Пісне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісне тісто — це універсальний продукт для багатьох домашніх страв. З нього можна приготувати солодку випічку, так і ситні страви для обіднього столу. Для замішування якісного пісного тіста в домашніх умовах використовувати перевірену добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пісне дріжджове тісто для пиріжків

Пісне дріжджове тісто для пиріжків кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і рідних смачними пісними пиріжками, зробленими своїми руками.

Інгредієнти на
1 кг.

  • Борошно-3 склянки
  • Вода-1 склянка
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Сухі дріжджі 7 гр.
  • Цукор-пісок 3 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Сухі дріжджі і цукор розмішуємо в теплій воді. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
  2. Додаємо в суміш сіль. Добре все перемішуємо для розчинення сухого інгредієнта.
  3. Вливаємо олію.
  4. Просіваємо дві склянки борошна і вимішуємо вміст до однорідності.
  5. склянку борошна висипаємо на робочу поверхню.
  6. липке тісто Викладаємо на борошно.
  7. Скачуємо його в щільний шар, обвалюючи в борошні. Якщо тісто липке, додаємо ще борошна.
  8. Закриваємо тісто плівкою і залишаємо в теплому місці. Коли воно збільшиться в розмірі, розминаємо його руками і знову ставимо під плівку в тепле місце.
  9. Пісне дріжджове тісто для пиріжків готово. Використовуйте за призначенням!