Пісне тісто для пиріжків без дріжджів
Пісне тісто для пиріжків без дріжджів — це універсальна і проста у виконанні кулінарна ідея для вашого домашнього меню. На такому тесті можна приготувати пиріжки з різними начинками: солодкими і солоними. Частування вийдуть апетитними і рум’яними.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 750 гр.
Склад:
- Борошно – 3 склянки
- Вода – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кип’ятимо воду і вливаємо його в глибоку миску. Для тіста будемо використовувати гарячу воду.
Крок 2. Додаємо у воду, рослинне масло і сіль. Перемішуємо.
Крок 3. Просіваємо борошно з розпушувачем через дрібне металеве сито. Необхідно наситити інгредієнт киснем.
Крок 4. Висипаємо суху суміш у воду, розмішати з олією.
Крок 5. Починаємо замішувати тісто. Вимішуємо руками, поки не отримаємо однорідний щільний клубок.
Крок 6. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.
Крок 7. Пісне тісто для пиріжків без дріжджів готово. Використовувати в подальших кулінарних цілях.