Пиріг з куркою – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з куркою — це чудова домашня випічка, яку з легкістю приготує як досвідчена господиня, так і новачок. Пироги з куркою виходять дуже смачними і поживними. Вони чудово підходять для смачного перекусу і ситного сніданку. У сьогоднішній добірці ви знайдете і найпростіші варіанти, і рецепти складніше. Кожен вибере те, що йому по душі.

Заливний пиріг з куркою в духовці

Заливний пиріг з куркою в духовці виходить незвичайно апетитним. Процес приготування не обтяжить вас. Тісто готується без праці. Це максимально простий рецепт з усіх, що мені відомі. Апетитний варіант смачного пирога стане улюбленцем, достатньо одного разу втілити його в життя.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 400 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сметана 20% 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 100 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. Підготуйте інгредієнти.
  2. М’ясо промийте і викладіть вологу паперовими рушниками, розріжте на відповідні шматочки. У мене філе, але для соковитості допустимо використовувати м’якоть стегна Ємність для випічки промажте рослинним маслом і розподіліть куряче м’ясо. Насипте сіль і перець.
  3. Яйця вилийте в миску. Посоліть. Збовтайте.
  4. Додайте м’яке вершкове масло. Розколотіть суміш.
  5. Введіть сметану. Змішайте.
  6. Теркою натріть сир. З’єднайте компоненти.
  7. Введіть просіяне борошно з розпушувачем.
  8. Об’єднайте складові.
  9. Густим тестом закрийте курячу начинку.
  10. Помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 40 хвилин. Проткніть шпажкою. Якщо паличка суха випічка готова. Пиріг остудіть у формі.
  11. Ароматний пиріг вийміть з форми і розділіть на порції. Запрошуйте друзів і приступайте до трапези. Пиріг – відмінна закуска на скромних дружніх посиденьках. Приємного апетиту!