Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний рибний пиріг з консервами

Заливний пиріг з консервами виходить неймовірно соковитим і цікавим за смаком. Поживна випічка нікого не залишить байдужим. Частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Для начинки:

  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Риба консервована – 1 банку.

Процес приготування:

Крок 1. З рибної консерви зливаємо рідину. Рибу викладаємо на тарілку.

Крок 2. Далі продукт добре розминаємо виделкою.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 4. Очищений картопля, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо яйце, сметану, майонез, борошно, сіль і соду. Вимішуємо до однорідної жидковатого тесту.

Крок 6. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо сюди половину тіста і посипаємо його тертим картоплею.

Крок 7. Викладаємо рибу і цибулю. Їх попередньо перемішуємо між собою.

Крок 8. Заливаємо начинку тістом, що залишилося.

Крок 9. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Крок 10. Заливний пиріг з консервами готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!