Заливний пиріг на кислому молоці
Заливний пиріг на кислому молоці з часточками молочного шоколаду – це справжнє буйство смаків і ароматів, перед якими не встоїть навіть той, хто сидить на дієті або дотримується правильного харчування. Незважаючи на прості інгредієнти, готовий десерт має безліч плюсів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Молоко кисле – 1 склянка
- Борошно – 320 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Шоколад – 70 гр.
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Озброюємося віночком і расколачиваем яйця з цукровим піском.
Крок 2. Висипаємо соду і підливаємо скисле молоко.
Крок 3. Перемішавши компоненти, вводимо борошно пшеничне.
Крок 4. Інгредієнти ще раз ретельно вимішуємо, доповнюємо подрібненим шоколадом.
Крок 5. Жаростійкий посуд промазуємо маслом і злегка присипаємо борошном, переливаємо однорідне тісто.
Крок 6. Готуємо десерт при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Крок 7. Пишний і повітряний пиріг подаємо до столу, як тільки випічка злегка охолола. Приємного апетиту!