Шоколадний торт – 10 смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Шоколадний торт – неймовірно смачний і яскравий десерт, перед якою важко встояти. Таке ласощі ідеально доповнить ваш святковий стіл або чаювання в тихому сімейному колі. Є багато варіантів приготування такого торта. Кращі ідеї шукайте у нашій кулінарній добірку з покроковими рецептами і докладним описом процесу.

Як приготувати шоколадний бісквітний торт в домашніх умовах?

Пишний шоколадний торт з бісквіту прикрасить ваш святковий стіл і послужить гарним доповненням до чашки чаю. Здивуйте близьких або гостей яскравим домашнім десертом!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 1.5 склянки
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Вершки жирні-1 склянка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Какао 2 ст. л.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Для крему:
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Вершки 33% 500 мл
  • Кондитерська посипання за смаком
  • Кокосова стружка за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний шоколадний торт в домашніх умовах? З’єднуємо в глибокій мисці борошно, цукор, какао і соду. Додаємо до них розтоплене вершкове олію, курячі яйця і вершки. Збиваємо інгредієнти до отримання однорідної маси.
  2. Вливаємо тісто у форму для випікання. Готуємо в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
  3. Готове бісквітне тісто витягаємо з форми. Даємо продукту охолонути.
  4. Розрізаємо на три частини бісквітну заготовку. Повинні бути рівні по товщині коржі.
  5. Для крему: вливаємо в ємність вершки. Добре збиваємо до «снігових піків. Всипаємо в рідку масу цукор.
  6. Тепер збиваємо крем міксером до пишної і густого стану.
  7. Рясно обмазуємо коржі кремом і складаємо їх у торт.
  8. Зверху посипаємо заготівлю кокосовою стружкою. Прикрашаємо десерт кондитерської посипкою. Ставимо в холодильник до застигання і подаємо до столу.

Покроковий рецепт приготування торта «Шоколадний оксамит»

Дивовижний за смаком і бездоганний за зовнішнім виглядом торт для вашого столу – Шоколадний оксамит. Домашній десерт складається повністю з шоколаду. Частування стане яскравим акцентом будь-якого святкового столу.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет столовий – 1,5 ч. л.

Для крему:

  • Вершки 33% – 300 мл
  • Шоколад чорний – 120 гр.

Для глазурі:

  • Вершки – 100 гр.
  • Шоколад чорний – 80 гр.

Процес приготування:

1. Для крему вливаємо в глибоку миску 50 мл гарячих вершків. Занурюємо в них подрібнену плитку чорного шоколаду. Розмішуємо вміст, поки твердий інгредієнт не розтане.

2. Збиваємо масу міксером до густоти і ставимо її на годину в холодильник.Вершки також залишаємо в холодильнику.

3. Поки можна зайнятися тестом. По містку посуд просіваємо борошно.

4. До борошна додаємо какао.

5. Доповнюємо суху масу цукром і содою, гашеного оцтом.

6. Розмішуємо інгредієнти і поливаємо їх молоком кімнатної температури.

7. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця і викладаємо розм’якшене вершкове масло.

8. Збиваємо масу міксером до гладкого і однорідного стану.

9. Вливаємо тісто у форму для випікання.

10. Готуємо продукт в розігрітій до 160 градусів духовці близько години.

11. Періодично перевіряти готовність зубочисткою.

12. Готовий бісквіт викладаємо на решітку і даємо йому охолонути.

13. Акуратно зрізаємо шапку бісквіта. Вона буде потрібна для прикраси.

14. Решту розрізаємо.

15. Має вийти три рівні по товщині коржа.

16. Повернемося до готування крему. Дістаємо з холодильника відставлені жирні вершки, виливаємо їх у холодну ємність і починаємо збивати спочатку на найменших обертах, поступово збільшуючи швидкість вінчиками міксера до твердих піків.

17. У густу масу додаємо охолоджену шоколадну заготовку.

18. Збиваємо інгредієнти до однорідності.

19. Починаємо формувати торт.

20. Рівномірно обмазуємо коржі кремом. Невелику частину залишаємо для прикраси.

21. Верхній шар обмазувати кремом не потрібно.

22. Для прикраси зверху приготуємо глазур. Збиваємо для цього розтоплений шоколад і вершки.

23. Поливаємо шоколадним ласощами верх торта.

24. Ставимо торт в холодильник до застигання глазурі.

25. Далі продовжуємо прикрашати десерт. Бока обмазуємо кремом. Залишився корж кришимо. Отриманий продукт приклеюємо до крему.

26. Яскравий і ніжний на смак шоколадний торт готовий. Подавайте частування до столу!

Простий і смачний рецепт домашнього шоколадного торта з вишнею

Шоколадний торт з соковитою просоченням виходить з додаванням вишні. Десерт порадує яскравим поєднанням смаком і зовнішнім виглядом. Приготуйте домашнє ласощі для великого дружнього чаювання.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сметана – 2 склянки
  • Вершки – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Вишня заморожена – 1 склянка

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіваємо борошно і какао. Сюди ж додаємо цукор і соду. Розмішуємо.

2. В окремому посуді збиваємо яйця з ванільним цукром до утворення густої і пишної піни.

3. До яєчної маси вливаємо кефір і розтоплене остигле масло. Розмішуємо.

4. З’єднуємо рідку масу з сухою. Розмішуємо густе тісто до однорідності.

5. Виливаємо заготовку у форму для випікання.

6. Випікаємо продукт 1 годину при температурі 180 градусів. Після цього даємо йому повністю охолонути.

7. Після охолодження ділимо випічку на три коржа рівної товщини. Шапку зрізаємо і залишаємо для прикраси.

8. Далі готуємо крем. До пишного стану збиваємо вершки з пудрою і ванільним цукром.

9. Вливаємо сметану і гарненько розмішуємо вміст.

10. Починаємо формувати торт. Перший корж кладемо на плоску тарілку і просочуємо його вишневим соком.

11. Обмазуємо шар кремом і доповнюємо ягодами.

12. Також чинимо і з іншими коржами.

13. Обсипаємо десерт бісквітної крихтою і ставимо його в холодильник до повного застигання.

14. Охолоджений шоколадний торт з вишнею делі на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Ароматний шоколадний торт з горіхами в духовці

Простий і смачний десерт для сімейного чаювання – шоколадний торт з горіхами. Домашнє ласощі виходить апетитним і насиченим смаком. Можна подавати до сніданку або в рамках святкового меню.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 3 ч. л.

Для начинки і прикраси:

  • Цукор – 60 гр.
  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Горіхи волоські – 120 гр.

Процес приготування:

1. Для тіста збиваємо яйця з цукром до однорідності. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.

2. Просіваємо какао-порошок і викладаємо його в яєчну суміш. Розмішуємо віночком до розбивання грудок.

3. Далі додаємо борошно з розпушувачем і крохмалем. Знову розмішуємо до гладкості продукту.

4. Потім вливаємо молоко з рослинним маслом. Збиваємо.

5. Підготовлене тісто виливаємо у форму для випікання.

6. Готувати можна в мікрохвильовій печі або духовці. У першому випадку достатньо 10 хвилин на повній потужності. У другому – 40 хвилин при 180 градусах.

7. Готовий продукт остуджуємо і ділимо на два однакових коржа.

8. Далі готуємо шоколадну глазур. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.

9. У нього вливаємо молоко, викладаємо какао-порошок і цукор. Тримаємо на слабкому вогні і помішуємо до отримання однорідної маси.

10. Обмазуємо коржі глазур’ю. Нею ж прикрашаємо торт зверху. Обсипаємо подрібненими волоськими горіхами.

11. Даємо шоколадному торту з горіхами застигнути, ділимо його на порції і подаємо до столу!

Простий шоколадний торт з печивом без випічки

Незвичайна ідея для домашнього десерт – шоколадний торт без використання духовки. Частування готується без випікання. Смак готової страви обов’язково здивує ваших близьких або гостей. Спробуйте!

Час готування: 4 години 20 хвилин

Час приготування: 4 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 600 гр.
  • Молоко – 2,5 склянки
  • Какао – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Желатин – 20 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Арахіс – за смаком.

Процес приготування:

1. Желатин розмішуємо у воді, як це зазначено на упаковці. До готовності продукту потрібно почекати приблизно 10 хвилин.

2. В цей час викладаємо печиво в глибоку миску.

3. Починаємо розминати його виделкою або руками до дрібного стану.

4. Арахіс обсмажуємо на розпеченій сковороді 1-2 хвилини, після чого подрібнюємо його. Для цього зручно використовувати блендер.

5. Повертаємося до приготування тіста. В окремому посуді змішуємо цукор з какао щіпка ваніліну.

6. До сухих інгредієнтів вливаємо розтоплене вершкове масло.

7. Підігріваємо молоко і також відправляємо його в загальну масу.

8. Збиваємо інгредієнти до однорідності і розчинення сухих інгредієнтів.

9. Трохи підігріваємо розчинений желатин і додаємо його в тісто.

10. Переливаємо рідку заготовку в крихти печива. Сюди ж кладемо і арахіс. Вимішуємо до однорого складу.

11. Перелити тісто в силіконову форму і ставимо в холодильник.

12. Тримаємо так десерт до повного застигання близько 4 годин, потім акуратно витягаємо з форми.

13. Шоколадний торт без випікання готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Ніжний шоколадний торт зі сметанним кремом

Порадувати домашніх апетитним шоколадному ласощами простіше, ніж здається. Беріть на замітку простий рецепт торта з кремом зі сметани. Ніжне частування складе ідеальну компанію чашці гарячого чаю або кави.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Кефір – 160 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сметана – 1,5 склянки
  • Молоко згущене варене – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці з’єднуємо какао з просіяним борошном.

2. До сухих продуктів додаємо розпушувач. Розмішуємо масу.

3. Окремо збиваємо яйця з цукром, поки сухий інгредієнт повністю не розчиниться.

4. До яєчної суміші вливаємо кефір. Розмішуємо продукти між собою.

5. Виливаємо рідку суміш до сухих продуктів. Відразу ж додаємо розтоплене вершкове масло. Збиваємо до гладкого складу.

6. Шоколадне тісто перелити у форму для випікання.

7. Ставимо продукт на 40-50 хвилин у розігріту до 160 градусів духовку. Після даємо продукту повністю охолонути і ділимо його на два коржі. Зрізаємо верхівку для прикраси.

8. Можна приготувати сметанний крем. Для нього змішуємо сметану з вареним згущеним молоком.

9. Кілька хвилин збиваємо продукти міксером до отримання густої і пишної маси.

10. Обмазуємо кремом і формуємо торт. Прикрашаємо його бісквітної крихтою, ставимо його застигати в холодильник і подаємо до столу!

Як приготувати шоколадний торт «Брауні» в домашніх умовах?

Вишуканий десерт, який можна приготувати в домашніх умовах, обов’язково порадує вас і ваших гостей. Оцініть рецепт шоколадного торта «Брауні». Підходить для сімейного чаювання і свят.

Час готування: 1 год

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 12

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Шоколад гіркий – 120 гр.
  • Вишня – за смаком.
  • Яйце – 3 шт.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 3,5 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Морозиво – для прикраси.
  • Карамель рідка – для прикраси.

Процес приготування:

1. Вишню можна використовувати за бажанням. Вона додасть десерту соковитість. Можна брати як свіжі, так і заморожені ягоди.

2. Для основи торта з’єднуємо в сотейнику шматочки гіркого шоколаду і вершкового масла.

3. Ставимо посуд на плиту. Розтоплюємо вміст.

4. Додаємо в шоколадну масу цукор. Розмішуємо і чекаємо розчинення сухого інгредієнта, після прибираємо заготовку з плити і даємо їй охолонути.

5. В охолоджену суміш розбиваємо курячі яйця. Відразу ж збиваємо вміст.

6. Далі занурюємо просіяне з розпушувачем борошно.

7. Розмішуємо тісто і доповнюємо його ягодами.

8. Переливаємо заготовку у форму для випікання і відправляємо її в духовку.

9. Готуємо страву 35 хвилин при 180 градусах.

10. Даємо ласощів охолонути і ділимо його на невеликі квадратики.

11. Викладаємо торт «Брауні» на порційні тарілки. Перед подачею доповнюємо морозивом і рідкої карамеллю. Можна також використовувати згущене молоко або інші ласощі. Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний шоколадно-банановий торт в духовці

Ніжне поєднання шоколаду з бананом обов’язково оцінять ваші домашні та гості. Приготуйте яскравий і смачний торт по простому рецептом. Такий десерт урізноманітнює і прикрасить ваш стіл.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао – 1,5 ст. л.
  • Кава мелена – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2,5 ст. ложки
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сметана – 5 ст. л.
  • Вершки 33% – 300 гр.
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.

Для ганаша:

  • Шоколад гіркий – 150 гр.
  • Вершки – 150 гр.

Для начинки:

  • Банан – 2 шт.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно через дрібне сито. Змішуємо її з розпушувачем, какао і двома видами цукру.

2. Окремо збиваємо кефір з яйцем та маслом. Вливаємо суміш в суху масу і ретельно вимішуємо.

3. Розчинна кава розмішуємо у невеликій кількості окропу. Переливаємо кави в тісто і знову розмішуємо.

4. Розміщуємо заготовку у форму для випікання.

5. Готуємо продукт 1 годину при температурі 160 градусів, потім охолодити його.

6. Поділяємо випічку на три рівних коржа. Верхівку акуратно зрізаємо і залишаємо для прикраси.

7. Для крему збиваємо холодні жирні вершки з цукровою пудрою до пишного стану.

8. Додаємо до повітряній масі сметану. Перемішуємо лопаткою.

9. Обмазуємо кремом перший шар торта.

10. Зверху викладаємо тонкі кружальця банана.

11. Повторюємо шари і формуємо торт.

12. Повністю обмазуємо блюдо залишилися кремом.

13. Приступимо до приготування ганаша. Для цього розчиняємо шматочки гіркого шоколаду в гарячих вершках.

14. Розмішуємо до отримання густої маси.

15. Обмазуємо торт шоколадного ганаша.

16. Прикрашаємо блюдо крихтою залишився коржа. Можна додати шоколадну стружку.

17. Перед подачею десерт слід охолодити. Готово, можна ділити на порції і подавати до столу!

Класичний рецепт шоколадного медовика «Спартак»

Порадуйте ваших гостей яскравим смаком шоколадного медовика. Смачний торт можна приготувати в домашніх умовах. Такий десерт нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • Молоко – 2,5 склянки
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Для прикраси:

  • Шоколад гіркий – 200 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Фрукти – за смаком.

Процес приготування:

1. Нагріваємо молоко і розмішуємо в ньому какао до отримання однорідної шоколадної маси.

2. Мед занурюємо в сотейник. Додаємо до нього соду, варимо і розмішуємо до отримання пишного пінистого складу.

3. В іншому посуді збиваємо яйця з цукром.

4. Розтоплюємо вершкове масло, охолодити його і переливаємо в яєчну суміш.

5. Відразу ж додаємо молоко з какао. Ретельно розмішуємо.

6. Викладаємо і медову піну.

7. Знову перемішуємо продукти до однорідності.

8. Поступово вводимо просіяне борошно.

9. Розмішуємо тісто.

10. Коли продукт стане тугим, починаємо вимішувати руками. Формуємо гладкий ком.

11. Ділимо щільний ком на 8 рівних частин. Розкачуємо їх в тонкі кола.

12. Протикаємо коржі виделкою по всій поверхні.

13. Випікаємо кожен корж за 5 хвилин при температурі 180 градусів.

14. Основа для торта готова. Даємо їй охолонути.

15. Приступаємо до приготування крему. У миску розбиваємо одне яйце і чотири жовтка. Збиваємо продукти з крохмалем, ванільним цукром і половиною звичайного.

16. Другу частину цукру змішуємо з молоком. Варимо масу на плиті до густоти.

17. Молочну суміш вливаємо тонким струменем до яєчної.

18. Варимо вміст на слабкому вогні пару хвилин, безперервно помішуючи.

19. Прибираємо з вогню і доповнюємо крем вершковим маслом.

20. Старанно збиваємо міксером.

21. Повинна вийти гладка маса.

22. Формуємо торт. Кожен корж промазуємо кремом.

23. Поверхню торта також обмазуємо.

24. Для прикраси змішуємо половину гіркого шоколаду з гарячими вершками. Отриманим ганашем поливаємо торт. Залишився шоколад натираємо на тертці. Посипаємо ганаш.

25. За смаком доповнюємо десерт фруктами, охолоджуємо його і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Торт «Шоколадний трюфель» на святковий стіл

Солодкий і оригінальний за смаком десерт для вашого столу – торт «Шоколадний трюфель». Нескладне в приготуванні ласощі стане відмінним доповненням для чашки чаю або кави.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для крему:

  • Шоколад гіркий – 200 гр.
  • Вершки – 500 гр.
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.

Для ганаша:

  • Шоколад гіркий – 150 гр.
  • Вершки – 150 гр.

Для прикраси:

  • шоколадні Трюфелі – 7 шт.
  • Стружка шоколадна – за смаком.

Процес приготування:

1. Для тіста збиваємо яйця з двома видами цукру до отримання густої піни.

2. Сюди ж вливаємо молоко і рослинне масло. Вимішуємо продукти ложкою або лопаткою.

3. Окремо змішуємо просіяне борошно з какао і розпушувачем.

4. З’єднуємо суху і рідку суміш. Розмішуємо до розбивання грудок.

5. Вливаємо в масу крутий окріп і знову розмішуємо.

6. Переливаємо рідке тісто у форму для випікання.

7. Випікаємо при температурі 160-180 градусів близько години. Готовність перевіряємо зубочисткою.

8. Готовий продукт остуджуємо і ділимо на рівні по товщині коржі. Повинно вийти 3-4 штуки.

9. Далі приступаємо до приготування крему. Подрібнюємо гіркий шоколад.

10. З’єднуємо інгредієнт з половиною гарячих вершків і розмішуємо до однорідного крему.

11. Вершки збиваємо до пишноти з цукровою пудрою. Для збивання вершки повинні бути холодними.

12. Змішуємо охолоджену шоколадну масу зі збитими вершками. Знову працюємо міксером.

13. Формуємо торт. Шари промазуємо отриманим кремом.

14. Також обмазуємо кремом всю заготовку.

15. Готуємо ганаш для покриття. Подрібнюємо гіркий шоколад і заливаємо його гарячими вершками.

16. Вимішуємо масу до гладкого стану.

17. Обмазуємо готовим ганашем торт.

18. Прикрашаємо десерт трюфелями і шоколадною стружкою. Ставимо застигати в холодильник.

19. Апетитний торт можна ділити на порції і подавати до чаю!