Спагеті у вершковому соусі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Спагеті у вершковому соусі — це проста і смачна їжа. Виглядає дуже привабливо і апетитно. Якщо ви любите швидкі і нескладні рецепти, ця добірка ідеальний варіант для вас. Страва підходить для щоденного використання або для зустрічі друзів у невеликому колі. Наповнювачі страв самі різні – від бюджетних наповнювачів до більш дорогих. Незважаючи на це, всі інгредієнти легко придбати в будь-якому супермаркеті.

Спагетті в вершково-часниковому соусі з креветками

Спагетті в вершково-часниковому соусі з креветками ваблять своїм ароматом. Почувши запахи, складно відмовитися від запашного частування. Якщо в морозилці є креветки і гості ось-ось прийдуть, запам’ятовуйте рецепт і бігом готувати. Ситне частування гідно оплесків. Покуштувавши спагетті, ви отримаєте масу позитивних емоцій.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Спагетті 150 гр.
  • Креветки заморожені 300 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 40 гр.
  • Біле сухе вино 30 мл
  • Вершки 180 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 40 гр.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Вода 1 л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 4 гілки

Процес приготування:

  1. Збираємо інгредієнти за списком. При бажанні пармезан замінюємо іншим твердим сиром.
  2. Попередньо розморожуємо креветки. Відокремлюємо панцир. Видаляємо кишкову вену. Заливаємо водою і гарненько змиваємо.
  3. Оброблені креветки складаємо в миску. Приправляємо сіллю, перцем і паприкою. Ретельно об’єднуємо компоненти і відставляємо в сторону.
  4. Каструлю наповнюємо водою. Встановлюємо на плиті і доводимо до закипання.
  5. Сковорідку прогріваємо на середній температурі і розпускаємо трохи вершкового масла. Розподіляємо замариновані креветки. Швидко обсмажуємо з двох сторін.
  6. З лука прибираємо лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо.
  7. Попередньоющодо очищений часник подрібнюємо часникодушилкою.
  8. Підрум’янені креветки перекладаємо в тарілку.
  9. На сковорідку, де обсмажувалися креветки, додаємо вершкове масло і подрібнену цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин.
  10. Коли вода в каструлі закипить, додаємо сіль. Відправляємо макаронні вироби і варимо у відповідності з вказівками на зворотному боці пачки.
  11. До пассерованному луку перекладаємо часник і готуємо буквально хвилину.
  12. Наливаємо біле вино і тушкуємо пару хвилин.
  13. Поступово додаємо вершки і доводимо до кипіння.
  14. Подрібнюємо сир.
  15. У вершковий соус відправляємо частину подрібненого сиру.
  16. Насипаємо сіль, перець і паприку. Гарненько вмішуємо і нагріваємо масу, чекаємо повного розчинення сиру.
  17. Знімаємо соус з плити. Перекладаємо проціджений спагетті і золотисті креветки.
  18. Ретельно розмішуємо, щоб соус рівномірно покривав всі компоненти.
  19. Промиту петрушку дрібно рубаємо.
  20. Красиві тарілки наповнюємо спагетті, прикрашаємо залишками подрібненого сиру і рубаною петрушкою. Приємного апетиту!