Пісне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісне тісто для пиріжків без дріжджів

Пісне тісто для пиріжків без дріжджів — це універсальна і проста у виконанні кулінарна ідея для вашого домашнього меню. На такому тесті можна приготувати пиріжки з різними начинками: солодкими і солоними. Частування вийдуть апетитними і рум’яними.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 750 гр.

Склад:

  • Борошно – 3 склянки
  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо воду і вливаємо його в глибоку миску. Для тіста будемо використовувати гарячу воду.

Крок 2. Додаємо у воду, рослинне масло і сіль. Перемішуємо.

Крок 3. Просіваємо борошно з розпушувачем через дрібне металеве сито. Необхідно наситити інгредієнт киснем.

Крок 4. Висипаємо суху суміш у воду, розмішати з олією.

Крок 5. Починаємо замішувати тісто. Вимішуємо руками, поки не отримаємо однорідний щільний клубок.

Крок 6. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.

Крок 7. Пісне тісто для пиріжків без дріжджів готово. Використовувати в подальших кулінарних цілях.