Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з картоплею і м’ясом

Заливний пиріг з картоплею і м’ясом – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, в якості перекусу. Для приготування пирога з соковитою м’ясною начинкою використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно -2,5 ст.
  • Кефір – 450 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для начинки:

  • М’ясо – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. М’ясо попередньо прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 2. Картоплю очищаємо, ріжемо кружальцями і відварюємо три хвилини в киплячій воді. Подрібнюємо цибулю, зелень і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Цибулю і моркву обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Половину цибулі з морквою з’єднуємо з картоплею. Другу половину продовжуємо обсмажувати з м’ясним фаршем.

Крок 5. Для тіста з’єднуємо борошно, кефір, сіль, яйця, соду і рослинне масло. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Третину тесту виливаємо у форму для випікання. Викладаємо сюди картоплю з цибулею, морквою і зеленню. Заливаємо ще третину тіста і розкладаємо м’ясну начинку. Заливаємо рештою тестом. По верху розкладаємо картоплю для прикраси. Випікаємо блюдо близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Заливний пиріг з картоплею і м’ясом готовий. Можна пригощатися!