Пісне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісне тісто для вареників з картоплею

Пісне тісто для вареників з картоплею — це універсальний напівфабрикат для вашого будинку. На простому тесті вареники вийдуть неймовірно поживними і яскравими за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • картопляний Відвар – 200 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Робимо в ній поглиблення, додаємо сіль.

Крок 2. Вливаємо в ямку столову ложку рослинної олії.

Крок 3. Слідом вливаємо картопляний відвар. Його можна взяти з картоплі, який відварюємо для начинки. Також відвар можна замінити звичайною теплою водою.

Крок 4. Починаємо перемішувати.

Крок 5. Спочатку вимішуємо масу ложкою. При необхідності, висипаємо трохи борошна.

Крок 6. Викладаємо тісто на робочу поверхню, посипану борошном, і добре розминаємо його руками.

Крок 7. Пісне тісто для вареників з картоплею готово. Ліпіть апетитні частування!