Пиріг на молоці – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на молоці без дріжджів в духовці

Пиріг на молоці без дріжджів в духовці, приготований з додаванням яблук приємно здивує вас своєю ніжною і м’якою текстурою, відмінно гармонує з фруктовими скибочками. Така випічка запросто скрасить будь чаювання, а також приведе в захват ваших домочадців!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Молоко – 200 мл
  • Сметана 15% – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно – 700 гр.
  • Яблука – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортами змішуємо яйця, розм’якшене вершкове масло, сметану та молоко – вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Підсипаємо цукор і сіль – знову заважаємо.

Крок 3. Просіяне борошно поєднуємо з розпушувачем, висипаємо в основний склад і вимішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане податливою і м’якою.

Крок 4. Тісто накриваємо і залишаємо відпочити на півгодини, в цей час подрібнюємо яблучну м’якоть. Через 30 хвилин отщипливаем від 2/3 тіста і розгортаємо в пласт.

Крок 5. Переносимо основу у форму, на дно насипати цукор (за смаком), а також жменю борошна.

Крок 6. Розподіляємо яблука.

Крок 7. Залишки тесту також розкачуємо і вкриваємо їм начинку, скріплюємо краю. По всьому периметру робимо хаотичні проколи зубцями виделки, через які буде виходити пар.

Крок 8. Випікаємо пиріг близько тридцяти хвилин при 180 градусах. Готуйте і отримуйте задоволення!