Імбирне печиво – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Це дуже смачне і ароматне печиво, яке виходить таким, завдяки спеціям. Вона дуже добре підходить до чаю або кави в холодну пору року, а особливо – в новий рік. Тому пропонуємо вам 10 варіантів приготування цього десерту в домашніх умовах.

Класичне імбирне печиво з глазур’ю

В каструлю відправляється цукор, мед, вершкове масло, спеції і все доводиться до кипіння. Далі туди додається яйце, борошно і замішують тісто. Потім воно розкочується, з нього вирізають фігурки і все запікається 12-14 хвилин. Готове печиво прикрашається глазур’ю і подається до столу.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Мед 165 гр.
  • Імбир 1.5 ч. л.
  • Перець духмяний 1 ч. л.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Гвоздика 1 ч. л.
  • Сода харчова 1.5 ч. л.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Для глазурі:
  • Білок 1 шт.
  • Цукрова пудра 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти класичне імбирне печиво в домашніх умовах? Для початку беремо невелику каструлю або сотейник і кладемо туди мед, цукровий пісок, вершкове масло і всі спеції.
  2. Відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Потім додаємо соду і добре все перемішуємо. Суміш повинна активно вспінитися.
  3. Тепер розбиваємо туди одне яйце, насипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним. Кладемо тісто в холодильник на 1-1,5 години.
  4. За закінчення зазначеного часу, виймаємо з холодильника готове тісто і ділимо на дві рівні частини, одну з яких загортаємо в харчову плівку і відкладаємо в сторону. Інший шматочок тіста розкачуємо за допомогою качалки в пласт 0.5 см завтовшки. Потім беремо фігурні формочки і вирізаємо ними печиво.
  5. Перекладаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку на 12-14 хвилин при температурі 170 o с. Краї печива повинні зарум’янитися. Повторюємо те ж саме з другою частиною тіста.
  6. В цей час готуємо глазур. Яєчний білок збиваємо до пишної піни, після чого засипаємо туди цукрову пудру і продовжуємо збивати до отримання однорідної в’язкої маси.
  7. Перекладаємо глазур в поліетиленовий пакет, зрізаємо у нього куточок і прикрашаємо, таким чином, печиво будь-якими малюнками.
  8. Далі даємо печінкою підсохнути, після чого можна подавати його до столу разом з гарячим чаєм, кавою або какао. Приємного апетиту!