Омлет в мультиварці – 10 рецептів пишного омлету з покроковими фото

Процес приготування цього звичного всім страви можна спростити ще більше, якщо довірити його мультиварці. Завдяки їй омлет буде рівномірно пропікається зі всіх сторін, не пригорить, а ви тим часом зможете продовжити займатися своїми справами, не турбуючись про сніданок.

Як приготувати пишний і ніжний омлет в мультиварці Редмонд?

Завдяки грамотно підібраним співвідношенням молока і яєць, а також рівномірному прогріванню в мультиварці Редмонд, омлет вийде ніжним, смачним і не буде розвалюватися.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 80 мл
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет в мультиварці? Відміряти необхідну кількість молока потрібно дуже цікавим способом: розбийте яйце так, щоб одна половинка шкаралупи залишилася без особливих ушкоджень. Обсяг цієї шкарлупки дорівнює приблизно 20-30 мл, в залежності від розміру яйця, тому співвідношення виходить більш точне. Розбийте яйця в глибоку миску, додайте сіль і перець.
  2. З допомогою половини шкарлупки відміряйте потрібний обсяг молока з розрахунку 1 шкарлупка на 1 яйце. Так на 4 яйця у вас вийде близько 100 мл
  3. Вінчиком або виделкою злегка збийте яйця з молоком до появи великої піни.
  4. У чашу мультиварки влийте невелику кількість рослинної олії і розподіліть по дну і стінкам. Найзручніше це робити з допомогою силіконової пензлика.
  5. Влийте суміш у підготовлену чашу. На цьому етапі за бажанням можна додати різні топінги, наприклад, дрібно нарізані помідори або тертий сир.
  6. Закрийте кришку мультиварки і на панелі керування встановіть режим «Смаження» або «Випічка» з таймером в 10 хвилин.
  7. Коли мультиварка сповістить вас про закінчення процесу приготування, витягніть омлет, поділіть його на порційні шматочки і за бажанням прикрасьте сметаною або дрібно рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Повітряний омлет з молоком в мультиварці Поларіс

Використання мультиварки значно спрощує процес приготування такої страви, що дозволяє продовжити займатися своїми справами, не турбуючись про сніданок.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 18 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Перець – за смаком;
  • Масло вершкове – 3-5 гр.

Процес приготування:

1. Добре промийте яйця під проточною водою, щоб омлет випадково не потрапило нічого зайвого. Розбийте яйця в глибоку тару.

2. Можете розрахувати необхідну кількість молока за співвідношенням обсяг 1 половинки шкаралупи на 1 яйце, або просто відміряти молоко в співвідношенні 20-25 мл на 1 яйце.

3. Додайте до суміші сіль і перець і ретельно перемішайте з допомогою виделки або віночка.

4. Змастіть невеликою кількістю розм’якшеного вершкового масла чашу мультиварки, залийте в неї суміш для омлету і встановіть ємність в агрегат.

5. В мультиварці Полярис найкраще готувати цю страву в режимі «Мультиповар» з виставленої температурою до 110 С і часом приготування 10 хвилин. Закрийте кришку і натисніть «Старт».

6. Коли омлет приготується, відкрийте кришку мультиварки, щоб вийшов пар, і залиште страву остигати ще на 5-10 хвилин.

7. Остиглий перекладіть омлет на тарілку, поділіть на порції і можете подавати зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Ніжний і дуже смачний омлет в мультиварці на пару

Приготування омлету в мультиварці дозволяє пробувати різні його варіації зважаючи на простоту процесу. Одним із самих смачних і ніжних омлетів є омлет на пару.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 125 мл
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти, а яйця промийте під проточною водою, щоб омлет не потрапило нічого небажаного.

2. Розбийте яйця в глибоку миску і додайте молоко і спеції.

3. Збийте суміш до появи піни. Зручніше і швидше буде скористатися міксером або заглибним блендером, але можна це зробити і звичайним ручним віночком.

4. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.

5. Силіконові формочки розставте на решітці для мультиварки і змастіть розтопленим маслом. Не заповнюйте кошик повністю формочками, щоб пар міг вільно проходити через отвори. У чашу мультиварки налийте невелику кількість води і встановіть решітку.

6. Розлийте суміш по формах, не доходячи трохи до краю. Враховуйте те, що омлет підніметься при приготуванні. Виставте режим приготування «Варка на пару» на 10 хвилин.

7. Коли час вийде, відкрийте кришку мультиварки і дайте вийти пару, щоб не обпектися. У процесі охолодження омлет трохи осяде, то нормально. Акуратно дістаньте формочки з мультиварки і перекладіть на тарілки.

Приємного апетиту!

Пишний і ніжний омлет з яєць і молока як у дитячому садку

Такий омлет виходить ніжний, пухкий, соковитий, з легкої рум’яною скоринкою і дуже смачний. А завдяки мультиварці готувати його стало простіше і швидше, ніж в духовці.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 160 мл
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Масло вершкове – на змазування форми;

Процес приготування:

1. Вбийте в глибоку миску яйця і розмішайте з допомогою віночка, щоб білок і жовток з’єдналися, а на поверхні утворилася велика піна.

2. До яйцям додайте молоко, сіль і перець, також перемішайте. Збивати цей омлет не потрібно.

3. Змастіть чашу мультиварки попередньо розтопленим вершковим маслом і влийте суміш для омлету в неї. За бажанням можете додати сюди сушені трави або доповнення у вигляді томатів, сиру, ковбаси і тому подібного.

4. На панелі керування виберіть режим «Каша на воді» або «Плов». Середній час приготування такого омлету 30-40 хвилин.

5. Коли страва приготуватися, залиште каструлю з відкритою кришкою ще хвилин на 10, щоб вийшов пар і омлет трохи охолов. Потім акуратно перекладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ситний омлет з сосисками в мультиварці на сніданок

Ніжний і нейтральний за смаком омлет відмінно поєднується з чимось м’ясним і солонуватим, як ковбаса або сосиски. А якщо готувати його в мультиварці, ви отримаєте апетитну скоринку на сосисках і повністю пропечений омлет, не докладаючи при цьому особливих зусиль.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;

Процес приготування:

1. Очистіть сосиски від пластикової упаковки і наріжте їх кружками.

2. У глибоку тарілку розбийте яйця, посоліть і збийте виделкою або віночком до однорідності.

3. В яєчну суміш додайте мелений чорний перець і ретельно перемішайте.

4. Влийте в миску прохолодне молоко, перемішайте.

5. Сосиски викладіть на дно чаші мультиварки, попередньо змазаній рослинною олією і акуратно залийте основу для омлету, щоб сосиски не піднялися. Виставте на панелі управління режим «Випічка» тривалістю 15 хвилин.

6. Коли мультиварка сповістить вас про закінчення програми, відкрийте кришку і залиште ще на 15 хвилин. Потім акуратно перекладіть на тарілку і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Пишний і ароматний омлет з ковбасою і зеленню в мультиварці

– чудова страва для ситного сніданку. Ковбаса і зелень доповнять собою смак омлету, зробивши його більш різноманітним, а завдяки мультиварці ви зможете не турбуватися про процесі приготування, а просто займатися своїми справами.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 160 мл
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Цибуля зелена – 2-3 стебла;
  • Петрушка – 2-3 стебла;

Процес приготування:

1. Ковбасу можна брати будь-яку, на ваш смак. Поріжте її кубиками або соломкою приблизно на 1-2 сантиметри товщиною. Не забудьте попередньо очистити її від штучної оболонки.

2. Зелень ретельно промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і дрібно покришіть.

3. Яйця розбийте в глибоку миску і збийте вінчиком до легкої пишноти. Щоб заощадити час, можете скористатися міксером. Після влийте в миску потрібну кількість молока, додайте сіль і перець і знову збийте протягом 1 хвилини.

4. У чашу мультиварки викладіть ковбасу і зелень, рівномірно розподіліть по дну. Зверху залийте яєчної сумішшю і закрийте кришку агрегату. Встановіть режим «Випічка» на 25 хвилин.

5. Коли омлет приготується, відкрийте кришку апарата, щоб пара могла вийти, та залиште страву остигати ще на пару хвилин. Потім накрийте чашу мультиварки тарілкою, дістаньте її і акуратно переверніть, щоб омлет впав на тарілку. За бажанням можете додати холодної жирної сметани.

Приємного апетиту!

Повітряний білковий омлет без додавання молока в мультиварці

Білковий омлет відрізняється особливою пишністю і ніжністю, оскільки в основному складається тільки із збитих білків. А якщо ви з якихось причин не п’єте молоко, то цілком успішно зможете замінити його на воду, і на смак готового омлету це ніяк не відіб’ється.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 50 мл
  • Масло – для змазування форми;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Зелень – за бажанням;

Процес приготування:

1. Відокремте білки від жовтків і помістіть їх в глибоку миску. Зверніть увагу, що посуд повинна бути абсолютно сухою, також постарайтеся не пошкодити жовтки, щоб вони не потрапили в білок. Все це може ускладнити процес збивання.

2. Додайте сіль і за допомогою міксера збийте білки до утворення щільної піни і м’яких піків, спочатку на мінімальній швидкості і поступово її збільшуючи.

3. Влийте в білки воду кімнатної температури і дуже акуратно перемішайте, щоб не осіла піна.

4. М’яким вершковим маслом змастіть форму, в якій буде готуватися омлет. Не обов’язково брати скляну, особливо якщо у вас не міцна решітка для мультиварки. Відмінно підійдуть і силіконові форми для кексів, вони легше і в них омлет можна приготувати порційно.

5. Викладіть білкову піну в підготовлену форму і розрівняйте, щоб омлет скрізь був приблизно однієї товщини.

6. Залийте в чашу мультиварки воду, встановіть решітку і на неї поставте форму з стравою. Увімкніть режим Варіння на пару» на 15 хвилин.

7. Коли час приготування вийде, відкрийте кришку, щоб пар вийшов, і залиште омлет там ще на 5-10 хвилин. Потім акуратно перекладіть на тарілку і доповніть покришеної зеленню.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування смачного омлету з сиром

Швидкий, смачний і легкий сніданок, який ви можете залишити готуватися в мультиварці і продовжити займатися своїми справами, не турбуючись, що щось згорить.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 180 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.;
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;

Процес приготування:

1. Промийте яйця під проточною водою і розбийте їх в глибоку миску.

2. Додайте молоко. Його кількість залежить переважно від розміру яєць і може відрізнятися від зазначеного. Обсяг необхідної кількості молока повинен бути трохи менше об’єму, який займають яйця.

3. Додайте сіль, перець і за бажанням будь-які інші спеції.

4. Перемішайте вміст миски. Не обов’язково використовувати міксер, можна обійтися тільки виделкою або ручним віночком, так як немає необхідності збивати суміш, а достатньо лише перемішати всі інгредієнти між собою.

5. Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинного масла і залийте в неї суміш. Закрийте кришку і виставте на панелі управління програму «Пароварка» з таймером на 20 хвилин.

6. Тим часом на крупній тертці сир подрібніть і, коли омлет буде готовий, посипте його зверху сиром, не виймаючи з мультиварки. Закрийте кришку і дайте постояти ще 5-10 хвилин.

7. По закінченні часу вийміть омлет з мультиварки. За бажанням можете прикрасити свіжою зеленню, сметаною або помідорами.

Приємного апетиту!

Дуже смачний і простий омлет з помідорами в мультиварці

Немає необхідності говорити про те, наскільки смачне поєднання ніжного омлету зі свіжими помідорами. Але завдяки мультиварці ви зможете готувати це блюдо частіше, оскільки вам не доведеться турбуватися про його приготуванні, а підсумок завжди буде приголомшливо смачним.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Томат – 120 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Зелень – за бажанням;

Процес приготування:

1. У глибокій мисці змішайте яйця і молоко, додайте сіль і спеції за смаком. Ретельно збийте все віночком або вилкою.

2. Помідори промийте і наріжте невеликими шматочками. За бажанням їх можна попередньо очистити від шкірки, щоб вона не заважало в ніжній текстурі омлету.

3. Для цього на помідорах потрібно зробити хрестоподібний надріз, потримати в окропі пару хвилин, а потім перекласти в крижану воду. Завдяки різкого перепаду температур шкірка буде відходити від м’якоті набагато легше.

4. Нарізані помідори викладіть на дно чаші мультиварки.

5. Залийте яєчну суміш до овочів і щільно закрийте кришку. На панелі керування виберіть режим «Випічка» з таймером на 20 хвилин. Час може відрізнятися в залежності від вашої мультиварки.

6. Готовий омлет викладіть на тарілку, прикрасьте дрібно покришеної зеленню або сметаною.

Приємного апетиту!

Як приготувати оригінальний омлет з сиром в мультиварці?

Омлет з сиром – поєднання яєць і сиру в не зовсім звичному форматі. Але цей інгредієнт відмінно доповнить смак страви, а також дуже різноманітить ваш раціон.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Сир – 120 гр.
  • Масло оливкове – 5 гр.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;

Процес приготування:

1. Першим ділом протріть сир через сито, щоб перетворити великі грудочки в м’яку сирну пасту.

2. Влийте в молоко сир і перемішайте до однорідності.

3. Яйця розбийте в окрему миску і збийте міксером у пишну піну.

4. З’єднайте всі інгредієнти і акуратно перемішайте, щоб збите яйце не опало. Найкраще це робити силіконової лопаткою, складывающими рухами знизу вгору.

5. Боки і дно чаші мультиварки змастіть невеликою кількістю масла.

6. У підготовлену чашу влийте сирно-яєчну суміш і щільно закрийте кришкою. На електронній панелі виставте режим «Випічка» з таймером в 20 хвилин. Бажано після дати приготування омлету постояти із закритою кришкою ще 10 хвилин.

7. Вийміть готову страву з мультиварки, викладіть на тарілку і прикрасьте за бажанням дрібно рубаною зеленню або сметаною.

Приємного апетиту!