Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг на кислому молоці

Заливний пиріг на кислому молоці з часточками молочного шоколаду – це справжнє буйство смаків і ароматів, перед якими не встоїть навіть той, хто сидить на дієті або дотримується правильного харчування. Незважаючи на прості інгредієнти, готовий десерт має безліч плюсів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Борошно – 320 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Шоколад – 70 гр.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося віночком і расколачиваем яйця з цукровим піском.

Крок 2. Висипаємо соду і підливаємо скисле молоко.

Крок 3. Перемішавши компоненти, вводимо борошно пшеничне.

Крок 4. Інгредієнти ще раз ретельно вимішуємо, доповнюємо подрібненим шоколадом.

Крок 5. Жаростійкий посуд промазуємо маслом і злегка присипаємо борошном, переливаємо однорідне тісто.

Крок 6. Готуємо десерт при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.

Крок 7. Пишний і повітряний пиріг подаємо до столу, як тільки випічка злегка охолола. Приємного апетиту!