Млинці з сиром – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Це прекрасне і корисне блюдо, яке можна подати до будь-якого прийому їжі, а також зробити солодким або солоним в залежності від уподобань. Тому пропонуємо вам 10 варіантів його приготування.

Фаршировані млинці з сирною начинкою

В готові млинці загортається начинка з родзинок, сиру, ванільного цукру і сметани. Потім все обсмажується до рум’яності на рослинному маслі і подається до столу разом з джемом або варенням. Виходить дуже смачне блюдо до сніданку.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для начинки:
  • Родзинки 50 гр.
  • Сир 250 гр. 5-18%
  • Ванільний цукор 50 гр.
  • Сметана 50 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Сода харчова ⅓ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Вода 350 мл
  • Молоко коров’яче 150 мл. 3.5%
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні млинці з сиром? Починаємо з приготування сирної начинки. Родзинки перекладаємо в невелику ємність, заливаємо його гарячою водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк, після чого перекладаємо на паперовий рушник і обсушуємо. У глибоку ємність відправляємо сир, додаємо до нього сметану, ванільний цукор і все добре збиваємо за допомогою заглибного блендера. Потім додаємо туди родзинки, перемішуємо і відправляємо в холодильник.
  2. Тепер готуємо тісто для млинців. У велику ємність просіваємо борошно з содою і сіллю через сито. Потім додаємо туди цукровий пісок і все перемішуємо. Далі беремо віночок і, не перестаючи помішувати, вливаємо молоко і 250 мл теплої води.
  3. Залишок воду кип’ятимо і вливаємо до борошна. Ретельно все перемішуємо за допомогою віночка до отримання однорідної маси.
  4. Окремо збиваємо куряче яйце з рослинним маслом і вливаємо отриману суміш до борошняної маси. Добре все перемішуємо і даємо готовому тісту постояти при кімнатній температурі приблизно 10 хвилин.
  5. Тепер печемо тонкі млинці, час від часу змащуючи сковорідку невеликою кількістю рослинного масла. Підрум’янюємо їх тільки з однієї сторони, а друга сторона повинна бути повністю сухий. Готові млинці складаємо стопкою на тарілку.
  6. Після того як вони охолонуть, викладаємо кожен з них рум’яної стороною вгору, розподіляємо по них сирну начинку і звертаємо конвертиком.
  7. Обсмажуємо наші заготовки на невеликій кількості олії до рум’яної скоринки, після чого перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу з джемом, варенням, сметаною та ін Приємного апетиту!