Пиріг на майонезі з картоплею
Пиріг на майонезі з картоплею порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Готове блюдо вийде неймовірно апетитною, ситним і яскравим смаком. Подавайте його до обіду або в якості перекусу. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 480 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Кефір – 500 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
Для начинки:
- Картопля – 560 гр.
- Цибуля ріпчаста – 130 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів зі списку.
Крок 2. Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо на одну хвилину в киплячу воду. Після викладаємо на паперовий рушник і даємо обсохнути.
Крок 3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Після сюди кладемо картоплю. Солимо, перчимо до смаку і смажимо до м’якості картоплі.
Крок 4. Для тіста змішуємо майонез, яйця, кефір, сіль, цукор, соду і борошно. Вимішуємо до однорідності і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 5. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо сюди половину тіста, викладаємо начинку і заливаємо її рештою тестом.
Крок 6. Випікаємо частування при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.
Крок 7. Пиріг на майонезі з картоплею готовий. Діліть на порційні шматочки і швидше пробуйте!