Розтягаї з рибою – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Розтягаї – дуже смачне російське блюдо, яке готуватися повсюдно. Виглядає воно, як відкритий пиріжок з великою кількістю соковитою начинки. Його можна є просто так чи подавати до бульйону. Щоб ви змогли самостійно приготувати цю смачну випічку, ми підібрали 5 відмінних рецептів.

Розтягаї з дріжджового тіста з рибою

Розтягаї – це пишне тісто і ніжна начинка. Пиріжки мають форму човники і невеликий отвір по середині. У старі часи такі пиріжки подавали до супів замість хліба.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 400 гр.
  • Для начинки:
  • Рибне філе 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Вершки 100 мл
  • Масло вершкове для смаження
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати розтягаї з рибою з дріжджового тіста? У тепле молоко додайте цукор, перемішайте, потім додайте дріжджі.
  2. Далі всипте 100 грам борошна, перемішайте і накрийте миску рушником, залиште в теплі.
  3. Через 30 хвилин опара добре підросте.
  4. В опару додайте курячі яйця.
  5. Далі всипте сіль, перемішайте.
  6. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно підтануло.
  7. Додайте в миску масло і перемішайте до однорідності.
  8. Всипте в миску борошно, замісіть тісто, накрийте миску і залиште в теплі.
  9. За півгодини можна перевірити тісто, воно повинно збільшитися в два рази.
  10. Приготуйте начинку. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  11. Рибне філе наріжте невеликими кубиками.
  12. На вершковому маслі обсмажте цибулю до прозорості.
  13. Потім викладіть на сковороду рибу.
  14. Додайте сіль і приправи за смаком, перемішайте і смажте протягом декількох хвилин.
  15. Далі влийте вершки, зменшіть вогонь і тушкуйте 10-15 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і охолодити начинку.
  16. Тісто розділіть на 10-15 частин, з кожної розкачайте круглу коржик.
  17. На кожен коржик покладіть начинку.
  18. Скріпіть краю тесту, в центрі залиште невеликий отвір.
  19. Деко застеліть пергаментом. Викладіть пиріжки і залиште заготовки на 15-20 хвилин, щоб тісто ще трохи підійшло.
  20. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Пиріжки остудіть, потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!