Пишні оладки на кефірі – це швидкий та смачний сніданок для всієї родини. Тісто для них замішується на кефірі дріжджовим або бездрожжевим способом з додаванням соди з розпушувачем, що надає цій ранковій випічці особливу пишність. Різні варіанти замісу тіста та нюанси смаження кефірних оладок ви можете вибрати у запропонованій темі.
Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями
Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями є класичним варіантом цієї ранкової випічки. Молочна кислота кефіру на додаток содою робить тісто дуже пористим, клейким і оладки виходять подібні до булочок. Всі інгредієнти для такого тесту беруться однакової кімнатної температури, борошно обов’язково просіюється, сода додається в кінці замісу і тесту потрібно 10-15 хвилин для вистоювання.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Кефір – 250 мл.
- Мука – 7 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сода харчова – ½ ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Пишні оладки на кефірі готуються дуже просто. У посуд для замісу тіста розбивається одне яйце.
До нього насипається цукор і вилкою або віночком, тільки не міксером, ці інгредієнти просто поєднуються до розчинення цукру.
Потім до них наливається склянка кефіру і ще раз перемішується.
Порційно до маси кефіру насипається борошно, додається сіль і одночасно замішується тісто до однорідної текстури і залишається на 10-15 хвилин для «відпочинку».
В останню чергу до тесту додається сода.
Консистенція замішаного тіста має вийти, як у густої сметани, тому можна додати ще трохи борошна.
Смажаться кефірні оладки, як і звичайні, на розігрітій олії. Тісто на сковороду виливається змоченою у воді ложкою, щоби не прилипало.
Обсмажуються оладки на невеликому вогні та до рум’яного кольору з обох боків. За час смаження вони стають дуже пишними.
Приготовлені пишні оладки на кефірі з содою та яйцями сервіруються до сніданку гарячими та на додаток будь-яким топпінгом. Смачного!