Пиріг з яблуками на молоці
Пиріг з яблуками на молоці – це традиційна французька випічка, вже дуже нагадує шарлотку. Однак у цьому рецепті ми викладаємо фруктові на верхівку часточки страви, а не змішуємо з тестом. Поєднання кисло-солодких яблук і нейтрального, трохи солодкувато тесту доведеться вам до смаку!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Цукор ванільний – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 130 мл
- Яблука – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо на 4 частини і видаляємо насінну коробочку. Кожен сегмент нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 2. Для тіста перетираємо яйця з цукровим піском до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 3. 130 мл молока нагріваємо до 60 градусів, кладемо вершкове масло (50 г) і ретельно перемішуємо.
Крок 4. Теплий розчин переливаємо до яєчної суміші, підсипаємо розпушувач – заважаємо.
Крок 5. Вводимо борошно пшеничне.
Крок 6. За допомогою ложки замішуємо гладке і однорідне тісто.
Крок 7. Жаростійку форму з бортиками вистилаємо пекарської папером, переливаємо основу.
Крок 8. Розподіляємо фруктові скибочки.
Крок 9. Доповнюємо верхівку ванільним цукром, а також тонкими шматочками залишився масла.
Крок 10. Переміщаємо заготовку в духову шафу, прогрітий до 180 градусів, на 40-45 хвилин.
Крок 11. Після закінчення часу, дістаємо пиріг з духовки, охолодити і виймаємо з форми. Остудивши, дегустуємо. Приємного апетиту!