Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з картоплею і куркою

Заливний пиріг з картоплею і куркою – це поживне і смачне частування для вашого домашнього столу. Такий пиріг також порадує вас швидким та простим кулінарним процесом. Подавайте його до сімейного обіду або приходу гостей. Беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 7 ст. л.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Вода – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 мл

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо однорідне тісто рідкувате з води, сметани, борошна, яєць, солі і розпушувача. Добре вимішуємо його до зникнення грудочок.

Крок 2. Очищаємо картоплю, промиваємо її і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 3. Дрібно розбираємо заздалегідь промите і обсушенное куряче філе.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо картоплю і курку. Солимо за смаком і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.

Крок 5. Половину тіста вливаємо у форму для випікання. Викладаємо начинку і заливаємо її другою частиною тіста.

Крок 6. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 7. Заливний пиріг з картоплею і куркою готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!