Заливний пиріг з картоплею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на майонезі з картоплею

Пиріг на майонезі з картоплею порадує вас простим і швидким кулінарним процесом. Готове блюдо вийде неймовірно апетитною, ситним і яскравим смаком. Подавайте його до обіду або в якості перекусу. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком.

Для начинки:

  • Картопля – 560 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і опускаємо на одну хвилину в киплячу воду. Після викладаємо на паперовий рушник і даємо обсохнути.

Крок 3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Після сюди кладемо картоплю. Солимо, перчимо до смаку і смажимо до м’якості картоплі.

Крок 4. Для тіста змішуємо майонез, яйця, кефір, сіль, цукор, соду і борошно. Вимішуємо до однорідності і залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 5. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо сюди половину тіста, викладаємо начинку і заливаємо її рештою тестом.

Крок 6. Випікаємо частування при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Крок 7. Пиріг на майонезі з картоплею готовий. Діліть на порційні шматочки і швидше пробуйте!