану та густоти тесту.
8. Як тільки тісто знайде потрібну консистенцію, приступаємо до формування й обсмажуванню кабачкового оладок. Випікаємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді до утворення легкого рум’янцю і апетитною скоринки.
9. Буде досить обсмажити за чотири хвилини з кожного боку, щоб всі компоненти схопилися і стали єдиним цілим. Готові оладки порційно розкладаємо по тарілках і зверху присипаємо тертим сиром. Ваш обід готовий.
Бажаємо приємного апетиту!
Як швидко і смачно приготувати кабачкові оладки з сиром без борошна?
Один з найбільш дієтичних варіантів приготування такої страви буде як ніколи актуальний в спекотну пору року. Легкі і нейтральні за смаком вівсяні пластівці стануть відмінною заміною пшеничного борошна.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Кабачок – 300 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сир – 50 гр.
- Пластівці вівсяні – 3 ст. л.
- Кукурудза – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Бажано брати молодий кабачок, щоб не довелося зчищати шкірку. Підготовлені кабачки натираємо на крупній тертці.
2. Далі перекладаємо всю подрібнену масу в сито для того, щоб злити весь сік, який пускають кабачки в процесі подрібнення. Для прискорення процесу добре їх переминаем ложкою і заправляємо невеликою кількістю солі.
3. В окремій мисці злегка збиваємо два яйця і додаємо корисні вівсяні пластівці швидкого приготування. Все добре перемішуємо.
4. Коли кабачки випустили весь сік, з’єднуємо їх з яєчної основою, додаємо сіль, перець і добре перемішуємо.
5. Потім всипаємо зерна кукурудзи і знову перемішуємо. Залишаємо заготовку на п’ять хвилин, щоб пластівці ввібрали зайву рідину. А в цей час розігріваємо сковороду з рослинним маслом.
6. На розпечену сковорідку столовою ложкою викладаємо кабачкову масу. І готуємо при середньому нагріві, обсмажуючи з кожного боку до появи рум’яної скоринки.
7. Після перевертання посипаємо золотисті оладки подрібненим сиром для освіти смачною сирної скоринки.
8. Готові оладки порційно викладаємо по тарілках і за бажанням заправляємо сметаною.
Бажаємо вам гарного настрою і приємного апетиту!