Морквяний торт класичний – 11 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Класичний морквяний торт – апетитний домашній десерт, який люблять не тільки за ніжний і чудовий смак, але і за корисні властивості. Таке ласощі сподобається дорослим і дітям. Готуйте для сімейних чаювань або свят. Для виконання кулінарної ідеї використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.

Класичний рецепт морквяного торта в домашніх умовах

Апетитний і в міру солодкий морквяний торт можна приготувати за класичним рецептом. Корисне і поживне ласощі можна подавати на сніданок і до домашнього чаювання.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Моркву ½ кг
  • Борошно 150 гр.
  • Родзинки 80 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Мускатний горіх ½ ч. л.
  • Гвоздика ½ ч. л.
  • Волоський горіх за смаком
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Для крему:
  • Сир 400 гр. нежирний
  • Масло вершкове 80 гр.
  • Цукрова пудра 150 гр.
  • Екстракт ванілі 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати морквяний торт за класичним рецептом? Моркву очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо під водою.
  2. Також заздалегідь вимочуємо родзинки в холодній воді.
  3. Для тіста змішуємо в глибокій тарілці борошно, соду, сіль, гвоздику, мускатний горіх і корицю.
  4. Додаємо в суху суміш промитий ізюм і роздроблені горіхи.
  5. Розмішуємо масу до з’єднання всіх продуктів.
  6. Морква ділимо на невеликі шматки і занурюємо в чашу блендера.
  7. Подрібнюємо овоч до дрібної кашки. Для цього можна використовувати і тертку.
  8. Далі з’єднуємо курячі яйця з цукром. Можна використовувати білий і коричневий продукт.
  9. Збиваємо інгредієнти до однорідності.
  10. Вливаємо до них олію і знову розмішуємо.
  11. Відправляємо рідку суміш в борошняну основу тесту.
  12. Сюди ж кладемо подрібнену моркву.
  13. Ретельно розмішуємо масу.
  14. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  15. В цей час можна починати готувати крем. Збиваємо до пишної маси масло, цукрову пудру, ваніль і сир.
  16. Обмазуємо випечений корж сирним кремом.
  17. Прикрашаємо торт горіхами. Класичний морквяний торт готовий до подачі. Діліть його на порції і пригощайтеся!