Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з сиром – це ніжна і ароматна випічка, яка заповнить ваш будинок своїм яскравим ванільно-сирним ароматом ще в процесі термічної обробки. Готується десерт з простих і доступних інгредієнтів, відповідно, вам не доведеться витрачати багато коштів і сил на готування. Обов’язково спробуйте спекти ласощі на розсипчастою пісочної основі, доповненої збитим сиром зі всілякими добавками: варення, ягоди або фрукти.

Пиріг з пісочного тіста з сиром в духовці

Пиріг з пісочного тіста з сиром в духовці – це легка і дуже смачна випічка, яка в буквальному сенсі тане в роті. Якщо ви є любителем кисломолочних продуктів і в міру солодких десертів, то вам обов’язково варто спробувати приготувати цей пиріг і насолодитися!

Інгредієнти на
7 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 520 гр.
  • Розпушувач 10 гр.
  • Масло вершкове 300 гр.
  • Цукор-пісок 75 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Для начинки:
  • Сир 500 гр.
  • Йогурт 150 гр. (натуральний)
  • Ванілін 2 гр.
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Лимонна цедра 1 ч. л.
  • Конфітюр 260 гр. (ананасовий)
  • Цукор-пісок 75 гр.

Процес приготування:

  1. Відміряємо потрібну кількість борошна і всипаємо до неї розпушувач.
  2. Підсипаємо цукор і натираємо на бурачной тертці підморожене вершкове масло.
  3. Додаємо жовтки і замішуємо м’яке і еластичне тісто.
  4. Поділяємо основу на дві частини, де один сегмент повинен бути трохи більше іншого, загортаємо у плівку і переміщаємо на полицю холодильної камери, приблизно на півгодини.
  5. Не гаючи часу, готуємо начинку: у мисці об’єднуємо йогурт, сир, цедру, ванілін, манку і цукровий пісок.
  6. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт з бортиками (великий шматок) і викладаємо у форму для випікання, застелене пергаментом – хаотично наколюємо зубцями виделки.
  7. Промазуємо фруктовим конфітюром.
  8. І розподіляємо масу з сиру і інших компонентів.
  9. тісто натираємо на тертці, прямо на начинку – напівфабрикат випікаємо протягом 55 хвилин при 180 градусах.
  10. Апетитний пиріг охолодити і тільки після розрізаємо. Приємного апетиту!