Пиріг на молоці без дріжджів в духовці
Пиріг на молоці без дріжджів в духовці, приготований з додаванням яблук приємно здивує вас своєю ніжною і м’якою текстурою, відмінно гармонує з фруктовими скибочками. Така випічка запросто скрасить будь чаювання, а також приведе в захват ваших домочадців!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Молоко – 200 мл
- Сметана 15% – 150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Борошно – 700 гр.
- Яблука – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортами змішуємо яйця, розм’якшене вершкове масло, сметану та молоко – вимішуємо до однорідної консистенції.
Крок 2. Підсипаємо цукор і сіль – знову заважаємо.
Крок 3. Просіяне борошно поєднуємо з розпушувачем, висипаємо в основний склад і вимішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане податливою і м’якою.
Крок 4. Тісто накриваємо і залишаємо відпочити на півгодини, в цей час подрібнюємо яблучну м’якоть. Через 30 хвилин отщипливаем від 2/3 тіста і розгортаємо в пласт.
Крок 5. Переносимо основу у форму, на дно насипати цукор (за смаком), а також жменю борошна.
Крок 6. Розподіляємо яблука.
Крок 7. Залишки тесту також розкачуємо і вкриваємо їм начинку, скріплюємо краю. По всьому периметру робимо хаотичні проколи зубцями виделки, через які буде виходити пар.
Крок 8. Випікаємо пиріг близько тридцяти хвилин при 180 градусах. Готуйте і отримуйте задоволення!