Булочки для бургерів – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Булочки для бургерів — це пишна, повітряна випічка, яку можна приготувати в домашніх умовах. Домашні бургери виходять набагато смачніше, якщо робити їх власноруч приготовленою булочці. Для цього використовуйте яскраву кулінарну збірку з покроковими рецептами. Тут є як класичні варіанти, так і дієтичне.

Булочки для бургерів в домашніх умовах в духовці

Використовуйте простий рецепт в духовці, щоб отримати смачний і повністю натуральний продукт.

Інгредієнти на
20 шт.

  • Борошно 5 ст.
  • Молоко коров’яче ⅔ ст.
  • Сухі дріжджі 1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Вода-1.5 склянки
  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Масло вершкове для змащування
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Кунжутне насіння за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти булочки для бургерів в домашніх умовах в духовці? В ємності з теплою водою розмішуємо сухі дріжджі.
  2. Половину молока нагріваємо і з’єднуємо його з сіллю, цукром і вершковим маслом.
  3. Після розчинення масла занурюємо сюди суміш дріжджів.
  4. Збиваємо заготівлю, поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо до однорідної тесту.
  5. Отриманий ком обмазуємо рослинним маслом і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
  6. Готове тісто ділимо на кілька рівних частин. Приблизно 18-20 штук. Формуємо з них акуратні кульки і викладаємо на деко з пергаментом, змащений вершковим маслом або посипаний борошном.
  7. Обмазуємо продукт рештою молоком і посипаємо кунжутом. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  8. М’які, ароматні булочки для бургерів готові. Використовуйте за призначенням!

Домашні булочки для бургерів як в Макдональдсі

Рум’яні і апетитні булочки для бургерів як в Макдональдсі нескладно приготувати у себе вдома. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт. Порадуйте себе і своїх близьких смачним частуванням!

Час приготування: 3 години

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 12 шт.

Склад:

  • Борошно – 650 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 370 мл
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Масло – для змащення пергаменту.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Насіння кунжутне – за смаком.

Процес приготування:

1. Замочуємо дріжджі в теплій воді на 5 хвилин, після чого з’єднуємо їх з розтопленим і охолодженим маслом, одним яйцем, молоком, медом, цукром і сіллю.

2. Поступово додаємо просіяне борошно і вимішуємо заготовку до отримання однорідного тіста. Замішуємо руками близько 8 хвилин.

3. Викладаємо тісто у обмащений оливковою олією посуд і залишаємо в теплому місці на 1,5 години.

4. За цей час тісто добре підніметься.

5. Готове тісто злегка приминаем руками і ділимо на 12 рівних частин. Ліпимо з кожної частини акуратні кульки.

6. Викладаємо кульки на деко з пергаментом, змащене маслом.

7. Залишаємо продукт на 1 годину для расслойки.

8. Обмазуємо тісто залишилися збитим яйцем.

9. Посипаємо кунжутним насінням.

10. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

11. Перекладаємо рум’яні булочки на решітку і даємо їм охолонути.

12. Домашній продукт як в Макдональдсі повністю готовий!

Дуже смачний картопляні булочки для бургерів

Яскраві і неймовірно смачні булочки для бургерів можна приготувати з картопляного тіста. Такий продукт стане чудовою основою для смачної домашньої закуски. Оцініть цікаву кулінарну ідею!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 9 шт.

Склад:

  • Картопля – 100 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
  • Борошно – 350 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Насіння кунжутне – за смаком.

Процес приготування:

1. Розм’якшуємо вершкове масло, ділимо його на невеликі шматочки і перекладаємо в глибоку миску. Сюди ж додаємо сіль, цукор і дріжджі швидкодіючі.

2. Відварюємо картоплю в мундирі, після натираємо його на середній тертці і викладаємо в загальну миску. Сюди ж вливаємо кефір.

3. Починаємо вимішувати інгредієнти і додаємо поступово просіяне борошно.

4. Вимішуємо до формування щільного кома.

5. Прибираємо в тепле місце на одну годину.

6. Готове тісто ділимо на дев’ять рівних частин.

7. З кожної частини ліпимо акуратний кульку.

8. Обмазуємо продукти збитим яйцем і обсипаємо кунжутом.

9. Випікаємо частування при температурі 200 градусів 20 хвилин.

10. Готово, охолоджуйте і використовуйте за призначенням!

Простий рецепт приготування булочок для бургерів без дріжджів

Простий і швидкий спосіб приготувати домашні булочки для бургерів – без додавання дріжджів. Такий варіант вийде не менш пишним, ніж на дріжджовому тісті. Беріть на замітку!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10 шт.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Йогурт натуральний – 300 мл
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло – для змащення пергаменту.
  • Насіння кунжутне – за смаком.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з цукром, сіллю і розпушувачем.

2. У суху суміш вливаємо олію разом з натуральним йогуртом.

3. Ретельно вимішуємо тісто до утворення однорідної щільного кома.

4. Ділимо заготовку на 10 рівних частин. Ліпимо з кожної частини акуратний кульку.

5. Обвалюємо кожну заготовку в кунжуті, викладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

6. Апетитні булочки для бургера готові. Дайте їм охолонути і використовувати у подальших кулінарних цілях.

ПП булочки для бургерів в домашніх умовах

Якщо ви прихильник правильного харчування, то вам обов’язково сподобається простий домашній рецепт низькокалорійних булочок для бургерів. Популярний фаст-фуд також може бути корисним, спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно цільнозернові – 120 гр.
  • Борошно вівсяна – 40 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло – для змащення пергаменту.
  • Сир знежирений – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Ретельно вимішуємо сир, яйця і сіль. Додаємо сюди поступово обидва види просіяного борошна, оливкова олія і в кінці, розпушувач. Ретельно вимішуємо до однорідності.

2. Даємо тісту відпочити близько 15 хвилин, після чого ділимо його на 5 рівних кульок. Перекладаємо їх на деко з пергаментом, змащене маслом.

3. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Гарячий продукт викладаємо в каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо їх на 30 хвилин. Це зробить булочки м’якими.

5. Ніжні корисні булочки для бургерів готові!

Житні булочки для бургерів в домашніх умовах

Золотисті булочки для бургерів виходять з житнього борошна. Такий продукт стане чудовою основою для яскравого та апетитного домашнього частування. Спробуйте просту кулінарну ідею.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно житнє – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Дріжджі пресовані – 7 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло – для змащення пергаменту.
  • Насіння кунжутне – за смаком.

Процес приготування:

1. Нагріваємо молоко і доповнюємо його цукром, дріжджами, сіллю і рослинним маслом. Вимішуємо.

2. Далі додаємо житнє борошно і знову розмішуємо.

3. Сюди ж просіваємо і пшеничне борошно.

4. Вимішуємо заготовку до однорідного тесту. Залишаємо його в теплому місці на 1 годину.

5. Ділимо борошняний продукт на п’ять частин. З кожної формуємо кульку, акуратно притискаємо її рукою і кладемо на деко з пергаментом, змащене маслом.

6. Залишаємо булочки в такому вигляді на 15 хвилин, а після обмазуємо молоком і посипаємо кунжутом.

7. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

8. Житні булочки для бургерів повністю готові!