Пісочний пиріг з сиром – це ніжна і ароматна випічка, яка заповнить ваш будинок своїм яскравим ванільно-сирним ароматом ще в процесі термічної обробки. Готується десерт з простих і доступних інгредієнтів, відповідно, вам не доведеться витрачати багато коштів і сил на готування. Обов’язково спробуйте спекти ласощі на розсипчастою пісочної основі, доповненої збитим сиром зі всілякими добавками: варення, ягоди або фрукти.
Пиріг з пісочного тіста з сиром в духовці
Пиріг з пісочного тіста з сиром в духовці – це легка і дуже смачна випічка, яка в буквальному сенсі тане в роті. Якщо ви є любителем кисломолочних продуктів і в міру солодких десертів, то вам обов’язково варто спробувати приготувати цей пиріг і насолодитися!
Інгредієнти на
7 порц.
- Для тіста:
- Борошно 520 гр.
- Розпушувач 10 гр.
- Масло вершкове 300 гр.
- Цукор-пісок 75 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Для начинки:
- Сир 500 гр.
- Йогурт 150 гр. (натуральний)
- Ванілін 2 гр.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Лимонна цедра 1 ч. л.
- Конфітюр 260 гр. (ананасовий)
- Цукор-пісок 75 гр.
Процес приготування:
- Відміряємо потрібну кількість борошна і всипаємо до неї розпушувач.
- Підсипаємо цукор і натираємо на бурачной тертці підморожене вершкове масло.
- Додаємо жовтки і замішуємо м’яке і еластичне тісто.
- Поділяємо основу на дві частини, де один сегмент повинен бути трохи більше іншого, загортаємо у плівку і переміщаємо на полицю холодильної камери, приблизно на півгодини.
- Не гаючи часу, готуємо начинку: у мисці об’єднуємо йогурт, сир, цедру, ванілін, манку і цукровий пісок.
- Охолоджене тісто розгортаємо в пласт з бортиками (великий шматок) і викладаємо у форму для випікання, застелене пергаментом – хаотично наколюємо зубцями виделки.
- Промазуємо фруктовим конфітюром.
- І розподіляємо масу з сиру і інших компонентів.
- тісто натираємо на тертці, прямо на начинку – напівфабрикат випікаємо протягом 55 хвилин при 180 градусах.
- Апетитний пиріг охолодити і тільки після розрізаємо. Приємного апетиту!
Пісочний пиріг з сиром та ягодами
Пісочний пиріг з сиром та ягодами – це ласощі, яке можна готувати, як влітку, так і в холодний період року, тому як в рецепті допускається використання не тільки свіжих ягід, але і заморожених. Скрасьте сімейне чаювання і приготуйте ніжну і шалено ароматну випічку!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 10.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 80 гр.
Для начинки:
- Ягоди – 1 склянка
- Сир – 350 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Сметана – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Змішуємо борошно і соду.
Крок 2. Шматочок вершкового масла ріжемо кубиками і відправляємо до сухих компонентів.
Крок 3. Підсипаємо цукор.
Крок 4. Доповнюємо масу сметаною і гарненько перемішуємо, збираємо в шар і ставимо в холод на 15-20 хвилин.
Крок 5. В окремій ємності об’єднуємо сметану і сир.
Крок 6. Підсипаємо цукор (пару столових ложок залишаємо для наступних кроків) і крохмаль – заважаємо.
Крок 7. Форму для випікання промазуємо маслом і присипаємо борошном, руками розподіляємо пісочну основу, формуючи невисокі бортики. Підстава проколюємо виделкою для рівномірного випікання.
Крок 8. Зверху формуємо шар сирної маси.
Крок 9. Розподіляємо ягоди.
Крок 10. Верхній шар доповнюємо цукром.
Крок 11. Готуємо в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Крок 12. Десерту даємо трохи часу охолонути природним шляхом і стабілізуватися, потім нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Сирний пиріг з пісочного тіста з яблуками
Сирний пиріг з пісочного тіста з яблуками – це чудове поєднання смаків і текстур, зібраних в одному десерті. Ніжна сирна начинка з кисло-солодким яблучним смаком ідеально гармонує з розсипчастим пісочним тістом, приготовленим на основі маргарину.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошна – 2 склянки
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Маргарин – 180 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: в тарілці з високими бортами об’єднуємо цукровий пісок, борошно, розпушувач і трохи солі – вимішуємо і додаємо кубики маргарину. В однорідну масу вводимо яйце і замішуємо тісто.
Крок 2. Ділимо отриману масу на дві кульки, один повинен бути трохи більше іншого. Грудочки поміщаємо в пакет або загорнути в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Крок 3. Паралельно натираємо яблучну м’якоть і змішуємо її з сиром, ваніліном і цукром.
Крок 4. Більший шматок тіста розкачуємо в коржик, по діаметру трохи більше, ніж ваша форма – укладаємо в форму, викладаємо фруктово-сирну начинку. Також рекомендується вистелити форму пекарської папером.
Крок 5. Меншу частину основи також розкачуємо і викладаємо поверх начинки, скріплюючи краю, пару раз наколюємо виделкою.
Крок 6. Готуємо ласощі близько 30-35 хвилин (180 градусів). Перед подачею охолодити і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Пісочний пиріг з сиром та вишнями
Пісочний пиріг з сиром та вишнями – це вишукане частування, яке здивує не тільки ваших домочадців, але і запрошених гостей. Скуштувавши шматочок такого ласощі, ніхто не посміє засумніватися у вашому кулінарному талант і кондитерських здібностях, бо вишня, сир і ніжне тісто – це запорука успіху!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 240 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Сир 9% – 500 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Вишня – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну ємність просіваємо борошно з розпушувачем, також вводимо кубики охолодженого масла і цукровий пісок.
Крок 2. Руками розтираємо складові в крихту і вбиваємо яйце – гарненько перемішуємо.
Крок 3. З еластичної маси збираємо кулька, затягуємо плівкою і відправляємо в холод на 30-40 хвилин.
Крок 4. Для начинки в окремому посуді змішуємо сир, сметану, яйця і цукор. Ягоди обполіскуємо під струменем води, обсушуємо і видаляємо кісточки.
Крок 5. Сирну суміш перебиваємо блендером до отримання однорідної і гладкої консистенції.
Крок 6. Дно жароміцної посуду вистилаємо пергаментом і викладаємо розкачане тісто, пальцями формуем бортики і наколюємо основу за допомогою виделки.
Крок 7. На підставу виливаємо начинку і красиво викладаємо вишню.
Крок 8. Випікаємо частування протягом 50-60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.
Крок 9. Для того, щоб випічка добре різалася і не розламувалася – остуджуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!
Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці
Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці – це неймовірно ароматна і смачна випічка, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Рекомендуємо вам доповнити начинку кислими ягодами брусниці і кисло-солодкими яблуками, виходить настільки смачно, що зупинитися просто неможливо!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 10-12.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Яблука кислі – 3 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Брусниця – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Сік лимона – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підморожене вершкове масло нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.
Крок 2. У чашу блендера висипаємо цукровий пісок і борошно.
Крок 3. Слідом відправляємо кубики масла.
Крок 4. Подрібнюємо в крихту.
Крок 5. Візуально відміряємо трохи більше половини крихти і розподіляємо її по дну форми для випікання, попередньо вкриті пекарської папером – трамбуем.
Крок 6. Для начинки до сиру додаємо цукровий пісок, ванілін і манку.
Крок 7. Також вводимо сметану і курячі яйця.
Крок 8. З яблук чистимо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і плодоніжку, м’якоть подрібнюємо за допомогою великої терки і поливаємо лимонним соком, щоб фрукт не потемнів.
Крок 9. Яблука змішуємо з сирною масою і викладаємо на основу майбутнього десерту.
Крок 10. Рівномірно насипаємо кислі ягоди.
Крок 11. Начинку «закриваємо» залишками піщаної крихти.
Крок 12. Готуємо частування в режимі конфекции протягом 45-50 хвилин (200 градусів).
Крок 13. По закінченні термічної обробки, залишаємо випічку в духовці до повного охолодження. Потім дістаємо і нарізаємо.
Крок 14. Приємного апетиту!
Пісочний пиріг з варенням і сиром
Пісочний пиріг з варенням і сиром – це просте у приготуванні, але в той же час, дуже смачне ласощі, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б маленький шматочок. Готується пиріжок виключно із простих і доступних продуктів, які зазвичай є під рукою. Варення можна використовувати будь-яке, а також замінювати його конфітюром або джемом.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 12.
Склад:
Для начинки:
- Сир – 600 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Есенція ванільна – ½ ч. л.
- Варення полуничне – 100 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
Для тіста:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: у глибокій ємності перемішуємо борошно з розпушувачем, сіллю і цукром.
Крок 2. Додаємо кубики охолодженого вершкового масла і руками розтираємо в крихту.
Крок 3. Тепер доповнюємо основу яйцем і медом – замішуємо м’яке тісто. У разі якщо тісто не хоче збиратися у грудку, рекомендуємо підлити пару ложок молока.
Крок 4. Пісочний «колобок» обмотуємо в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5. І поки тісто охолоджується, займемося начинкою: гарненько перемішуємо сир з яйцями, крохмалем, ванільною есенцією і цукром.
Крок 6. Відокремлюємо від основи приблизно 2/3 тіста і розгортаємо в корж трохи більшу діаметром, ніж форма. Також починаємо прогрівати духовку до 170 градусів.
Крок 7. Розкатаний пласт укладаємо в форму, формуючи бортики не менше 3 сантиметрів.
Крок 8. Розподіляємо сирну начинку.
Крок 9. Зверху – ягідне варення.
Крок 10. Тісто також розкачуємо і нарізаємо довгими фігурними смужками, красиво укладаємо поверх начинки. Випікаємо близько 40-45 хвилин.
Крок 11. Після закінчення часу виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
Крок 12. До столу подаємо в поєднанні з чашкою ароматного чаю. Приємного апетиту!
Пиріг з пісочного тіста з сиром і маком
Пиріг з пісочного тіста з сиром і маком – це приголомшливе поєднання компонентів, яке в буквальному сенсі тане в роті. Адже що може бути смачніше, ніж ніжна пісочна основа з прошарком з кондитерського маку і повітряного сиру? Для хрусткості рекомендуємо вам присипати верхівку рубаними горішками – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 10.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Горіхи (будь-які) – 50 гр.
- Вода (холодна) – 5 ст. л.
Для сирного шару:
- Сир м’який – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Для макового шару:
- Мак – 100 гр.
- Молоко – 160 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. В крихту перетираємо кубики холодного вершкового масла, цукровий пісок і борошно.
Крок 2. Одну четверту частину основи відокремлюємо і прибираємо в сторону, а до великого шматка підливаємо воду і замішуємо тісто.
Крок 3. До крихті висипаємо будь подрібнені горішки, які вам подобаються.
Крок 4. Розподіляємо тісто по формі, як показано на фото, зрізаємо надлишки – відправляємо в холод.
Крок 5. В цей час перемелюємо мак в блендері або кавомолці і висипаємо в сотейник.
Крок 6. В цю ж ємність, додаємо молоко і цукор – проварюємо на повільному вогні до загустіння, приблизно, 5-7 хвилин.
Крок 7. Масу злегка остуджуємо і доповнюємо крохмалем і яйцем – ретельно перемішуємо.
Крок 8. В іншій тарілці перетираємо сир з яйцями, цукром-піском, крохмалем і ваніліном.
Крок 9. На охолоджену основу переливаємо мак з молоком.
Крок 10. Зверху викладаємо сирний шар.
Крок 11. Тепер рівномірно висипаємо горіхову крихту і переміщаємо напівфабрикат в духовку: 180 градусів 45-50 хвилин.
Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Відкритий пісочний пиріг з сиром в духовці
Відкритий пісочний пиріг з сиром в духовці закохує в себе з першого укусу, що зовсім не дивно. Адже ніжний і однорідний сир, більше нагадує суфле, чудово поєднується з солодким тістом, замішаним на основі вершкового масла і яєць. Обов’язково спечіть цей пиріг, і сім’я скаже вам спасибі!
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Кефір – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування озброюємося кухонними грамовими вагами і відміряє потрібну кількість сухих і рідких інгредієнтів.
Крок 2. Приступимо до приготування тіста: холодне масло натираємо на крупній тертці і розтираємо з просіяним борошном, содою і сіллю. В іншій мисці збиваємо яйця в піну і, продовжуючи роботу міксера, висипаємо цукровий пісок.
Крок 3. Змішуємо суху суміш і рідку масу – замішуємо тісто, викладаємо грудку на посуд, присипану борошном, і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 4. І поки тісто «відпочиває» — міксером збиваємо сир з кефіром, яйцями, ваніліном, цукром і крохмалем.
Крок 5. Форму змащуємо вершковим маслом і кладемо в неї розкачане тісто, пальцями формуємо рівні бортики.
Крок 6. На основу рівномірно викладаємо начинку, переміщаємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів.
Крок 7. Випікаємо десерт 45 хвилин, потім переставляємо на верхній рівень духовки і печемо ще 15 хвилин. Готовий пиріг злегка остуджуємо і декоруємо по своєму смаку. Приємного апетиту!