Блюда з свинини на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Блюда з свинини на друге – це універсальний кулінарний рішення для вашого домашнього меню. З соковитою і ситної свинини можна приготувати велику кількість гарячих страв. Кращі варіанти ми зібрали для вас у нашій збірці з десяти простих і смачних рецептів з покроковими фотографіями.

М’ясо по-французьки з свинини в духовці

М’ясо по-французьки з свинини в духовці – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Картопля 3 шт. (крыпных)
  • Помідори 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
  • Приправа 1 ч. л.
  • Приправа для картоплі 1 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний 200 гр.
  • Вода 50 мл
  • Кріп сушений, за смаком
  • Петрушка сушена за смаком

Процес приготування:

  1. Підморожений шматок свинячої м’якоті нарізаємо пластинками. Приблизна товщина скибочок – 1 див.
  2. Розкладаємо свинячі шматочки на обробну дошку. Прикриваємо м’ясо харчовою плівкою. Акуратно відбиваємо свинину кухонним молоточком з обох сторін.
  3. Далі свинячі шматочки натираємо сіллю і часниковим перцем з обох сторін.
  4. Перекладаємо підготовлене м’ясо на тарілку. Даємо шматочках просочитися спеціями.
  5. Очищаємо картоплю і ріжемо його тонкими кружечками. Викладаємо продукт в глибоку миску. Посипаємо сіллю і спеціями для картоплі.
  6. Поливаємо картоплю олією і перемішуємо для рівномірного розподілу солі і спецій.
  7. Для заправки виливаємо майонез в глибоку тарілку. Доповнюємо його сушеним кропом і петрушкою. Перемішуємо.
  8. Також у майонез додаємо трохи кип’яченої води. Ретельно перемішуємо.
  9. Деко обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо на нього картоплю під розмір м’ясних шматочків.
  10. Обмазуємо картопляний шар половиною майонезній заправки.
  11. Ріпчаста цибулю ріжемо півкільцями. Кладемо половину цибулі на картоплю.
  12. Далі розкладаємо свинячі шматочки і ріпчасту цибулю.
  13. Поливаємо заготовки залишилася заправкою з майонезу.
  14. Закриваємо частування тонкими кружальцями помідори. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
  15. Через зазначений час посипаємо заготовки тертим твердим сиром.
  16. Запікаємо страву ще 5 хвилин. Необхідно, щоб сир апетитно розплавився.
  17. М’ясо по-французьки з свинини в духовці готово. Подавайте апетитне блюдо до столу!