Пишні оладки на кефірі – 10 найкращих рецептів приготування з покроковими фото

Пишні оладки на кефірі – це швидкий та смачний сніданок для всієї родини. Тісто для них замішується на кефірі дріжджовим або бездрожжевим способом з додаванням соди з розпушувачем, що надає цій ранковій випічці особливу пишність. Різні варіанти замісу тіста та нюанси смаження кефірних оладок ви можете вибрати у запропонованій темі.

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями

Пишні оладки на кефірі з содою та яйцями є класичним варіантом цієї ранкової випічки. Молочна кислота кефіру на додаток содою робить тісто дуже пористим, клейким і оладки виходять подібні до булочок. Всі інгредієнти для такого тесту беруться однакової кімнатної температури, борошно обов’язково просіюється, сода додається в кінці замісу і тесту потрібно 10-15 хвилин для вистоювання.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Кефір – 250 мл.
  • Мука – 7 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Пишні оладки на кефірі готуються дуже просто. У посуд для замісу тіста розбивається одне яйце.

До нього насипається цукор і вилкою або віночком, тільки не міксером, ці інгредієнти просто поєднуються до розчинення цукру.

Потім до них наливається склянка кефіру і ще раз перемішується.

Порційно до маси кефіру насипається борошно, додається сіль і одночасно замішується тісто до однорідної текстури і залишається на 10-15 хвилин для «відпочинку».

В останню чергу до тесту додається сода.

Консистенція замішаного тіста має вийти, як у густої сметани, тому можна додати ще трохи борошна.

Смажаться кефірні оладки, як і звичайні, на розігрітій олії. Тісто на сковороду виливається змоченою у воді ложкою, щоби не прилипало.

Обсмажуються оладки на невеликому вогні та до рум’яного кольору з обох боків. За час смаження вони стають дуже пишними.

Приготовлені пишні оладки на кефірі з содою та яйцями сервіруються до сніданку гарячими та на додаток будь-яким топпінгом. Смачного!

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем замість соди чудово зберігають свою пишну текстуру, гарний вигляд і після смаження не осідають. Крім розпушувача, для пишних оладок важлива правильна пропорція борошна та густа текстура замішаного тіста. Цукор додається на свій смак і можна додати менше, для подачі оладок закускою до інших страв.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл.
  • Мука – 300 гр.
  • Сахар – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти всі інгредієнти для оладок, згідно з пропорцією рецепту. Кефір і яйце взяти кімнатну температуру.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити яйце, насипати цукор із сіллю та налити кефір.

Крок 3. За допомогою віночка ці інгредієнти просто перемішати до однорідного стану без активного збивання.

Крок 4. У масу кефіру через сито просіяти борошно з розпушувачем, одночасно перемішуючи все віночком.

Крок 5. Так як тісто при цьому ставатиме густішим, то завершити заміс лопаткою. Правильно замішане тісто має з лопатки сповзати, а чи не стікати. Залишити його на 15 хвилин, щоб розпушувач вступив у реакцію з кефіром.

Крок 6. Після цього в сковороді добре розігріти трохи рослинної олії. Столовою ложкою викладати тісто кефіру на сковороду, формуючи невеликі однакові оладки.

Крок 7. Смажити оладки на невеликому вогні і до рум’яної з «пухирцями» повітря скоринки з одного боку.

Крок 8. Потім акуратно перевернути і обсмажити на іншій стороні. Смажені оладки перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії.

Крок 9. Приготовлені пишні оладки на кефірі з розпушувачем укласти на блюдо і подати до столу гарячими з будь-яким топінгом. Смачного!

Пишні бездрожжеві оладки на кефірі

Пишні бездрожжеві оладки на кефірі або по-іншому, на бездрожжевому тесті кефіру готуються простіше і швидше, ніж з дріжджами, а пишністю і смаком їм не поступаються. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі, муці, яйці та соді.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Вода – 40 мл.
  • Мука – 220-250 гр.
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відмірюємо, згідно з пропорцією рецепту, простий набір інгредієнтів для оладок. Борошно просіюємо через сито.

Крок 2. У піалу розбиваємо яйце, насипаємо цукор із сіллю та віночком перемішуємо в однорідну масу.

Крок 3. У ковшок наливаємо кефір з водою і трохи підігріваємо на невеликому вогні.

Крок 4. Теплу масу кефіру переливаємо в посуд для замісу тіста, додаємо збите з цукром яйце і перемішуємо.

Крок 5. Потім порційно і при одночасному перемішуванні, насипаємо в цю масу борошно, що просіює.

Крок 6. Замішуємо тісто до однорідної густої текстури.

Крок 7. У примішане тісто висипаємо соду і швидко ще раз перемішуємо.

Крок 8. Столовою ложкою викладаємо тісто на розігріте олію і смажимо протягом хвилини на одній стороні та на невеликому вогні.

Крок 9. Потім оладки перевертаємо та смажимо ще півхвилини на іншій стороні та під прикритою кришкою.

Крок 10. Приготовані пишні бездрожжеві оладки на кефірі перекладаємо для видалення олії на паперові серветки, а потім викладаємо на порційні тарілки і подаємо до сніданку гарячими на додаток зі сметаною. Смачного!

Оладки на кефірі без яєць

Оладки на кефірі без яєць виходять пишними і ніжними, але є нюанси в їх приготуванні: борошно і кефір обов’язково відмірюються на терезах або мірним посудом, тісто замішується тільки ложкою або віночком, і важлива правильна послідовність додавання інгредієнтів до кефіру. У цьому рецепті до тесту кефіру додаємо соду.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Мука – 150 гр.
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.

Для декору:

  • Темний шоколад – до смаку.
  • Цукрова пудра – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Наперед дістати з холодильника кефір. Відміряти, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для оладок.

Крок 2. Кефір перелити в посуд для замісу тіста та розчинити в ньому цукор із сіллю.

Крок 3. У кефірну масу невеликими порціями пересипати борошно, що просіює, і віночком відразу ці інгредієнти перемішувати до густої і однорідної консистенції. До примішаного тесту додати соду, швидко перемішати і дати йому 15 хвилин для реакції соди з молочною кислотою кефіру.

Крок 4. Після цього обсмажити оладки на розігрітій рослинній олії на невеликому вогні і до рум’яної скоринки з обох боків.

Крок 5. Приготовлені оладки на кефірі без яєць перекласти на порційні тарілки, декорувати темним шоколадом із цукровою пудрою та одразу гарячими сервірувати до столу. Смачного!

Повітряні оладки на кефірі із сухими дріжджами

Оладки на кефірі із сухими дріжджами виходять дуже повітряними та ніжними, за рахунок швидкого процесу бродіння цих двох інгредієнтів. Для хорошого підйому тесту достатньо 20 хвилин, тільки кефір треба взяти теплий. Кефірні оладки на сухих дріжджах у вас не осядуть і не будуть черствими.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Мука – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сахар – 3 ст.л.
  • Сухі дріжджі – 12 грн.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Рослинна олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти і підготувати, згідно з пропорцією рецепту, простий набір інгредієнтів для оладок. Просіяти муку|борошно| і трохи підігріти кефір або взяти його кімнатної температури.

Крок 2. Перелити кефір у посуд для замісу тіста і повністю розчинити в ньому цукор із сухими дріжджами та щіпкою солі.

Крок 3. У масу кефіру розбити яйця і перемішати. Потім пересипати до неї борошно, що просіює.

Крок 4. За допомогою віночка або вилки замісити тісто до густої однорідної консистенції і залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі для підйому.

Крок 5. Тісто, що підійшло, повторно не перемішувати, а відразу змоченою у воді ложкою порційно викладати на розігріте на сковороді масло. Обсмажити оладки на обох сторонах і на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 6. Приготовлені повітряні оладки на кефірі з сухими дріжджами розкласти по порційних тарілках і подати до сніданку гарячими на додаток з будь-яким топінгом. Смачного!

Смачні оладки на кефірі з яблуками

Смачні оладки на кефірі з яблуками готуємо на кефірному бездрожжевому тесті з додаванням соди або розпушувача, що цю ранкову випічку робить пишною, ніжною і з приємним яблучним смаком. У цьому рецепті тісто замішуємо з розпушувачем та яйцем. Яблука вибираємо щільні кисло-солодкі сорти, нарізаємо шматочками і додаємо в тісто. Смажимо оладки на топленому маслі. Рецепт простий, швидкий та дуже смачний.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 мл.
  • Мука – 220 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л. без гірки.
  • Цукор – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – за смаком.
  • Яблука – 200 гр.
  • Масло топленое – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для яблучних оладок відміряйте, відповідно до пропорції рецепту і потрібної кількості порцій.

Крок 2. Велике яблуко очистіть від шкірки із серцевиною та наріжте невеликими кубиками.

Крок 3. У посуд для замісу тіста розбийте три курячі яйця і насипте сіль із цукром.

Крок 4. Налийте трохи підігрітий кефір і віночком перемішайте ці інгредієнти однорідну масу. Сильно збивати не треба.

Крок 5. Через сито насипте до маси кефіру потрібну кількість борошна з розпушувачем і так само віночком замісіть тісто. Консистенція тесту має бути густою, як жирна сметана.

Крок 6. У тісто перекладіть яблучну нарізку.

Крок 7. Ложкою, що краще ніж віночком, перемішайте яблучні шматочки з тестом. За бажанням, до тіста додайте трохи ваніліну.

Крок 8. У сковороді розігрійте частину топленої олії та ложкою викладіть замішане тісто у формі невеликих однакових оладок.

Крок 9. Смажте оладки 1-2 хвилини і до рум’яної скоринки на одній стороні. Потім переверніть на інший бік і посмажте під прикритою кришкою і на невеликому вогні, щоб оладки пропеклися і стали пишними.

Крок 10. Приготовлені смачні оладки на кефірі з яблуками подайте до сніданку гарячими на додаток з будь-яким солодким топінгом або сметаною. Смачного!

Пишні оладки на кефірі з манкою

Пишні оладки на кефірі з манкою мають свої нюанси у приготуванні: тісто має бути досить густим і йому потрібно щонайменше півгодини для наполягання та набухання манки. У цьому рецепті замішуємо тісто на кефірі, манці, без додавання борошна, яйця та соди. Оладки з манкою добре піднімаються і ніколи не бувають плоскими, як із борошном.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Манка – 270 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сахар – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Ванілін – 1 г.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряйте, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для таких оладок. Кефір та яйця з холодильника дістаньте заздалегідь. Щоби не були холодними.

Крок 2. Розбийте яйця в посуд для замісу тіста і насипте до них цукор.

Крок 3. На невеликій швидкості ці інгредієнти збийте трохи до зміни кольору на світлий і появи легкої пінки на поверхні.

Крок 4. У яєчну масу налийте кефір і відразу насипте необхідну кількість манки.

Крок 5. Потім насипте сіль із ваніліном.

Крок 6. Ложкою, а не міксером, замісіть тісто до однорідної густої текстури. Замішане тісто залиште мінімум на півгодини, а краще на годину, щоб манка добре набрякла і зробила тісто густішим.

Крок 7. Готовність манного тесту до випічки перевірте, спробувавши на язик, при цьому манка не повинна хрумтіти і відчуватися крупою.

Крок 8. На тісто насипте соду і добре перемішайте.

Крок 9. У сковороді добре розігрійте трохи олії. Манне тісто столовою ложкою і за допомогою чайної, так як воно густе, викладайте в гарячу олію у формі невеликих оладок.

Крок 10. Смажте оладки протягом 2 хвилин з кожного боку і на невеликому вогні, щоб тісто пропеклося і оладки стали пишними.

Крок 11. Зайву олію з обсмажених оладок видаліть паперовими серветками.

Крок 12. Приготовлені пишні оладки на кефірі з манкою до столу подайте гарячими, доповнивши солодким топінгом або шматочками свіжих фруктів. Смачного!

Оладки на кефірі з бананом

Оладки на кефірі з бананом будуть у вас смачним та корисним варіантом швидкого сніданку та особливо для дітей. Зазвичай банан додається в кефірне тісто без дріжджів у подрібненому вигляді, але при цьому втрачається смак цього фрукта. У цьому рецепті банани беремо неперезрілі, наріжемо шматочками і зробимо начинкою оладок. Тісто замішуємо на теплому кефірі з борошном, яйцем та содою.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 18 шт.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сахар – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Банан – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом і необхідною кількістю порцій, всі інгредієнти для бананових оладок.

Крок 2. У посуд для замісу тіста насипати через сито муку|борошно|, додати|добавляти| соду, сіль|соль|, цукор і ложкою перемішати.

Крок 3. До сухих інгредієнтів розбити яйце.

Крок 4. Потім налити склянку трохи підігрітого кефіру.

Крок 5. Віночком замісити тісто до однорідної текстури і залишити на 20 хвилин для набухання клейковини.

Крок 6. Банани очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки трохи менше сантиметра.

Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Ложкою на сковороду викладати трохи тіста у формі невеликих оладок. На середину покласти по шматочку банана і покрити зверху тестом.

Крок 8. Обсмажити оладки на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Оладки тонкі, смажаться швидко, тому слідкуйте, щоб не підгоріли.

Крок 9. Приготовлені оладки на кефірі з бананом подати до сніданку гарячими, але вони будуть смачними та в холодному вигляді. Смачного!

Сирні оладки на кефірі

Хорошим варіантом з широкої лінійки швидкої домашньої випічки можуть бути сирні оладки на кефірі. Такі оладки відрізняє більша легкість проти сирниками, і більша ситність проти звичайними оладками. Сир вибирається жирний і сухий, а жирність кефіру особливого значення немає. Тісто замішуємо з додаванням яєць та соди.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл.
  • Сир – 400 гр.
  • Мука – 260 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сода – 2 ч.л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відмірюємо, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для оладок. Кефір та яйця заздалегідь витримуємо при кімнатній температурі, щоб не були холодними.

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбиваємо курячі яйця, насипаємо цукор і віночком трохи збиваємо. Потім наливаємо кефір та соду, і перемішуємо до однорідного стану та повного розчинення цукру. Залишаємо масу постояти 5 хвилин, для гасіння соди кефіром.

Крок 3. Сир добре розминаємо вилкою або блендером, щоб став однорідною масою. Перекладаємо його в суміш кефіру, і все ще раз перемішуємо.

Крок 4. Борошно просіюємо через сито, пересипаємо до рідких інгредієнтів та замішуємо тісто. Текстура його повинна вийти однорідною та густою.

Крок 5. Смажимо оладки на розігрітій олії на середньому вогні і по 1-1,5 хвилини з кожного боку.

Крок 6. Перед кожною порцією оладок у сковороду додаємо трохи олії.

Крок 7. Приготовлені сирні оладки на кефірі подаємо до столу гарячими та в доповненні із солодким топінгом або сметаною. Смачного!

Пишні оладки на теплому кефірі

Оладки на теплому кефірі виходять дуже пишними за рахунок активної дії нагрітого кефіру з содою або розпушувачем. Вони швидко піднімаються при жарінні, не вбирають багато масла і зберігають пишність при остиганні. У цьому рецепті тісто замішуємо на кефірі з будь-якою жирністю, яйцем та розпушувачем.

Час приготування: 60 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Мука – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для оладок. Просійте борошно. Кефір трохи підігрійте у мікрохвильовій печі або на плиті.

Крок 2. Розбийте одне яйце в посуд для замісу тіста і насипте цукор.

Крок 3. Міксером на невеликій швидкості ці інгредієнти збийте протягом 1-2 хвилин.

Крок 4. У цю суміш налийте теплий кефір та перемішайте.

Крок 5. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, пересипте в масу кефіру і замісіть тісто до однорідної текстури.

Крок 6. Потім тісто прикрийте плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб набухла клейковина борошна і розпушувач вступив у реакцію з кефіром.

Крок 7. За цей час тісто трохи збільшиться в обсязі і перемішувати його не потрібно, а відразу приступати до смаження.

Крок 8. Обсмажте оладки на добре розігрітій олії на невеликому вогні, по пару хвилин і до рум’яного кольору з обох боків.

Крок 9. Підготовлені пишні оладки на теплому кефірі подайте до сніданку гарячими, доповнивши сметаною або солодким топінгом. Смачного!