Локшина удон з куркою і овочами – страва швидке і просте, хоча є деякі нюанси її приготування. Вони визначаються різновидом локшини, заснованої на вигляді борошна: пшеничної, гречаної або з додаванням яйця. Самостійною стравою одну локшину не подають, як не має свого смаку, тому доповнюють куркою з овочами, що традиційно для нашої кухні.
Локшина удон з куркою, овочами і соєвим соусом
Любителів японської кухні чимало, і вже вдома вони самі готують суші і роли. У цьому рецепті вам пропонується приготувати своїми руками не менш смачне японське блюдо – локшина удон з м’ясом курки і овочами. Готується швидко і просто. Вдале поєднання курки з удоном, соєвим соусом і ароматом спецій створюють унікальний смак цієї страви. Соєвий соус для цієї страви повинен бути якісним, як і інші продукти.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 300 гр.
- Локшина удон 120 гр.
- соєвий Соус 50 мл
- Вода 50 мл
- Імбир 5 гр.
- Часник 3 зуб.
- Мед 1 ст. л.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Кунжут 3 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати локшину удон з куркою і овочами? Насамперед підготуйте всі інгредієнти згідно з рецептом. Овочі (перець, імбир і морква) почистіть і промийте. Очистіть від лушпиння часникові зубки. Куряче філе промийте і обсушіть серветкою.
- Гострим ножем дуже дрібно наріжте шматочок імбиру і зубки часнику.
- Перекладіть їх в окрему піалу, додайте столову ложку меду і налийте по 50 мл соєвого соусу і чистої води. Потім це все добре виделкою перемішайте і залиште на кілька хвилин для настоювання.
- Філе курки наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.
- Приготований пряний соус налити в глибоку сковорідку і на маленькому вогні доведіть до стану кипіння. Потім перекладіть в соус шматочки філе, перемішайте і тушкуйте також на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
- Поки гаситься курка, нашаткуйте тонкою соломкою перець з морквою. Перець можете взяти двох кольорів: з половинки червоного і жовтого.
- Коли в сковорідці википить половина соусу, перекладіть в неї морквяну соломку, змішайте з куркою і продовжите гасіння також під прикритою кришкою.
- Потім відваріть в киплячій воді потрібну кількість локшини-удона. Відварюйте локшину відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці, де вказано час варіння, адже її важливо не переварити.
- За цей час соус в сковорідці випарується повністю. Додайте до курки нарізаний перець і тушкуйте ще 5-10 хвилин, щоб він став м’яким.
- Перекладіть в готову курку відварений удон і страву ще раз перемішайте.
- Приготовлену локшину з куркою перекладіть в порційні тарілки, посипте насінням кунжуту і можете подати до столу.
Приємного апетиту і вдалих страв!
Локшина удон з курячим філе, овочами і соусом теріякі
Коли немає часу довго стояти біля плити, а потрібно приготувати щось смачне для обіду та вечері, вас виручить рецепт локшини-удон з куркою, овочами і соусом теріякі. Саме цей соус відрізняється більш вираженим смаком в порівнянні з соєвим, і страва вийде згідно з традиціями японської кулінарії. Готувати його бажано в посуді вок, але підійде і глибока сковорода.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе курки – 400 гр.
- Локшина-удон – 200 гр.
- Соус теріякі – 170 гр.
- Імбир свіжий – 20 гр.
- Часник – 10 гр.
- Перець болгарський – 120 гр.
- Морква – 70 гр.
- Цибуля – 70 гр.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цибуля зелена – 15 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо промийте холодною водою і обсушити серветкою. Потім наріжте його невеликими шматочками, посипте сіллю і чорним перцем і перемішайте. Очищений корінь імбиру дрібно нашаткуйте і потім протягом 1-2 хвилин посмажте на розігрітому рослинному маслі.
2. У сковороду з обсмаженою імбиром перекладіть шматочки курки і обсмажте їх на помірному вогні протягом 5 хвилин.
3. Почистіть і промийте моркву, цибулю і болгарський перець. Потім тонко наріжте. До обсмаженої курки перекладіть цибулю і посмажте протягом 2 хвилин. Потім перекладіть морквяну соломку і посмажте також протягом 2 хвилин.
4. Потім в каструлі закип’ятіть воду для локшини-удон. Локшину відварити відповідно до інструкції, розміщеній на її упаковці. У сковорідку перекладіть нарізаний перець і посмажте його одну хвилину.
5. Додайте до курки подрібнені будь-яким способом зубки часнику і залийте все соусом теріякі. Налийте в сковорідку 100 мл холодної води і акуратно перемішайте всі інгредієнти. Обов’язково зніміть пробу і, якщо потрібно, додайте трохи солі. Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте курку з овочами в соусі ще одну хвилину.
6. Зварену до цього часу локшину-удон, відкиньте на друшляк, промийте холодною водою, покладіть в сковорідку, перемішайте з іншими інгредієнтами і варіть страву на маленькому вогні і під кришкою, ще дві хвилини. Потім вогонь можете вимкнути. Заправте блюдо дрібно нарізаною зеленою цибулею, посипте насінням кунжуту ще раз перемішайте і подайте до столу прямо в сковорідці.
Приємного апетиту!
Локшина удон з курячою грудкою, овочами і грибами
Простий склад локшини-удон (борошно, вода і сіль), що входить до складу багатьох страв кухні Японії, дозволяє їй добре поєднуватися смаком з куркою, овочами і будь-якими грибами. Смак такого страви звичний для нас, а додавання соєвого соусу з приправами надають йому екзотичні нотки. За цим рецептом ви просто й швидко зможете приготувати хороший вечеря.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Філе курки – 100 гр.
- Локшина-удон – 100 гр.
- Гриби свіжі – 50 гр.
- Цукіні – 50 гр.
- Морква – 50 гр.
- Перець болгарський – 50 гр.
- Капуста пекінська – 50 гр.
- Цибуля – 20 гр.
- Соус соєвий – 50 мл
- Імбир свіжий – 9 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 10 мл
Процес приготування:
1. Першим ділом беремо всі продукти і приправи згідно з рецептом і розрахованим на кількість передбачуваних порцій. Очищаємо овочі і промиваємо. Сіль для готування не береться, так як соєвий соус солоний. Його можна замінити соусом теріякі.
2. Відварюємо у воді з додаванням солі локшину-удон протягом 7-10 хвилин, або як зазначено на упаковці. Потім відварену локшину на друшляку обполіскуємо холодною водою і додаємо до неї трохи олії, щоб локшина не злипалися.
3. Поки удон готується, тонкою соломкою і приблизно однакового розміру шаткуємо всі овочі: кабачок, моркву, цибулю, капусту і перець. Очищені імбир з часником подрібнюємо на часничниці або за допомогою дрібної терки.
4. Гриби нарізаємо тонкими слайсами. Промите і обсушенное серветкою куряче м’ясо нарізаємо брусочками.
5. На великому вогні розігріваємо в глибокій сковороді трохи олії і викладаємо в нього всю нарізку у певній послідовності і з інтервалом у дві хвилини, щоб всі продукти одночасно і рівномірно приготувалися і не стали кашею.
6. Спочатку кладемо курку з цибулею і морквою, потім гриби з кабачком і перцем, потім подрібнені імбир з часником.
7. Потім кладемо в сковорідку відварений удон.
8. Заливаємо все інгредієнти соєвим соусом, не забуваючи акуратно помішувати блюдо лопаткою.
9. Поверх страви кладемо нарізану пекінську капусту, ще раз перемішуємо і через хвилину вогонь вимикаємо.
10. Приготовлену локшину-удон з куркою, овочами і грибами перекладаємо на красиву тарілку, посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати удон з куркою і кабачками?
В цьому рецепті додамо до локшині-удон з куркою кабачок, але одного кабачка з овочів недостатньо для смачної страви, тому доповнимо цибулею, морквою, солодким перцем. Страва вийде смачною, ситною і простим у приготуванні для сімейного вечері. Якщо у вас на кухні є посуд вок, то це блюдо краще готувати в ній.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе курки – 500 гр.
- Локшина-удон – 1/3 упаковки.
- Кабачок – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Капуста пекінська – 50 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- соєвий Соус – за смаком.
- Прянощі – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі продукти для приготування цієї страви згідно з рецептом. Філе курки промийте, обсушіть серветкою і наріжте невеликими шматочками. Почистіть цибулю, моркву і солодкий перець. Якщо кабачок молодий, не знімайте шкірку. Овочі наріжте тонкими брусочками.
2. У глибокій сковороді або воке розігрійте рослинну олію і першим обсмажте шматочки філе курки до рум’яного кольору. Потім, до смаженій м’ясу, перекладіть нарізані цибулю з морквою, лопаткою перемішайте і готуйте на помірному вогні до м’якості овочів.
3. Потім перекладіть в сковороду нарізані кабачок і перець. Налийте 100 мл соєвого соусу, лопаткою перемішайте і спробуйте блюдо на солоність. Якщо солі замало, долийте ще трохи соусу. Тушкуйте курку з овочами і соусом протягом 5-7 хвилин. Одночасно відваріть локшину-удон, тільки варіть на пару хвилин менше, ніж написано на упаковці.
4. Відварену удон промийте на друшляку під холодною водою і перекладіть в сковорідку до решти інгредієнтів і акуратно перемішайте. Потушкуйте страву ще 1-2 хвилини вимкніть вогонь. Тепер можете по своєму смаку доповнити блюдо будь-якими прянощами: тертим імбиром, часником, зеленим цибулею.
5. Приготовлену локшину-удон з куркою і кабачком перекладіть на порційні тарілки, посипте насінням кунжуту і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Удон з куркою і овочами у вершковому соусі
Локшина-удон у вершковому соусі з куркою і овочами не відноситься до японської кухні, а більше схожа на італійську пасту, але, тим не менш, це блюдо багатьом подобається. Цей рецепт дозволить вам швидко приготувати смачне і просте блюдо для вечері в колі родини.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Філе курки – 300 гр.
- Локшина-удон – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 150 гр.
- Цибуля зелена – 40 гр.
- Вершки 20% – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо м’ясо курки і овочі до приготування страви. Овочі почистимо і промиємо холодною водою. Потім наріжемо тонкою соломкою болгарський перець і моркву. Квасоля наріжемо невеликими шматочками. Цибуля розділимо на білу і зелену частину стебел і дрібно нашинкуем. Філе курки наріжемо брусочками. У сковороді вок добре розігріємо рослинне масло і в ньому трохи обсмажимо овочеву нарізку, крім зеленого лука.
2. Потім до обсмаженою овочам перекладемо шматочки курки і посиплемо все сіллю, чорним перцем і коріандром. Смажимо м’ясо протягом 7-10 хвилин.
3. За цей час відварюємо в підсоленій воді локшину-удон так, як зазначено на упаковці. Відварену локшину промиємо холодною водою на друшляку і перекладемо до курки з овочами. Додамо в вок нарізаний зелений лук.
4. Потім заллємо локшину з куркою і овочами вершками, акуратно перемішаємо, потримаємо страву на вогні ще 2 хвилини, щоб трохи випарувалася рідина і соус, став густішим, і вимкнемо вогонь. Блюдо готове. Розкладаємо його по порційних тарілках і подаємо до столу.
Приємного апетиту!