Пісочний пиріг з маком
Пісочний пиріг з маком виходить неймовірно ніжним і тане в роті. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками на нашу перевіреного рецепту з нашої збірки. Урізноманітніть домашнє меню.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 7 ст. л.
Для начинки:
- Мак – 100 гр.
- Молоко – 125 мл
- Цукор – 50 гр.
- Крупа манна – 2 ч. л.
Для заливки:
- Сметана 25% – 300 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Борошно – 40 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку мак заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Після його подрібнюємо у блендері або прокручуємо в м’ясорубці. Перемішуємо підготовлений продукт з манною крупою.
Крок 2. Нагріваємо молоко і розчиняємо в ньому цукор. Опускаємо сюди мак з манкою. Перемішуємо і варимо до загустіння близько 7 хвилин. Начинка готова, даємо їй охолонути.
Крок 3. Відразу підготуємо заливку для пирога. Для цього змішуємо сметану з цукром, борошном і ваніліном. Вимішуємо до однорідності і до використання ставимо в холодильник.
Крок 4. Замішуємо пісочне тісто з тертого вершкового масла, крижаної води, борошна і солі. Необхідно отримати щільний однорідний ком.
Крок 5. Готове тісто тонко розкачуємо і викладаємо у форму, роблячи акуратні бортики. Весь периметр тесту проколюємо виделкою. Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Крок 6. Дістаємо з духовки і з пісочної основі рівномірно розподіляємо макову начинку.
Крок 7. Заливаємо її сумішшю з сметани. Розрівнюємо лопаткою по поверхні.
Крок 8. Прибираємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Крок 9. Пісочний пиріг з маком готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!