Пишні оладки на кефірі – 10 найкращих рецептів приготування з покроковими фото

Пишні оладки на кефірі – це швидкий та смачний сніданок для всієї родини. Тісто для них замішується на кефірі дріжджовим або бездрожжевим способом з додаванням соди з розпушувачем, що надає цій ранковій випічці особливу пишність. Різні варіанти замісу тіста та нюанси смаження кефірних оладок ви можете вибрати у запропонованій темі.

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями є класичним варіантом цієї ранкової випічки. Молочна кислота кефіру на додаток содою робить тісто дуже пористим, клейким і оладки виходять подібні до булочок. Всі інгредієнти для такого тесту беруться однакової кімнатної температури, борошно обов’язково просіюється, сода додається в кінці замісу і тесту потрібно 10-15 хвилин для вистоювання.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Кефір – 250 мл.
  • Мука – 7 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Пишні оладки на кефірі готуються дуже просто. У посуд для замісу тіста розбивається одне яйце.

До нього насипається цукор і вилкою або віночком, тільки не міксером, ці інгредієнти просто поєднуються до розчинення цукру.

Потім до них наливається склянка кефіру і ще раз перемішується.

Порційно до маси кефіру насипається борошно, додається сіль і одночасно замішується тісто до однорідної текстури і залишається на 10-15 хвилин для «відпочинку».

В останню чергу до тесту додається сода.

Консистенція замішаного тіста має вийти, як у густої сметани, тому можна додати ще трохи борошна.

Смажаться кефірні оладки, як і звичайні, на розігрітій олії. Тісто на сковороду виливається змоченою у воді ложкою, щоби не прилипало.

Обсмажуються оладки на невеликому вогні та до рум’яного кольору з обох боків. За час смаження вони стають дуже пишними.

Приготовлені пишні оладки на кефірі з содою та яйцями сервіруються до сніданку гарячими та на додаток будь-яким топпінгом. Смачного!