Банановий пиріг – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Немає нічого смачнішого, ніж випічка, приготовлена своїми руками з любов’ю. Існує безліч варіантів начинок для пирогів, починаючи від фаршу і закінчуючи ягодами. Але сьогодні вашій увазі представляються рецепти бананового пирога, який дуже складно зіпсувати, а готувати елементарно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар-аматор.

Простий банановий пиріг в духовці

Простий банановий пиріг в духовці – це дуже смачна випічка для всієї родини. Таке частування порадує своїм легким фруктовим смаком, повітряної текстурою, а також нескладним кулінарним процесом. Таке частування послужить відмінним доповненням до чашки гарячого чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Банан 4 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно 230 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Ванільний цукор 1 пакет
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Ром 2 ст. л.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Масло рослинне ½ склянки

Процес приготування:

  1. Банановий пиріг спекти дуже просто. Очищаємо банани від шкірки і викладаємо їх у глибоку і зручну для замішування тіста миску. Ретельно розминаємо фрукти виделкою до стану кашки. Щоб маса вийшла більш ніжною, використовуйте добре дозрілі банани.
  2. Доповнюємо бананову масу двома видами цукру. Знову перемішуємо інгредієнти. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Почергово розбиваємо в заготовку курячі яйця, гарненько вмішуємо їх у бананове пюре.
  4. Тепер просіваємо сюди борошно з розпушувачем, вливаємо дві столові ложки рому. Починаємо вимішувати до з’єднання всіх інгредієнтів.
  5. Вливаємо в масу півсклянки олії.
  6. Гарненько перемішуємо вміст. Залишаємо отримане тісто дозрівати на 20-30 хвилин.
  7. Форму для випікання добре промазуємо вершковим маслом. Вливаємо сюди бананове тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 45-50 хвилин.
  8. Простий банановий пиріг в духовці готовий. Нарізайте частування на порційні шматочки і подавайте до столу!