Печиво на сметані – 10 смачних і швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Коли сметана довго застоюватися в холодильній камері, а термін її придатності добігає кінця – не поспішайте викидати! Приготуємо м’яке і ніжне печиво «на швидку руку», яке вийде навіть у недосвідченої господині, якщо слідувати покроковим фотам, пропонують до рецептів цього нехитрого, але дуже смачного і ароматного печива.

Швидке печиво на сметані на швидку руку

Всі, напевно, стикалися з ситуацією, коли раптово нагрянули гості, а вдома нічого немає до чаю і бігти в магазин – не варіант. Є дуже просте і швидке рішення даної проблеми: печиво, приготоване на сметані, яке ідеально прикрасить чаювання.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 2.5 склянки
  • Сметана 20% 150 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати печиво на сметані в домашніх умовах? Готуємо тісто. У глибоку тару розбиваємо яйце, засипаємо цукор-пісок і ретельно збиваємо до повного розчинення солодких кристалів. В отриману масу додаємо сметану кімнатної температури, сіль і ½ чайної ложки негашеного соди – розмішуємо.
  2. Після, засипаємо на в’язку масу просіяне борошно і замішуємо тісто, спочатку міксером, а потім руками.
  3. З еластичного тіста формуємо кулю і або відразу приступаємо до формування печива, або прибираємо на півгодини в холодильну камеру.
  4. Відпочиле тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, розгортаємо в пласт, товщиною близько 1 сантиметра і після, вирізаємо за допомогою форм, печиво. Заготовки викладаємо на деко, попередньо вистелений пергаментом, на невеликій відстані один від одного. Пергамент можна змастити вершковим маслом.
  5. Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів і перед подачею прикрашаємо на свій смак: можна посипати корицею або полити білої згущеним молоком. Приємного апетиту!

Як приготувати пісочне печиво на сметані?

Домашня випічка – це завжди дуже ароматно і смачно, тому готуємо чудове печиво, яке, напевно, сподобається всім, хто тільки встигне його спробувати. Саме «встигне», тому що це ласощі в першу чергу розлітається зі столу.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок ванільний – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 мл

Процес приготування:

1. У глибокий посуд просіваємо борошно і з’єднуємо її з сіллю, содою, ванільним цукром, корицею і розпушувачем тіста.

2. Далі, додаємо розм’якшене вершкове масло і засипаємо цукровий пісок – перетираємо всі компоненти до стану крихти.

3. Коли потрібна консистенція отримана – вбиваємо яйце і заливаємо сметану.

4. Отриману масу викладаємо на робочу поверхню і замішуємо пісочне тісто. Формуємо кулю, обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 60 хвилин.

5. Через годину кладемо тісто на стіл, присипаємо з усіх боків борошном і починаємо розкачати в тонкий пласт товщиною близько 5 міліметрів.

6. За допомогою форми вирізаємо заготовки з тіста.

7. Деко застеляємо пергаментним папером для випікання і викладаємо печиво на невеликій відстані один від одного. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.

8. Після закінчення часу обережно перекладаємо гаряче ласощі на блюдо і даємо трохи часу охолонути.

9. Заварюємо чай і подаємо частування до столу. Приємного апетиту!

М’яке печиво на сметані і майонезі

Готуємо неймовірно смачне пісочне печиво з найпростіших і доступних продуктів: сметани, майонезу, борошна і цукрового піску. Таке частування дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Сода/розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Маргарин – 180 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Борошно – 4-5 ст.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста змішуємо наступні компоненти: цукровий пісок, розтоплений маргарин, соду або розпушувач тіста, майонез, яйця, сметану.

2. В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холод на півгодини – відпочити.

3. Після, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його за допомогою качалки в тонкий пласт.

4. З цього пласту вирізаємо печиво за допомогою спеціальних формочок.

5. Викладаємо заготовки на деко, попередньо вистелену пергаментним папером для запікання або силіконовим килимком. Готуємо в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин.

6. Готове печиво перекладаємо в глибоке блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачне печиво на сметані і вершковому маслі

Печиво – це найпростіше ласощі з приготуванням, якого впорається абсолютно кожен, навіть недосвідчений кулінар. Випічка виходить пісочно-листковій і просто тане в роті, а аромат під час готування варто просто неймовірний.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1/ ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Фундук – за смаком.
  • Стружка кокосова – за смаком.
  • Мак – за смаком.

Процес приготування:

1. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

2. В масло додаємо цукровий пісок і сметану – гарненько розмішуємо.

3. Далі засипаємо просіяне борошно, ванілін, сіль і розпушувач – замішуємо еластичне тісто.

4. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук, при необхідності, підсипаємо ще трохи борошна і формуємо кульку.

5. Куля трохи розплескуємо і розгортаємо в тонкий пласт.

6. За допомогою спеціальних форм вирізаємо заготовки.

7. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво, кожне змащуємо збитим яйцем.

8. 1/3 частина заготовок посипаємо подрібненим фундуком.

9. Другу частину – маком.

10. А що залишилося печиво прикрашаємо ароматною кокосовою стружкою і цільними ядрами горіхів. Випікаємо при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин. Час може змінюватись в більшу або меншу сторону в залежності від потужності вашого духової шафи.

11. Гаряче ласощі перекладаємо на блюдо, остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт печива на сметані і маргарині

Приготувати частування для всієї родини і гостей дуже просто і швидко, а головне – із тих продуктів, які є у кожної господині під рукою, а саме: сметана, маргарин, борошно і ще кілька добавок. Готовий десерт має пісочну структуру і не нудотний смак.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Маргарин – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 520 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода – 2,5 гр.
  • Оцет 9% — 1 мл
  • цукрова Пудра – 20 гр.

Процес приготування:

1. Маргарин розтоплюємо на водяній бані, злегка охолодити і змішати з цукровим піском – гарненько перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.

2. В окремій піалі збиваємо яйця і вливаємо їх до суміші цукру і маргарину – заважаємо. В отриману масу додаємо сметану і ретельно розмішуємо за допомогою міксера або віночка.

3. Гасимо оцтом Соду і додаємо до яєчно-цукрової суміші. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.

4. Еластичне тісто розділяємо на 4 рівні частини, кладемо в поліетиленові пакети і прибираємо в холодильник на півгодини.

5. Починаємо розігрівати духовку до 200 градусів, а в цей час розкачуємо тісто в тонкі пласти.

6. За допомогою форм видавлюємо печиво.

7. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо заготовки. Випікаємо 10-15 хвилин.

8. Обережно виймаємо випічку, на ще гарячу, посипаємо цукрову пудру і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Просте печиво на сметані на сковороді

Навіть у разі відсутності або несправності духової шафи, можна і потрібно тішити себе і своїх близьких ароматною і повітряної домашньою випічкою. Сьогодні готуємо дуже просте і швидке печиво на сковороді.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо білки від жовтків. Для даного рецепту нам знадобляться виключно жовтки, а білки пропоную заморозити.

2. У тару з жовтком засипаємо цукор-пісок і кладемо сметану – ретельно перемішуємо за допомогою віночка або міксера.

3. Після, підливаємо соняшникову олію і знову розмішуємо.

4. В яєчно-цукрову масу просіваємо борошно, змішану з розпушувачем і сухими руками замішуємо тісто.

5. З м’якого тіста формуємо кулю, який необхідно розтягнути в ковбаску діаметром близько 4 сантиметрів. Розрізаємо прямокутник на невеликі шматочки і з кожного формуємо круглі шайбочки.

6. Для цікавого малюнка – притискаємо молоточок для м’яса до поверхні заготовок.

7. Розігріваємо сковорідку на мінімальному вогні, змащувати не потрібно і викладаємо печиво. Обсмажуємо по 4 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

8. Ласощі знімаємо зі сковороди, даємо трохи часу охолонути і подаємо в поєднанні з чашкою кави або трав’яного чаю. Приємного апетиту!

Домашнє печиво на сметані без додавання яєць

Готуємо святкове печиво на сметані без додавання яєць з начинкою з темного або молочного шоколаду (дітям точно сподобається). Таке частування чудово підходить для подачі до святкового столу, так само для сімейного чаювання – прекрасна альтернатива магазинним випічці.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 42 шт.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 1/3 ч. ложки
  • Сметана 20% — 225 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л. (для змазування форми)

Для начинки:

  • Шоколад – 120 гр.

Для посипання і змазування:

  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок тростинний – за смаком.

Процес приготування:

1. У великій і глибокій тарілці змішуємо жирну сметану, цукровий пісок і столову ложку вершкового масла.

2. Засипаємо ванільний цукор.

3. Поступово починаємо вводити просіяне борошно.

4. Якщо тісто липне до рук – підсипаємо ще трохи борошна, замішуємо і ставимо в холод на 15 хвилин.

5. Охолоджене тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, відщипуємо шматочок і з нього формуємо ковбаску.

6. Далі трохи придавлюємо, щоб тісто розповзлося вшир, і викладаємо плитки шоколаду.

7. Часточки повинні лежати в декількох міліметрах один від одного.

8. Звертаємо тісто в рулет таким чином, щоб шоколад залишився всередині, і розрізаємо між плитками.

9. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо заготовки і змащуємо збитим жовтком.

10. Поверх жовтка посипаємо тростинним цукром.

11. Випікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.

12. Рум’яне печиво злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт печива на сметані і сирі

чи Знаєте ви, що приготувати ніжне й ароматне печиво в домашніх умовах можна не тільки на основі вершкового масла або маргарину, але і на сметані з сиром? Таке ласощі готується дуже просто, має цікаву форму, а також відрізняється своїм повітряним сирним смаком.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

1. Вершкове масло укладаємо в посуд і підігріваємо в мікрохвильовій печі до напіврідкого стану.

2. Додаємо до розтопленого масла сметану.

3. Гарненько розмішуємо.

4. В окрему ємність перекладаємо сир (рекомендується використовувати домашній продукт).

5. Посипаємо сир однією столовою ложкою цукру і перетираємо до однорідності.

6. Змішуємо сирну і сметанную масу.

7. Поступово вводимо до змішаних компонентів просіяне борошно і перемішуємо ложкою.

8. Коли маса стане тугою – замішуємо тісто сухими руками і формуємо кулю.


9. Розрізаємо тісто на 4 рівні частини.

10. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий пласт.

11. За допомогою склянки або спеціальної форми вирізаємо кружечки однакового розміру.

12. Отримані кружечки вмочаємо однією стороною в цукор-пісок і загортаємо таким чином, щоб солодкі кристали були всередині заготовки.

13. Потім напівкола знову занурюємо з цукор-пісок однією стороною і знову згинаємо навпіл.

14. І вже складене печиво в 4 шари, мачає в останній раз, але тільки з однієї сторони, інакше цукор буде підгоряти.

15. Деко устеляємо пергаментом і викладаємо заготовки «солодкої» стороною вгору.

16. Випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування вівсяного печива на сметані

Вівсяне печиво, виготовлене на основі сметани та яєць, має неповторну повітряну текстуру, яка не йде ні в яке порівняння з магазинної варіацією. А готується таке печиво дуже просто і швидко: вам буде потрібно менше однієї години.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Пластівці вівсяні – 350 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. 2/3 вівсяних пластівців подрібнюємо за допомогою кавомолки або блендера, що залишилися пластівці прибираємо в сторону – вони знадобляться нам трохи пізніше. Чим дрібніше борошно у нас вийде, тим краще.

2. У глибокій піалі змішуємо цукровий пісок з маслом вершковим – перемішуємо до однорідності ложкою і після збиваємо міксером. В отриману масу поступово вводимо сметану.

3. Далі додаємо одне яйце, не перемелені пластівці і 3-5 ложок подрібнених пластівців (додаємо поступово до густої консистенції) – гарненько розмішуємо, присипаємо компоненти борошном і вбиваємо ще одне яйце.

4. Продовжуємо додавати борошно з пластівців і руками вимішуємо тісто. Також додаємо пшеничне борошно до тих пір, поки маса не стане еластичною і не перестане липнути до рук.

5. Прибираємо тісто в холод на 10 хвилин, а в цей час змащуємо деко невеликою кількістю рослинного масла. Охолоджену масу перекладаємо на стіл, відщипуємо по невеликому шматочку і формуємо печиво. Випікаємо близько 25 хвилин при температурі 190 градусів.

6. Готове ласощі остуджуємо, наливаємо парне молоко і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Шоколадне печиво на сметані в домашніх умовах

Вашій увазі представляється перевірений рецепт ніжного шоколадного печива з родзинками на основі сметани та вершкового масла. Така випічка чудово підходить до сімейних чаюванням та різдвяних посиденьок з гостями.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сметана – 70 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. За допомогою міксера в глибокій ємності змішуємо цукровий пісок, сметану, ванілін і жовтки.

2. В отриману масу вливаємо вершкове масло, розтоплене на водяній бані або в мікрохвильовій печі, і розмішуємо.

3. Далі засипаємо какао, родзинки, розпушувач і борошно.

4. Гарненько перемішуємо і замішуємо руками податливе тісто.

5. Тісто розгортаємо в тонкий корж, товщиною близько 5 мм і вирізаємо печиво склянкою або спеціальною формочкою.

6. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 12-15 хвилин.

7. Готового десерту даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!