Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з яблуками на молоці

Пиріг з яблуками на молоці – це традиційна французька випічка, вже дуже нагадує шарлотку. Однак у цьому рецепті ми викладаємо фруктові на верхівку часточки страви, а не змішуємо з тестом. Поєднання кисло-солодких яблук і нейтрального, трохи солодкувато тесту доведеться вам до смаку!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 130 мл
  • Яблука – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо на 4 частини і видаляємо насінну коробочку. Кожен сегмент нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 2. Для тіста перетираємо яйця з цукровим піском до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 3. 130 мл молока нагріваємо до 60 градусів, кладемо вершкове масло (50 г) і ретельно перемішуємо.

Крок 4. Теплий розчин переливаємо до яєчної суміші, підсипаємо розпушувач – заважаємо.

Крок 5. Вводимо борошно пшеничне.

Крок 6. За допомогою ложки замішуємо гладке і однорідне тісто.

Крок 7. Жаростійку форму з бортиками вистилаємо пекарської папером, переливаємо основу.

Крок 8. Розподіляємо фруктові скибочки.

Крок 9. Доповнюємо верхівку ванільним цукром, а також тонкими шматочками залишився масла.

Крок 10. Переміщаємо заготовку в духову шафу, прогрітий до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Крок 11. Після закінчення часу, дістаємо пиріг з духовки, охолодити і виймаємо з форми. Остудивши, дегустуємо. Приємного апетиту!