Яєчня з помідорами – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Яєчня з помідорами – просте і дуже смачне блюдо для вашого сімейного сніданку або перекусу. Частування вийде ароматним, поживним і неймовірно соковитим. Для приготування використовуйте перевірені ідеї з нашої кулінарної збірки. З докладним покроковим описом справляться навіть новачки.

Простий рецепт приготування яєчні з помідорами на сковороді

Яєчня досить популярний і широко поширений варіант смачного і ситного сніданку. Процес приготування страви практично не відніме у вас часу і доставить незабутнє задоволення і гарний настрій на весь день.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Помідор 180 гр.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Для приготування яєчні з помідорами на сковороді насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
  2. Відберіть м’ясисті помідори. Ретельно вимийте їх в прохолодною проточною водою, видаліть плодоніжку, а потім помістіть в глибоку ємність і залийте попередньо підготовленим окропом приблизно на хвилину. Потім помідори перекладіть в холодну воду, акуратно зніміть шкірку.
  3. Очищені помідори наріжте часточками.
  4. Глибоку сковороду добре розігрійте на сильному вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть нарізані помідори.
  5. Зменшіть вогонь до середнього і обсмажте помідори до розм’якшення.
  6. Після чого в сковороду розбийте необхідну кількість курячих яєць, посоліть і поперчіть, накрийте кришкою і готуйте приблизно 5 хвилин.
  7. Потім зніміть кришку, добре перемішайте яєчню і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт яєчню з помідорами і ковбасою

Яєчня являє собою універсальне блюдо, яке кожна господиня готує по-своєму фірмовим рецептом. Яєчня чудово підходить для ситного сніданку, а також повноцінного вечері. Сьогодні я хочу поділитися рецептом яєчню з помідорами і ковбасою.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1

Склад:

  • Помідори – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ковбаса – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Помідори добре вимийте у прохолодно проточній воді, а потім обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Улюблену ковбасу також наріжте невеликими шматочками. Твердий сир натріть на крупній тертці.

3. Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на сильному вогні. Налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть ковбасу і обсмажте до рум’яної скоринки. Ковбасу можна використовувати ту, яка є у вас в наявності.

4. Після чого викладіть скибочки помідорів і обсмажте ще кілька хвилин на невеликому вогні.

5. Потім в сковороду розбийте необхідну кількість курячих яєць. Посоліть і поперчіть за смаком.

6. Зверху присипте необхідною кількістю подрібненого твердого сиру.

7. Прикрийте сковороду кришкою буквально на 2 хвилини, а потім зніміть сковороду з вогню і подавайте апетитну страву на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт яєчні з помідорами та цибулею

Хочу поділитися ще одним рецептом неймовірно смачною і швидкого у приготуванні яєчні з помідорами та цибулею. Апетитна яєчня чудово буде виглядати на вашому сімейному сніданку. Яскраве ситне блюдо підніме вам настрій на весь день.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 3 гілочки
  • Кріп – 3 гілочки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Спочатку очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, а потім тонко наріжте. Спосіб нарізки не принципове. Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлений ріпчасту цибулю.

2. Обсмажте подрібнену цибулю до м’якості, періодично перемішуючи.

3. Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити кухонним або паперовим рушником, а потім наріжте середніми за розміром кубиками, попередньо вирізавши плодоніжку. Додайте до смаженій репчатому луку. За бажанням можна зняти з помідорів шкірку.

4. Обсмажте овочі ще кілька хвилин, періодично помішуючи.

5. Потім в сковороду розбийте необхідну кількість курячих яєць. Посоліть і поперчіть за смаком.

6. Улюблену зелень, я використовувала зелений лук і кріп, добре сполосніть у холодній проточній воді, потім струсіть зайву вологу. Підготовлену зелень подрібніть гострим ножем. Яєчню присипте подрібненою свіжою зеленню.

7. Накрийте Сковороду кришкою і готуйте страву на мінімальному вогні приблизно 5 хвилин. Готову яєчню з помідорами та цибулею подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся апетитним, ароматним і яскравим стравою!

Як приготувати яєчню з помідорами і сиром

Любителям простих і швидких сніданків хочу порекомендувати апетитну і яскраву яєчню з помідорами і сиром. Блюдо виходить неймовірно смачним і ситним. Сподобається всім, хто не любить довго стояти на кухні за плитою.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Помідори – 150 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло – для смаження
  • Кріп – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – за бажанням

Процес приготування:

1. Помідори ретельно вимийте, а потім обсушити, видаліть плодоніжку і наріжте кружечками завтовшки приблизно на 5-7 міліметрів. Глибоку сковороду добре розігрійте на сильному вогні, додайте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть нарізані кружечки помідорів. Обсмажте овочі кілька хвилин.

2. Потім в сковороду розбийте необхідну кількість курячих яєць. Кількість курячих яєць регулюйте самостійно, в залежності від того, скільки порцій будете готувати.

3. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням можна додати подрібнений часник або сухий гранульований часник. Накрийте Сковороду кришкою, зменшіть вогонь і готуйте яєчню приблизно 3-5 хвилин.

4. Зелену цибулю і кріп добре сполосніть під прохолодною проточною водою, потім струсіть зайву вологу і подрібніть зелень гострим ножем. Присипте яєчню подрібненою зеленню.

5. Після чого твердий сир натріть на крупній тертці і присипте яєчню зверху. Сир можете використовувати будь-який жирності і текстури.

6. Накрийте сковороду кришкою і готуйте яєчню до розплавлення сиру приблизно 2 хвилини. Готову яєчню з помідорами і сиром подавайте на стіл.

Насолоджуйтесь неймовірно смачним і ситним сніданком!

Яєчня з помідорами і беконом на сковороді

З великим задоволенням хочу поділитися ситним та смачним рецептом яєчні, приготовленої з помідорами і беконом. Такий сніданок не залишиться без уваги чоловічої половини. Блюдо виходить соковитим і яскравим. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Бекон – 150 гр.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Помідори – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Першим ділом добре розігрійте сковороду на помірному вогні. Тим часом бекон наріжте дрібним кубиком, викладіть на добре розігріту сковороду, і періодично помішуючи, обсмажте до рум’яної скоринки.

2. Тим часом помідори ретельно вимийте, обсушити кухонним рушником, видаліть плодоніжку, а потім наріжте їх середнім за розміром кубиком.

3. У сковороду додайте нарізані помідори, ретельно перемішайте і відразу ж розбийте необхідну кількість курячих яєць. Посоліть і поперчіть за смаком.

4. Періодично помішуючи, готуйте яєчню приблизно 5 хвилин. Улюблену зелень, зелений лук, кріп або петрушку, ретельно промийте під водою, струсіть зайву вологу, а потім дрібно наріжте. Присипте яєчню, добре перемішайте.

5. Готову яєчню з помідорами і беконом подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дуже простий рецепт яєчню з помідорами і кабачками

Любителям найбільш легких і простих у приготуванні сніданків настійно рекомендую приготувати яєчню з помідорами і кабачками. Блюдо виходить яскравим і поживним. Приготуйте обов’язково, і ваші близькі будуть в захваті.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Кабачки – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Помідори – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Кабачки і помідори ретельно вимийте. Потім обсушити овочі. Після чого помідори наріжте часточками, попередньо видаливши плодоніжку, а кабачки наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр.

3. Кріп ретельно промийте під водою, струсіть від зайвої вологи, а потім подрібніть ножем. Необхідну кількість курячих яєць розбийте в глибоку ємність, посоліть і додайте подрібнений кріп.

4. Скориставшись вінчиком або виделкою, гарненько перемішайте яєчну масу до однорідної консистенції.

5. Сковороду з товстим дном, поставте на помірний вогонь, змастіть її невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть кружечки нарізаного кабачка.

6. Обсмажте кабачки з двох сторін до рум’яної скоринки.

7. Потім викладіть на сковороду помідори.

8. Після чого залийте підготовленої яєчною масою. Поперчіть за смаком. Готуйте яєчню під кришкою приблизно 5 хвилин.

9. Приготовану яєчню з помідорами і кабачками подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся незабутнім сніданком!

Покроковий рецепт приготування яєчні з помідорами і перцем

Сьогодні пропоную приготувати апетитну ароматну і яскраву яєчню з помідорами та болгарським перцем. Блюдо виходить яскравим, привабливим і чудово підніме вам настрій з самого ранку. Приготуйте таку яєчню, і ви будете в захваті.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • консервовані Помідори черрі – 150 гр.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – для смаження
  • Перець болгарський різного кольору – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Зелень – пучок

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

2. Глибоку сковороду поставте на повільний вогонь і добре розігрійте. Налийте необхідну кількість оливкової олії і викладіть нарізану ріпчасту цибулю, обсмажте його до розм’якшення, періодично помішуючи.

3. Болгарський перець різного кольору ретельно вимийте, а потім обсушити, очистити від насіння і серцевини. Після чого наріжте тонкою соломкою і відправте в сковороду до смаженій репчатому луку. Періодично помішуючи, готуйте до розм’якшення болгарського перцю.

4. Тим часом перець чилі ретельно вимийте, обсушіть, а потім наріжте кільцями, попередньо видаливши насіння. Кількість перцю чилі регулюйте по своїм смаковим уподобанням. Якщо не любите гостре, можна його зовсім не класти.

5. Ретельно перемішайте овочі на сковороді.

6. Потім до обсмаженою овочам додайте нарізаний перець чилі.

7. Після чого викладіть консервовані помідори черрі. Розбийте необхідну кількість курячих яєць. Консервовані помідори черрі можна замінити свіжими.

8. Улюблену зелень, я використовувала зелену цибулю, петрушку і кріп, ретельно промийте в холодній проточній воді, потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем.

9. Блюдо посоліть і за необхідності поперчіть, присипте зверху зеленню і готуйте під кришкою приблизно 5 хвилин. Готову яєчню з помідорами і перцем подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Яєчня з помідорами і сосисками на сковороді

Сьогодні хочу запропонувати надзвичайно смачний і в теж час досить простий рецепт яєчні, приготовленої з помідорами і сосисками. Блюдо виходить ситним і дуже смачним. Апетитну яєчню оцінять як діти, так і дорослі.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сосиски – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

2. Улюблені сосиски очистити від оболонки, а потім наріжте кружечками завтовшки приблизно 5-7 міліметрів.

3. Помідори ретельно вимийте, обсушити кухонним рушником, видаліть плодоніжку, а також, якщо буде потрібно і серединку з насінням, а потім наріжте їх невеликими шматочками.

4. Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, після чого струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем.

5. Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні. Після чого налийте буквально столову ложку рослинної олії. Викладіть нарізані сосиски, помідори, а потім розбийте курячі яйця. Зверху присипте подрібненою зеленню кропу, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте Сковороду кришкою і готуйте яєчню приблизно 5 хвилин на повільному вогні.

6. Готову яєчню з помідорами і сосисками подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачна яєчня з помідорами і грибами

Яєчня – блюдо, яке може приготувати навіть дитина. Кожна господиня готує яєчню по своєму коханому ідеального рецепту. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт неймовірно смачною і ситною яєчні, приготовленої з помідорами і грибами.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Помідори – 200 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Сосиски – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, потім обсушити кухонним рушником, акуратно видаліть плодоніжку, а потім помідори наріжте дрібним кубиком.

2. Улюблені гриби очистіть від шкірки, я використовувала печериці, наріжте дрібним кубиком. Гриби можна використовувати консервовані або попередньо відварені в підсоленій воді.

3. Сковороду добре розігрійте на невеликому вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть печериці, постійно помішуючи, обсмажте гриби до золотистої скоринки.

4. Сосиски очистити від оболонки, а потім наріжте кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр. Після чого викладіть в сковороду з грибами разом з нарізаними помідорами. Постійно помішуючи, обсмажте інгредієнти кілька хвилин.

5. Потім розбийте необхідну кількість курячих яєць, посоліть і поперчіть за смаком.

6. Твердий сир наріжте тонкими скибочками, а потім викладіть поверх яєчні. Накрийте Сковороду кришкою і готуйте яєчню приблизно на 5 хвилин на повільному вогні.

7. Зелений лук ретельно промийте під проточною водою, а потім струсіть зайву вологу. Обсушенный зелений лук подрібніть гострим ножем, а потім присипте яєчню зверху. Готову яєчню з помідорами і грибами подавайте на стіл.

Насолоджуйтесь неймовірно смачною, ситною і апетитним сніданком!

Яєчня з помідорами в лаваші на сковороді

Нещодавно відкрила для себе цікавий і не зовсім звичайний рецепт яєчні. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом яєчню з помідорами в лаваші, приготовленої на сковороді. Блюдо виходить ситним і чудово підійде для сімейного сніданку.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • круглий Лаваш – 1 аркуш
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за смаком
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез – 1ст.л.

Процес приготування:

1. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, трохи посоліть і ретельно перемішайте до однорідного стану з допомогою віночка або виделки.

2. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім вилийте яєчну масу, рівномірно розподіливши її по всій поверхні сковороди.

3. Коли яєчня дійде до напівготовності, зверху викладіть лист круглого лаваша. Якщо лаваш у вас прямокутний, то скориставшись кришкою або тарілкою, виріжте з нього коло. Готуйте страву приблизно 2 хвилини.

4. Потім зніміть його на тарілку таким чином, щоб лаваш виявився знизу.

5. Яєчню покрийте зверху невеликою кількістю майонезу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.

6. Плавлений сир натріть на крупній тертці або наріжте довгою соломкою і викладіть поверх майонезу.

7. Петрушку ретельно промийте під водою, струсіть від зайвої вологи і обірвіть листочки. Листочки петрушки викладіть поверх сирного шару.

8. Помідори ретельно вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку, а потім наріжте кружечками завтовшки приблизно 7 міліметрів. Нарізані помідори викладіть на половину яєчні.

9. Другою половиною накрийте начинку.

10. Готову яєчню в лаваші розділіть на порції.

11. Апетитну яєчню з помідорами в лаваші подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!