Пісне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісне листкове тісто в домашніх умовах

Пісне листкове тісто в домашніх умовах зможе приготувати кожен. Кулінарний процес пройде швидко і легко за допомогою нашого покрокового рецепта. Обов’язково беріть на замітку і радуйте себе апетитною пісної випічкою. З листкового тесту ви зможете приготувати яскраві десерти і поживні закуски.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 330 гр.
  • Вода мінеральна негазована – 200 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Для просіювання зручно використовувати дрібне металеве сито.

Крок 2. Додаємо до борошна сіль. Робимо в сухій масі поглиблення по центру.

Крок 3. Вливаємо в поглиблення мінеральну воду без газу. Починаємо перемішувати масу до однорідності. Спочатку ми отримаємо продукт, прилипає до рук.

Крок 4. Перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Вимішуємо, поки воно не перестане липнути до рук. Закриваємо його плівкою і залишаємо на 25 хвилин.

Крок 5. Далі тісто ділимо на чотири рівні частини. Кожну з них тонко розкочуємо. Кладемо частини один на одного, добре промазуючи їх рослинною олією.

Крок 6. Скручуємо заготовку в рулет. Після ділимо на дві частини. Кожну скручуємо руками, як ніби віджимаємо білизна. Кладемо половинки в морозильну камеру на 20 хвилин.

Крок 7. Пісне листкове тісто в домашніх умовах готово. Використовувати в приготуванні апетитної рум’яної випічки!