Торт «Спартак» – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Торт «Спартак» – це божественний смак і чудовий аромат. Десерт нагадує щось середнє між «Медовиком» з його тонкими коржами і «Наполеоном» з його ніжним кремом. Ми підібрали 6 рецептів для приготування торта «Спартак» в домашніх умовах.

Класичний рецепт шоколадно-медового торта «Спартак» з заварним кремом

Ніжний і смачний шоколадний торт з легким медовим ароматом і в міру солодким смаком. «Спартак» збирається з тонких шоколадних тістечок, які просочуються заварним кремом.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Мед 2 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова 1.5 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао-4 ст. л.
  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Вершки-5 ст. л.
  • Для крему:
  • Згущене молоко 1 банка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно пшеничне 4 ст. л.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Для прикраси:
  • Шоколад 100 гр.
  • Вершки 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадно-медовий торт «Спартак» з заварним кремом за класичним рецептом? Змішайте вершкове масло, цукор, мед і яйця. Поставте ємність на водяну баню, доведіть масу до однорідності, потім додайте соду, продовжуйте нагрівати масу ще 5-7 хвилин.
  2. Після цього зніміть масу з вогню, додайте борошно, какао і розпушувач для тіста, перемішайте. Тісто повинне вийти м’яким і пластичним. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
  3. Потім розділіть тісто на 7-8 рівних частин.
  4. На пергаменті з кожного шматка тіста розкачайте тонкий корж. Випікайте їх у духовці при 180 градусах за 3-4 хвилини.
  5. Приготуйте заварний крем. Змішайте яйця і борошно, поступово влийте звичайне і згущене молоко, перемішайте до однорідності. Далі поставте ємність на водяну баню і варити крем до загустіння. Окремо збийте вершкове масло і з’єднайте його з кремом.
  6. Готові коржі промажте заварним кремом. В гарячих вершках розчиніть шоколад і отриманою масою полийте торт. «Спартак» помістіть в холодильник для просочення на кілька годин, потім подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!