Судак на сковороді – 10 смачних рецептів приготування смаженого судака з покроковими фото

Судак на сковороді – це апетитне та смачне частування, яке ідеально підійде для домашнього обіду, вечері чи святкового столу. Приготувати рибу можна по-різному. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Смачний смажений судак на сковороді

Смачний смажений судак на сковороді яскраво урізноманітнить ваш домашній стіл. Апетитну рибу з рум’яною скоринкою можна подавати до столу з будь-якими гарнірами до смаку: овочами, крупами, макаронами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Судак – 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Смачний смажений судак на сковороді готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо та промиваємо.

Підготовлену тушку судака розрізаємо на порційні шматочки. Викладаємо їх у глибоку миску, посипаємо сіллю, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.

Для панування перемішуємо борошно із сіллю, перцем та подрібненою цедрою лимона.

Шматки риби добре обвалюємо в нашій паніровці.

Далі перекладаємо їх у сковороду з олією.

Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків.

Смажений судак готовий на сковороді. Можна куштувати!

Судак з цибулею та морквою на сковороді

Судак з цибулею та морквою на сковороді порадує вас яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте частування до домашнього обіду, доповнивши улюбленими гарнірами до смаку. Приготувати апетитну рибу нескладно, просто дотримуйтесь простих кроків із нашого перевіреного кулінарного рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Судак – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Борошно – 70 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо та промиваємо. Далі обробляємо на порційні шматочки.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Шматки риби обвалюємо в борошні з сіллю та спеціями. Викладаємо на розігріту олію і злегка обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 3. Обсмажену рибу на якийсь час викладаємо на тарілку.

Крок 4. Натираємо моркву на тертці та цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо овочі в глибоку миску та перемішуємо між собою.

Крок 5. Далі овочі викладаємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до м’якого стану.

Крок 6. Доповнюємо овочі сметаною та спеціями до смаку. Добре все перемішуємо.

Крок 7. У цибулю з морквою викладаємо обсмажену рибу. Закриваємо заготовку кришкою та тримаємо на невеликому вогні близько п’яти-семи хвилин.

Крок 8. Судак із цибулею та морквою на сковороді готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Смажений судак у клярі

Смажений судак у клярі – це неймовірно смачна, апетитна та поживна кулінарна ідея, яка точно урізноманітнить звичне меню. Подавайте частування з рум’яною скоринкою разом із вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе судака – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Вода – 20мл.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Майонез – 90 грн.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Олія – ​​200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Філе судака заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Потім обробляємо на невеликі порційні шматочки.

Крок 2. Підготовлене філе викладаємо у глибоку миску, посипаємо подрібненою петрушкою.

Крок 3. Також рибу поливаємо лимонним соком та солимо. Перемішуємо та залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 4. Яйця поділяємо на білки та жовтки. Білки поки що прибираємо в холодильник.

Крок 5. Яєчні жовтки з’єднуємо глибоку миску з невеликою кількістю молока і столовою ложкою рослинної олії.

Крок 6. Збиваємо продукти віночком до однорідності.

Крок 7. Поступово вводимо сюди борошно і доливаємо молоко, що залишилося. У процесі постійно збиваємо масу. Якщо вона виходить занадто густою, додайте трохи води.

Крок 8. Тісто на якийсь час прибираємо в холодильник. Дістаємо білки і збиваємо їх із щіпкою солі до стійких піків.

Крок 9. Солоні огірки дрібно рубаємо ножем і з’єднуємо з майонезом. Це буде наш соус для подачі.

Крок 10. У тісто акуратно вводимо білки та перемішуємо лопаткою.

Крок 11. Шматки риби занурюємо в наш кляр і відразу перекладаємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків. Потім частування перекладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 12. Смажений судак у клярі готовий. Подавайте до столу із соусом!

Тушкований судак у сметані на сковороді

Тушкований судак у сметані на сковороді – це апетитне та смачне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Така страва вийде поживною і точно нікого не залишить байдужою. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе судака – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 грн.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Вода – 180 мл.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Рибу обробляємо на невеликі порційні шматки. Брокколі розбираємо на суцвіття. Подрібнюємо цибулю, кріп, часник. Сир натираємо на тертці із дрібними зубчиками.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній шматочки риби до легкого рум’янцю.

Крок 4. Далі на сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю та часник близько 2 хвилин.

Крок 5. Сюди ж додаємо борошно та ще столову ложку рослинної олії. Обсмажуємо всі разом 30 секунд. Потім додаємо сметану та воду. Добре перемішуємо наш соус.

Крок 6. Сюди занурюємо броколі, подрібнений кріп і додаємо сіль за смаком. Проварюємо 1 хвилину.

Крок 7. Обсмажене філе риби викладаємо в соус і посипаємо сиром. Томимо під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 8. Тушкований судак у сметані на сковороді готовий. Розкладайте частування по тарілках та подавайте до столу!

Смажений судак у борошні

Смажений судак у борошні порадує вас не лише яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Готова риба вийде рум’яною та хрусткою. Подавайте її до столу із хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Борошно – для панірування.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо рибу, очищаємо її та промиваємо під водою.

Крок 2. Підготовлені тушки судака нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Складаємо шматки риби в глибоку миску, посипаємо сіллю та чорним меленим перцем. Також поливаємо лимонним соком та перемішуємо.

Крок 4. Кожен шматочок риби добре обвалюємо в борошні.

Крок 5. Перекладаємо шматки в розігріту з олією сковороду.

Крок 6. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків. Потім рибу можна перекласти на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.

Крок 7. Смажений судак у борошні готовий. Можна подавати до столу!

Смажене філе судака на сковороді

Смажене філе судака на сковороді вийде рум’яним та апетитним. Ідеальне рішення для домашнього обіду чи вечері. Ваші близькі чи гості точно не зможуть встояти. Щоб швидко приготувати рибу своїми руками, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе судака – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Філе заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Очищаємо цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо борошно із сіллю та перцем. Перемішуємо сухі продукти.

Крок 4. Філе судака добре обвалюємо в борошняному паніровці.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди цибулю. Смажимо його до м’якості та легкого рум’янцю.

Крок 6. Дістаємо цибулю зі сковороди і викладаємо сюди наше рибне філе. Обсмажуємо до рум’янцю по 7 хвилин із кожного боку.

Крок 7. Смажене філе судака на сковороді готове. Подавайте на подушці зі смаженої цибулі!

Смажений судак шматочками на сковороді

Смажений судак шматочками на сковороді – це дуже смачна, апетитна та поживна кулінарна ідея, яка точно урізноманітнить звичне меню. Подавайте частування з улюбленими гарнірами. Для простого приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Судак – 1 шт.
  • Сіль – 10 гр.
  • Борошно кукурудзяне – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо та промиваємо під водою.

Крок 2. Відрізаємо голову, хвіст і видаляємо всі начинки судака.

Крок 3. Підготовлену тушку нарізаємо шматочками порційними.

Крок 4. Шматки риби викладаємо у глибоку миску, посипаємо сіллю, перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

Крок 5. Для панування на плоску тарілку висипаємо кукурудзяне борошно. Обвалюємо у борошні шматки риби з усіх боків.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо сюди нашу рибу.

Крок 7. Обсмажуємо шматки судака з усіх боків до яскравого рум’янцю.

Крок 8. Смажений судак шматочками на сковороді готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Судак у вершковому соусі на сковороді

Судак у вершковому соусі на сковороді виходить дуже ніжним та приємним до смаку. Таке частування можна подавати як до домашнього обіду, так і до святкової вечері. Приготувати рибу нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе судака – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Гриби печериці – 3 шт.
  • Вершки – 200 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Орегано – 1 щіпка.
  • Чебрець – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Філе судака заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Листочки чебрецю акуратно відокремлюємо від стебла. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Гриби добре промиваємо і ріжемо пластинками, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю з часником близько 2 хвилин до м’якості.

Крок 4. У сковороду з овочами викладаємо гриби, добре перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.

Крок 5. Вливаємо сюди вершки, додаємо орегано та чебрець. Також всипаємо сіль та перець. Добре перемішуємо і доводимо до легкого кипіння.

Крок 6. Філе риби обробляємо на шматочки. Занурюємо в вершковий соус і готуємо 10 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

Крок 7. Судак у вершковому соусі на сковороді готовий. Можна подавати до столу та куштувати!

Тушкований судак з овочами на сковороді

Тушкований судак з овочами на сковороді – це просте у виконанні та неймовірно смачна страва для вашого домашнього столу. Така кулінарна ідея точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Судак – 1,5 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 грн.
  • Борошно – 80 гр.
  • Вода – 0,5л.
  • Томатна паста – 30 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 2 скибочки.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – 40 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Рибу заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Нарізаємо порційними шматками рівної товщини. Оптимальна товщина шматків – 2 див.

Крок 3. Рибні шматки посипаємо сіллю та перцем. Поливаємо лимонним соком і залишаємо на 25 хвилин|мінути| для маринування.

Крок 4. Очищену моркву натираємо на великій тертці або нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 5. Очищену цибулю ріжемо на тонкі півкільця.

Крок 6. Болгарський перець очищаємо від насіння та нарізаємо соломкою.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю з морквою кілька хвилин.

Крок 8. У цю ж сковороду відправляємо соломку болгарського перцю, перемішуємо овочі та гасимо близько 5 хвилин.

Крок 9. Мариновані шматки риби добре обвалюємо в борошні з усіх боків. Струсити надлишки можна за допомогою кондитерської пензлика.

Крок 10. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо сюди наші шматки риби.

Крок 11. Обсмажуємо рибу до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 12. До риби викладаємо обсмажені овочі.

Крок 13. Окремо приготуємо соус. Для цього перемішуємо томатну пасту, сметану та холодну воду. Обов’язково солимо і перчимо наш соус.

Крок 14. Отриману заготовку виливаємо у сковороду з рибою та овочами. Гасимо під кришкою 15 хвилин. Перемішувати не потрібно.

Крок 15. Наприкінці готування додаємо подрібнену зелень та лавровий лист. Потім вимикаємо вогонь.

Крок 16. Тушкований судак із овочами на сковороді готовий. Подавайте апетитне частування до столу!

Смажений судак у панірувальних сухарях

Смажений судак у панірувальних сухарях – це смачне та апетитне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами. Для нескладного приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Судак – 1,5 кг.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Рибу заздалегідь розморожуємо, промиваємо та розрізаємо на порційні шматочки рівної товщини.

Крок 3. Шматки риби викладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю та спеціями. Перемішуємо і даємо трохи промаринуватися.

Крок 4. Далі шматки риби добре обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди наші шматки риби в паніровці.

Крок 6. Обсмажуємо рибу до золотистої скоринки з обох боків. Потім частування можна покласти на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 7. Смажений судак у панірувальних сухарях готовий. Подавайте до столу та спробуйте!