Локшина удон з куркою і овочами – 5 рецептів з покроковими фото

Локшина удон з куркою і овочами – страва швидке і просте, хоча є деякі нюанси її приготування. Вони визначаються різновидом локшини, заснованої на вигляді борошна: пшеничної, гречаної або з додаванням яйця. Самостійною стравою одну локшину не подають, як не має свого смаку, тому доповнюють куркою з овочами, що традиційно для нашої кухні.

Локшина удон з куркою, овочами і соєвим соусом

Любителів японської кухні чимало, і вже вдома вони самі готують суші і роли. У цьому рецепті вам пропонується приготувати своїми руками не менш смачне японське блюдо – локшина удон з м’ясом курки і овочами. Готується швидко і просто. Вдале поєднання курки з удоном, соєвим соусом і ароматом спецій створюють унікальний смак цієї страви. Соєвий соус для цієї страви повинен бути якісним, як і інші продукти.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Локшина удон 120 гр.
  • соєвий Соус 50 мл
  • Вода 50 мл
  • Імбир 5 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Мед 1 ст. л.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Кунжут 3 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати локшину удон з куркою і овочами? Насамперед підготуйте всі інгредієнти згідно з рецептом. Овочі (перець, імбир і морква) почистіть і промийте. Очистіть від лушпиння часникові зубки. Куряче філе промийте і обсушіть серветкою.
  2. Гострим ножем дуже дрібно наріжте шматочок імбиру і зубки часнику.
  3. Перекладіть їх в окрему піалу, додайте столову ложку меду і налийте по 50 мл соєвого соусу і чистої води. Потім це все добре виделкою перемішайте і залиште на кілька хвилин для настоювання.
  4. Філе курки наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.
  5. Приготований пряний соус налити в глибоку сковорідку і на маленькому вогні доведіть до стану кипіння. Потім перекладіть в соус шматочки філе, перемішайте і тушкуйте також на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
  6. Поки гаситься курка, нашаткуйте тонкою соломкою перець з морквою. Перець можете взяти двох кольорів: з половинки червоного і жовтого.
  7. Коли в сковорідці википить половина соусу, перекладіть в неї морквяну соломку, змішайте з куркою і продовжите гасіння також під прикритою кришкою.
  8. Потім відваріть в киплячій воді потрібну кількість локшини-удона. Відварюйте локшину відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці, де вказано час варіння, адже її важливо не переварити.
  9. За цей час соус в сковорідці випарується повністю. Додайте до курки нарізаний перець і тушкуйте ще 5-10 хвилин, щоб він став м’яким.
  10. Перекладіть в готову курку відварений удон і страву ще раз перемішайте.
  11. Приготовлену локшину з куркою перекладіть в порційні тарілки, посипте насінням кунжуту і можете подати до столу.

Приємного апетиту і вдалих страв!