Торт «Спартак» – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Торт «Спартак» – це божественний смак і чудовий аромат. Десерт нагадує щось середнє між «Медовиком» з його тонкими коржами і «Наполеоном» з його ніжним кремом. Ми підібрали 6 рецептів для приготування торта «Спартак» в домашніх умовах.

Класичний рецепт шоколадно-медового торта «Спартак» з заварним кремом

Ніжний і смачний шоколадний торт з легким медовим ароматом і в міру солодким смаком. «Спартак» збирається з тонких шоколадних тістечок, які просочуються заварним кремом.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Мед 2 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова 1.5 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао-4 ст. л.
  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Вершки-5 ст. л.
  • Для крему:
  • Згущене молоко 1 банка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно пшеничне 4 ст. л.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Для прикраси:
  • Шоколад 100 гр.
  • Вершки 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадно-медовий торт «Спартак» з заварним кремом за класичним рецептом? Змішайте вершкове масло, цукор, мед і яйця. Поставте ємність на водяну баню, доведіть масу до однорідності, потім додайте соду, продовжуйте нагрівати масу ще 5-7 хвилин.
  2. Після цього зніміть масу з вогню, додайте борошно, какао і розпушувач для тіста, перемішайте. Тісто повинне вийти м’яким і пластичним. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
  3. Потім розділіть тісто на 7-8 рівних частин.
  4. На пергаменті з кожного шматка тіста розкачайте тонкий корж. Випікайте їх у духовці при 180 градусах за 3-4 хвилини.
  5. Приготуйте заварний крем. Змішайте яйця і борошно, поступово влийте звичайне і згущене молоко, перемішайте до однорідності. Далі поставте ємність на водяну баню і варити крем до загустіння. Окремо збийте вершкове масло і з’єднайте його з кремом.
  6. Готові коржі промажте заварним кремом. В гарячих вершках розчиніть шоколад і отриманою масою полийте торт. «Спартак» помістіть в холодильник для просочення на кілька годин, потім подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Як самостійно приготувати торт «Спартак» зі сметанним кремом?

Один з найбільш простих і швидких варіантів торта «Спартак» готується зі сметанним кремом. Десерт підійде для буденного чаювання в колі сім’ї та частування гостей на урочистому вечорі.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вершки – 10 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л
  • Какао – 4 ст. л.
  • Шоколад – для прикраси.
  • Для крему:
  • Пудра цукрова – 3-5 ст. л.
  • Сметана – 500 мл

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйця, додайте сіль і цукор, збийте ці інгредієнти. Потім додайте мед, вершки і рослинне масло, перемішайте. Після цього всипте какао і борошно, замісіть тісто. У тісто додайте соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте.

2. Влийте тісто у форму, випікайте в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.

3. Бісквіт остудіть і наріжте на кілька коржів. Збийте сметану і цукрову пудру до утворення густої маси. Коржі щедро промажте кремом.

4. Посипте Торт шоколадною крихтою і поставте в холодильник для просочення.

5. Торт «Спартак» виглядає дуже красиво і пахне просто чудово.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний торт «Спартак» з вишнею в домашніх умовах

Чудовий шоколадно-вершковий десерт з кислими нотками. З цього докладного рецептом у вас вийде красивий і смачний торт «Спартак» для розкішного свята.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 10.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 6 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Мед – 1-2 ст. л
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 450 гр.
  • Для крему 1:
  • Сметана – 250 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Загусник для крему – 1 пачка.
  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Для крему 2:
  • Сметана – 400 мл
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 75 мл
  • Молоко – 75 мл
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Для прикраси:
  • Шоколад – 100 гр.
  • Вишня без кісточок – за смаком.

Процес приготування:

1. В окремій ємності підігрійте молоко і розтопіть в ній вершкове масло. В іншій мисці збийте яйце з цукром, потім додайте цю масу до молока і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Далі вимкніть вогонь і додайте какао і мед.

2. Ще теплю масу просійте борошно і розпушувач для тіста, замісіть однорідне тісто. Повністю остудіть його і розділіть на кілька рівних частин.

3. Кожен шматочок тіста розкачайте прямо на пекарської папері, наколіть коржі виделкою.

4. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах за 7-10 хвилин.

5. Приготуйте перший крем. У каструлі з товстим дном збийте молоко, воду, цукор, яйце, крохмаль і борошно. Потім помістіть ємність на повільний вогонь і варіть до загустіння, після цього зніміть каструлю з вогню і охолодіть крем. Окремо збийте сметану, цукор і загусник для крему. Далі збийте міксером обидві отримані маси.

6. Кілька коржів промажте отриманим кремом. Потім зробіть прошарок з вишні. Далі знову кілька шарів з одним кремом і ще одна прошарок з вишнею.

7. Приготуйте другий крем. Змішайте в каструлі воду, молоко, манку і цукор, поставте на середній вогонь, зваріть кашу і остудіть її. Окремо збийте сметану з цукром. З’єднайте ці дві маси.

8. Отриманим кремом промажте торт зверху і з боків. Розтопіть шоколад на водяній бані. Рідкий шоколад нанесіть спіраллю на поверхню торта.

9. Потім за допомогою зубочистки проведіть лінії від центру до краю. Готовий торт помістіть в холодильник для просочення, після цього він буде готовий до подачі.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт торта «Спартак» без розкочування коржів

Швидкий рецепт приготування торта «Спартак» без розкочування коржів. Його ще називають ледачим тортом або «Литий Спартак». Десерт виходить досить об’ємним і підходить для великої компанії.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Борошно – 130 гр.
  • Какао – 20 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Для крему:
  • Молоко згущене варене – 350 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Для прикраси:
  • Шоколад – 50 гр.
  • Для змазування форми:
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Потім додати рідкий мед, перемішайте. Змішайте борошно, какао, розпушувач для тіста і додайте отриману масу в миску до збитим яйцям. Замісіть однорідне тісто.

2. Деко застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією. Влийте тісто, розподіліть його рівномірно по всій площі. Випікайте корж в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин.

3. Для крему з’єднайте згущене молоко і масло.

4. Корж розріжте на кілька квадратів однакового розміру.

5. Складіть коржі один на одного і промажте їх кремом. Поставте торт в холодильник на годину.

6. Потім прикрасьте торт «Спартак» тертим шоколадом і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта «Спартак» на сковороді

Такі швидкі рецепти смачних десертів виручають господинь в моменти, коли хочеться солодкого і дуже швидко. Вам немає необхідності возитися з духовкою, тому що коржі готуються на сковороді.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 70 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Какао – 40 гр.
  • Борошно – 450-500 гр.
  • Для крему:
  • Молоко – 700 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Цукор – 200 гр.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Борошно – 2,5 ст. ложки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Шоколад – за смаком.

Процес приготування:

1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його. У мисці змішайте яйця і цукор, потім влийте молоко, розтоплене вершкове масло і рідкий мед, добре перемішайте.

2. Миску з отриманою масою помістіть на водяну баню, підігрійте до повного розчинення цукру і додайте соду, перемішайте і продовжуйте варити ще 5-7 хвилин. Зніміть миску з парової бані і додайте какао.

3. Потім всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

4. Після цього тісто розділіть на кілька рівних частин, кожну розкачати в тонкий корж, обріжте по одній формі і наколіть виделкою.

5. Обсмажте коржі на сухій сковороді з двох сторін до готовності.

6. Приготуйте крем для торта. Яйце, цукор, борошно, ванілін, крохмаль і 100 мілілітрів молока змішайте в мисці. Залишилося молоко влийте в каструлю, доведіть до кипіння, потім поступово влийте в каструлю першу масу. Перемішайте до однорідності, варіть на повільному вогні до загусання, потім зніміть з вогню і остудіть.

7. Вершкове масло окремо збийте до пишної маси, потім, не припиняючи збивати, додайте заварную масу і доведіть крем до однорідності.

8. Промажте коржі отриманим кремом і складіть їх раптом на одного.

9. Розтопленим шоколадом полийте поверхню торта і приберіть його в холодильник для просочення. Через 6-8 годин торт «Спартак» буде готовий.

Приємного апетиту!

Ніжний торт «Спартак» з заварним кремом без додавання меду

Приготувати смачний торт «Спартак» в домашніх умовах досить просто. Тонкі коржі промащуються заварним кремом, тому торт відмінно просочується і вийдуть дуже ніжним. Цей рецепт на відміну від класичного не містить мед.

Час готування: 5-6 годин.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сироп глюкозний – 84 мл
  • Масло вершкове – 84 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Какао – 45 гр.
  • Кави – 3 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода харчова – 6 гр.
  • Для крему:
  • Молоко – 380 мл
  • Цукор – 130 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки 33 % – 200 мл
  • Масло вершкове – 95 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

1. У каструлі змішайте яйця, цукор, сіль, ванілін і кави, поставте масу на водяну баню і доведіть цукор до повного розчинення.

2. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури і глюкозний сироп. Продовжуйте нагрівати масу на водяній бані, поки масло і сироп не розчиняться.

3. Далі додайте харчову соду, перемішайте, маса повинна побіліти і збільшитися в об’ємі. Після цього зніміть ємність з водяної бані.

4. Введіть в миску просіяне борошно і какао, перемішайте.

5. Ваше тісто повинне вийти м’яким і пластичним, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

6. Охолоджене тісто розріжте на кілька рівних частин і розкачайте їх у коржі по 2-3 міліметра товщиною.

7. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах за 5-7 хвилин.

8. У мисці змішати до однорідності яйця, крохмаль, сіль, цукор і ванілін. Тонкою цівкою введіть гаряче молоко, при цьому постійно перемішуйте масу. Далі поставте миску на водяну баню і варіть до загустіння.

9. Після цього додайте вершкове масло, перемішайте до однорідного стану і приберіть в холодильник до повного охолодження.

10. Окремо збийте охолоджені вершки до стійких піків. Далі частинами введіть вершки остиглу заварную масу і продовжуйте збивати крем до однорідної густої консистенції.

11. Коржі промажте кремом і складіть один на одного. Приберіть торт в холодильник для просочення мінімум на 4 години.

12. Потім нанесіть на боки і верх торта залишки крему, посипте зверху крихтою від обрізків коржів і подавайте гарний торт «Спартак» до чаю.

Приємного апетиту!