Спагетті з куркою в вершковому соусі
Спагетті з куркою в вершковому соусі – бюджетний варіант для сімейного обіду або вечері. Готується швидко, а вершковий смак зводить з розуму. Для тих, хто не стежить за калорійністю страв, рекомендую вибирати м’якоть курячого стегна. Виходить дуже апетитно!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Куряче філе/м’якоть курячого стегна – 300 гр.
- Сир – 100 гр.
- Молоко/вершки – 30 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю набираємо воду, встановлюємо середній нагрів і чекаємо закипання. Підсолюємо воду і опускаємо спагетті. Варимо, як написано на упаковці. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на розігрітій сковорідці з олією.
Крок 2. Смажимо до прозорості, а тим часом куряче філе ріжемо кубиками і перекладаємо в сковорідку.
Крок 3. Обсмажуємо, поки куряче м’ясо не змінить колір.
Крок 4. Потім солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком. Викладаємо вершкове масло і гарненько розмішуємо. Масло додасть приємний аромат страви.
Крок 5. Макарони проціджуємо через друшляк і викладаємо до вмісту сковороди. Наливаємо молоко (при бажанні замінюємо вершками) і посипаємо подрібненим сиром.
Крок 6. Обережно помішуючи, доводимо страву до готовності. Сир повинен повністю розплавитися. Можна зміксувати кілька видів сиру.
Крок 7. Вершкові спагетті з куркою розкладаємо по порціях, за бажанням прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!