Котлети з сочевиці – 5 самих смачних і простих рецептів пісних котлет з покроковими фото

Не багато знають, що котлети можна приготувати і без додавання м’ясних інгредієнтів. Корисний, смачний і дуже простий варіант котлеток можна зробити з використанням сочевиці. Страва готується швидко і за смаком дуже нагадує зрази з картоплі.

найсмачніші пісні котлети з сочевиці

Ніколи не готували сочевицю і не знаєте з чого почати? Приготуємо дуже прості, соковиті і смачні котлети, без грама м’яса, однак, блюдо дуже ситне, а подавати можна з гарніром, овочами або просто з соусом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сочевиця 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Борошно пшеничне 6 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Петрушка ⅓ пучка
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений ¼ ч. л.
  • Сухарі панірувальні ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати прості і смачні котлети з сочевиці? Першим ділом відварюємо основний продукт – сочевицю. Промиту бобову культуру заливаємо полуторами склянками води і варимо 15-20 хвилин після закипання в підсоленій воді, постійно помішуючи.
  2. Готуємо зажарку. Для цього цибулю, моркву і часник подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій олії, протягом 15-20 хвилин на помірному вогні, періодично перемішуючи всі інгредієнти між собою.
  3. Розм’якшені овочі заправляємо томатною пастою (можна замінити кетчупом) і приправляємо чилі, паприкою, чорним меленим перцем і солимо (досить ½ чайної ложки).
  4. Замішуємо «фарш». У глибокій ємності відповідного розміру з’єднуємо відварну чечевицю, зажарку, подрібнену зелень, борошно і чайну ложку солі.
  5. Всі компоненти добре перемішуємо, маса повинна вийти липкою.
  6. Руками формуємо котлетки і обвалюємо кожну в панірувальних сухарях.
  7. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо заготовки з двох сторін по 4-5 хвилини до рум’яності.
  8. Якщо ви хочете запікати котлети, то рекомендується викладати їх на змащений маслом пергамент і готувати близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Гарячі овочеві котлети чудово поєднуються зі свіжим салатом і сметанним соусом. Приємного апетиту!