Блюда з свинини на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Плов з свинини

Плов зі свинини – це апетитне гаряче частування для вашого ситного сімейного обіду. Такий плов вийде дуже соковитим, з яскравим смаком і ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Порадуйте себе і близьких живильним другим блюдом.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у казан з олією. Обсмажуємо до появи рум’яної скоринки.

Крок 2. Очищену моркву ріжемо невеликими брусочками.

Крок 3. Ріпчасту цибулю розбираємо тонкими кільцями.

Крок 4. В цей час м’ясні шматочки придбають привабливий рум’янець.

Крок 5. Викладаємо до м’яса цибулю, перемішуємо і смажимо до рум’янцю овоча.

Крок 6. Додаємо сюди моркву. Перемішуємо і обсмажуємо ще близько 15 хвилин.

Крок 7. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями за смаком, заливаємо окропом, щоб він покривав м’ясо на 2 див. Тушкуємо близько 20 хвилин на тихому вогні.

Крок 8. Очищаємо зубчики часнику і відправляємо в казан.

Крок 9. Рівним шаром викладаємо в заготовку попередньо промитий рис.

Крок 10. Доливаємо блюдо окропом, щоб він покривав рис на 1 див.

Крок 11. Накриваємо кришкою і тушкуємо на тихому вогні до повної готовності рису і випаровування всієї вологи.

Крок 12. Перемішуємо вміст і наполягаємо на слабкому вогні під кришкою 15 хвилин.

Крок 13. Плов з свинини готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!