Судак на сковороді – 10 смачних рецептів приготування смаженого судака з покроковими фото

Смажений судак у клярі

Смажений судак у клярі – це неймовірно смачна, апетитна та поживна кулінарна ідея, яка точно урізноманітнить звичне меню. Подавайте частування з рум’яною скоринкою разом із вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе судака – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Вода – 20мл.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Майонез – 90 грн.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Олія – ​​200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Філе судака заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Потім обробляємо на невеликі порційні шматочки.

Крок 2. Підготовлене філе викладаємо у глибоку миску, посипаємо подрібненою петрушкою.

Крок 3. Також рибу поливаємо лимонним соком та солимо. Перемішуємо та залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 4. Яйця поділяємо на білки та жовтки. Білки поки що прибираємо в холодильник.

Крок 5. Яєчні жовтки з’єднуємо глибоку миску з невеликою кількістю молока і столовою ложкою рослинної олії.

Крок 6. Збиваємо продукти віночком до однорідності.

Крок 7. Поступово вводимо сюди борошно і доливаємо молоко, що залишилося. У процесі постійно збиваємо масу. Якщо вона виходить занадто густою, додайте трохи води.

Крок 8. Тісто на якийсь час прибираємо в холодильник. Дістаємо білки і збиваємо їх із щіпкою солі до стійких піків.

Крок 9. Солоні огірки дрібно рубаємо ножем і з’єднуємо з майонезом. Це буде наш соус для подачі.

Крок 10. У тісто акуратно вводимо білки та перемішуємо лопаткою.

Крок 11. Шматки риби занурюємо в наш кляр і відразу перекладаємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків. Потім частування перекладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 12. Смажений судак у клярі готовий. Подавайте до столу із соусом!