Спагеті у вершковому соусі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Спагетті з куркою в вершковому соусі

Спагетті з куркою в вершковому соусі – бюджетний варіант для сімейного обіду або вечері. Готується швидко, а вершковий смак зводить з розуму. Для тих, хто не стежить за калорійністю страв, рекомендую вибирати м’якоть курячого стегна. Виходить дуже апетитно!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • Куряче філе/м’якоть курячого стегна – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Молоко/вершки – 30 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю набираємо воду, встановлюємо середній нагрів і чекаємо закипання. Підсолюємо воду і опускаємо спагетті. Варимо, як написано на упаковці. Очищену цибулю подрібнюємо і пасеруємо на розігрітій сковорідці з олією.

Крок 2. Смажимо до прозорості, а тим часом куряче філе ріжемо кубиками і перекладаємо в сковорідку.

Крок 3. Обсмажуємо, поки куряче м’ясо не змінить колір.

Крок 4. Потім солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком. Викладаємо вершкове масло і гарненько розмішуємо. Масло додасть приємний аромат страви.

Крок 5. Макарони проціджуємо через друшляк і викладаємо до вмісту сковороди. Наливаємо молоко (при бажанні замінюємо вершками) і посипаємо подрібненим сиром.

Крок 6. Обережно помішуючи, доводимо страву до готовності. Сир повинен повністю розплавитися. Можна зміксувати кілька видів сиру.

Крок 7. Вершкові спагетті з куркою розкладаємо по порціях, за бажанням прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!