Заливний пиріг з картоплею і м’ясом
Заливний пиріг з картоплею і м’ясом – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування пирога з соковитою м’ясною начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно -2,5 ст.
- Кефір – 450 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Для начинки:
- М’ясо – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. М’ясо попередньо прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 2. Картоплю очищаємо, ріжемо кружальцями і відварюємо три хвилини в киплячій воді. Подрібнюємо цибулю, зелень і натираємо на тертці моркву.
Крок 3. Цибулю і моркву обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до м’якості.
Крок 4. Половину цибулі з морквою з’єднуємо з картоплею. Другу половину продовжуємо обсмажувати з м’ясним фаршем.
Крок 5. Для тіста з’єднуємо борошно, кефір, сіль, яйця, соду і рослинне масло. Вимішуємо до зникнення грудочок.
Крок 6. Третину тесту виливаємо у форму для випікання. Викладаємо сюди картоплю з цибулею, морквою і зеленню. Заливаємо ще третину тіста і розкладаємо м’ясну начинку. Заливаємо рештою тестом. По верху розкладаємо картоплю для прикраси. Випікаємо блюдо близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Заливний пиріг з картоплею і м’ясом готовий. Можна пригощатися!