Не багато знають, що котлети можна приготувати і без додавання м’ясних інгредієнтів. Корисний, смачний і дуже простий варіант котлеток можна зробити з використанням сочевиці. Страва готується швидко і за смаком дуже нагадує зрази з картоплі.
найсмачніші пісні котлети з сочевиці
Ніколи не готували сочевицю і не знаєте з чого почати? Приготуємо дуже прості, соковиті і смачні котлети, без грама м’яса, однак, блюдо дуже ситне, а подавати можна з гарніром, овочами або просто з соусом.
Інгредієнти на
8 порц.
- Сочевиця 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Петрушка ⅓ пучка
- Сіль 1.5 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Перець червоний мелений ¼ ч. л.
- Сухарі панірувальні ½ склянки
Процес приготування:
- Як приготувати прості і смачні котлети з сочевиці? Першим ділом відварюємо основний продукт – сочевицю. Промиту бобову культуру заливаємо полуторами склянками води і варимо 15-20 хвилин після закипання в підсоленій воді, постійно помішуючи.
- Готуємо зажарку. Для цього цибулю, моркву і часник подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій олії, протягом 15-20 хвилин на помірному вогні, періодично перемішуючи всі інгредієнти між собою.
- Розм’якшені овочі заправляємо томатною пастою (можна замінити кетчупом) і приправляємо чилі, паприкою, чорним меленим перцем і солимо (досить ½ чайної ложки).
- Замішуємо «фарш». У глибокій ємності відповідного розміру з’єднуємо відварну чечевицю, зажарку, подрібнену зелень, борошно і чайну ложку солі.
- Всі компоненти добре перемішуємо, маса повинна вийти липкою.
- Руками формуємо котлетки і обвалюємо кожну в панірувальних сухарях.
- У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо заготовки з двох сторін по 4-5 хвилини до рум’яності.
- Якщо ви хочете запікати котлети, то рекомендується викладати їх на змащений маслом пергамент і готувати близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Гарячі овочеві котлети чудово поєднуються зі свіжим салатом і сметанним соусом. Приємного апетиту!
ПП котлети з червоної сочевиці в духовці
Прекрасна альтернатива класичним котлет – це овочеві котлети, приготовлені на основі бобових культур, а саме – сочевиці. Блюдо запікається в духовій шафі, а не смажиться на великій кількості олії, таким чином, такі котлетки можна їсти без докори сумління навіть на дієті.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Сочевиця червона – 400-500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Тофу копчений (необов’язково) – 30 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Паприка солодка (мелена) – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні – ½ склянки
Процес приготування:
1. Сочевицю висипаємо в друшляк і ретельно промиваємо під струменем води. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою у відсотковому співвідношенні 1:2 і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
2. Помішуючи, продовжуємо варіння на слабкому вогні до м’якості і за 1-2 хвилини до зняття з плити – додаємо кілька листочків лавра.Приблизний час варіння червоної сочевиці — 15 хвилин.
3. Готуємо зажарку. Цибулю і моркву натираємо на крупній або середній тертці і обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії до рум’яності з додаванням копченого тофу і часнику, пропущеного через прес, приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи.
4. Обережно зливаємо всі надлишки вологи з сочевиці і з’єднуємо з пасерованими овочами. У цю ж тару додаємо одне куряче яйце, сіль, 1-2 столові ложки панірувальних сухарів і паприку – ретельно перемішуємо до однорідності.
5. Вологими руками формуємо котлетки, товщиною близько 1,5 см і обвалюємо в сухарях.
6. Коли всі готові заготовки – викладаємо їх на деко, заздалегідь устеленный листом пергаментного паперу для запікання (рекомендується злегка змастити маслом).
7. Випікаємо протягом 15-20 хвилин до утворення красивою рум’яної скоринки при температурі 180 градусів. Подаємо з нежирної сметаною і молодим відварною картоплею з кропом. Приємного апетиту!
Як приготувати котлети з зеленої сочевиці?
Набридли класичні котлети з м’яса? Вихід є! Приготуємо оригінальні овочеві котлети на основі зеленої сочевиці, багатої білком, який дуже легко засвоюється організмом і безліччю амінокислот. Готувати таке блюдо дуже просто, а пригостити можна навіть тих, хто дотримується посту або вегетаріанство.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Сочевиця зелена – 1 склянка
- Вода – ½ склянки
- Сухарі панірувальні – ½ склянки
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Борошно – 50 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Бобову культуру ретельно промиваємо і заливаємо водою на 30-35 хвилин – даємо час набрякнути і зливаємо надлишки рідини.
2. В чаші заглибного блендера з’єднуємо сочевицю, зубчики часнику, крупнонарезанный цибулю і півсклянки води – перебиваємо до однорідності.
3. Отримане пюре приправляємо меленим перцем, сіллю і всипаємо необхідну кількість сухарів для панірування.
4. Вологими руками формуємо невеликі круглі котлетки і обвалюємо в борошні.
5. Розігріваємо дві ложки олії і обсмажуємо заготівки з двох боків до золотистої скоринки.
6. Оригінальні зелені котлети подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з сочевиці і рису
Готуємо дуже ситні і смачні котлети без м’ясних інгредієнтів, а з сочевиці і рису. Страва не займе багато вашого часу, а можна нагодувати всю сім’ю і забути про почуття голоду на довгі години.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Сочевиця – 1 склянка
- Рис – 1 склянка
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Борошно – 50-70 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Основний інгредієнт – замочуємо, в ідеалі на всю ніч і потім відварюємо в підсоленій воді близько 10-15 хвилин на помірному вогні. За кілька хвилин до готовності, додаємо лист лавра для аромату і смаку.
2. Рис ретельно промиваємо під струменем води і відварюємо до готовності.
3. Дві середні моркви очищаємо і натираємо на середній або великій тертці.
4. Цибулини також «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.
5. Кілька зубчиків часнику подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії разом з цибулею до рум’яності. Морквину готуємо в окремій сковороді до м’якості.
6. Готуємо фарш. У блендері перебиваємо рис, чечевицю і пасеровані овочі. З’єднуємо всі інгредієнти в глибокій тарілці, солимо, перчимо і замішуємо ароматний фарш.
7. Змочуємо Руки у воді і починаємо формувати овочеві котлетки, після, обвалюємо заготовки в невеликій кількості борошна.
8. На розпеченому маслі обсмажуємо котлети з двох боків до утворення хрусткої скоринки. Приємного апетиту!
Пісні котлети з сочевиці з грибами
чи Знали ви, що приготувати котлети можна лише з сочевиці, овочів і грибів? Блюдо виходить дуже ніжним всередині і з золотистою хрусткою скоринкою зовні. За смаком котлетки виходять дуже схожими на класичні, приготовлені з фаршу.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Сочевиця зелена – 100 гр.
- Гриби – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сухарі панірувальні – 10 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Готування починаємо з варіння основного інгредієнта – сочевиці. Відварюємо, відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці і обов’язково зливаємо надлишки води.
2. Розм’якшену бобову культуру перебиваємо до однорідності за допомогою блендера.
3. Цибулю і часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо на олії 5-7 хвилин. Гриби відварюємо або обсмажуємо до готовності і перекладаємо в чашу блендера разом з ароматним цибулею і часником – подрібнюємо і змішуємо з пюре з сочевиці.
4. До отриманої маси додаємо дві столові ложки панірувальних сухарів і замішуємо імпровізований «фарш».
5. Вологими руками формуємо невеликі котлетки, товщиною близько 1-1,5 сантиметрів і робимо паніровку з сухарів.
6. У сковорідці розігріваємо масло й обсмажуємо сочевичні котлети з грибами до рум’яної скоринки з двох сторін.
7. До столу подаємо у поєднанні зі свіжими овочами. Приємного апетиту!