Плов з свинини
Плов зі свинини – це апетитне гаряче частування для вашого ситного сімейного обіду. Такий плов вийде дуже соковитим, з яскравим смаком і ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Порадуйте себе і близьких живильним другим блюдом.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 500 гр.
- Рис – 500 гр.
- Часник – 2 голівки.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у казан з олією. Обсмажуємо до появи рум’яної скоринки.
Крок 2. Очищену моркву ріжемо невеликими брусочками.
Крок 3. Ріпчасту цибулю розбираємо тонкими кільцями.
Крок 4. В цей час м’ясні шматочки придбають привабливий рум’янець.
Крок 5. Викладаємо до м’яса цибулю, перемішуємо і смажимо до рум’янцю овоча.
Крок 6. Додаємо сюди моркву. Перемішуємо і обсмажуємо ще близько 15 хвилин.
Крок 7. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями за смаком, заливаємо окропом, щоб він покривав м’ясо на 2 див. Тушкуємо близько 20 хвилин на тихому вогні.
Крок 8. Очищаємо зубчики часнику і відправляємо в казан.
Крок 9. Рівним шаром викладаємо в заготовку попередньо промитий рис.
Крок 10. Доливаємо блюдо окропом, щоб він покривав рис на 1 див.
Крок 11. Накриваємо кришкою і тушкуємо на тихому вогні до повної готовності рису і випаровування всієї вологи.
Крок 12. Перемішуємо вміст і наполягаємо на слабкому вогні під кришкою 15 хвилин.
Крок 13. Плов з свинини готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!