Торт «Спартак» – це божественний смак і чудовий аромат. Десерт нагадує щось середнє між «Медовиком» з його тонкими коржами і «Наполеоном» з його ніжним кремом. Ми підібрали 6 рецептів для приготування торта «Спартак» в домашніх умовах.
Класичний рецепт шоколадно-медового торта «Спартак» з заварним кремом
Ніжний і смачний шоколадний торт з легким медовим ароматом і в міру солодким смаком. «Спартак» збирається з тонких шоколадних тістечок, які просочуються заварним кремом.
Інгредієнти на
10 порц.
- Для тіста:
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Мед 2 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сода харчова 1.5 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Какао-4 ст. л.
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Вершки-5 ст. л.
- Для крему:
- Згущене молоко 1 банка
- Яйце куряче 2 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Борошно пшеничне 4 ст. л.
- Масло вершкове 200 гр.
- Для прикраси:
- Шоколад 100 гр.
- Вершки 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати шоколадно-медовий торт «Спартак» з заварним кремом за класичним рецептом? Змішайте вершкове масло, цукор, мед і яйця. Поставте ємність на водяну баню, доведіть масу до однорідності, потім додайте соду, продовжуйте нагрівати масу ще 5-7 хвилин.
- Після цього зніміть масу з вогню, додайте борошно, какао і розпушувач для тіста, перемішайте. Тісто повинне вийти м’яким і пластичним. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
- Потім розділіть тісто на 7-8 рівних частин.
- На пергаменті з кожного шматка тіста розкачайте тонкий корж. Випікайте їх у духовці при 180 градусах за 3-4 хвилини.
- Приготуйте заварний крем. Змішайте яйця і борошно, поступово влийте звичайне і згущене молоко, перемішайте до однорідності. Далі поставте ємність на водяну баню і варити крем до загустіння. Окремо збийте вершкове масло і з’єднайте його з кремом.
- Готові коржі промажте заварним кремом. В гарячих вершках розчиніть шоколад і отриманою масою полийте торт. «Спартак» помістіть в холодильник для просочення на кілька годин, потім подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Як самостійно приготувати торт «Спартак» зі сметанним кремом?
Один з найбільш простих і швидких варіантів торта «Спартак» готується зі сметанним кремом. Десерт підійде для буденного чаювання в колі сім’ї та частування гостей на урочистому вечорі.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 8 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Вершки – 10 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ст. л
- Какао – 4 ст. л.
- Шоколад – для прикраси.
- Для крему:
- Пудра цукрова – 3-5 ст. л.
- Сметана – 500 мл
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйця, додайте сіль і цукор, збийте ці інгредієнти. Потім додайте мед, вершки і рослинне масло, перемішайте. Після цього всипте какао і борошно, замісіть тісто. У тісто додайте соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте.
2. Влийте тісто у форму, випікайте в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.
3. Бісквіт остудіть і наріжте на кілька коржів. Збийте сметану і цукрову пудру до утворення густої маси. Коржі щедро промажте кремом.
4. Посипте Торт шоколадною крихтою і поставте в холодильник для просочення.
5. Торт «Спартак» виглядає дуже красиво і пахне просто чудово.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний торт «Спартак» з вишнею в домашніх умовах
Чудовий шоколадно-вершковий десерт з кислими нотками. З цього докладного рецептом у вас вийде красивий і смачний торт «Спартак» для розкішного свята.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 10.
Склад:
- Для тіста:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Молоко – 6 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Какао – 2-3 ст. л.
- Мед – 1-2 ст. л
- Цукор – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Борошно – 450 гр.
- Для крему 1:
- Сметана – 250 мл
- Цукор – 150 гр.
- Загусник для крему – 1 пачка.
- Молоко – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Для крему 2:
- Сметана – 400 мл
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 75 мл
- Молоко – 75 мл
- Крупа манна – 1 ст. л.
- Для прикраси:
- Шоколад – 100 гр.
- Вишня без кісточок – за смаком.
Процес приготування:
1. В окремій ємності підігрійте молоко і розтопіть в ній вершкове масло. В іншій мисці збийте яйце з цукром, потім додайте цю масу до молока і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Далі вимкніть вогонь і додайте какао і мед.
2. Ще теплю масу просійте борошно і розпушувач для тіста, замісіть однорідне тісто. Повністю остудіть його і розділіть на кілька рівних частин.
3. Кожен шматочок тіста розкачайте прямо на пекарської папері, наколіть коржі виделкою.
4. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах за 7-10 хвилин.
5. Приготуйте перший крем. У каструлі з товстим дном збийте молоко, воду, цукор, яйце, крохмаль і борошно. Потім помістіть ємність на повільний вогонь і варіть до загустіння, після цього зніміть каструлю з вогню і охолодіть крем. Окремо збийте сметану, цукор і загусник для крему. Далі збийте міксером обидві отримані маси.
6. Кілька коржів промажте отриманим кремом. Потім зробіть прошарок з вишні. Далі знову кілька шарів з одним кремом і ще одна прошарок з вишнею.
7. Приготуйте другий крем. Змішайте в каструлі воду, молоко, манку і цукор, поставте на середній вогонь, зваріть кашу і остудіть її. Окремо збийте сметану з цукром. З’єднайте ці дві маси.
8. Отриманим кремом промажте торт зверху і з боків. Розтопіть шоколад на водяній бані. Рідкий шоколад нанесіть спіраллю на поверхню торта.
9. Потім за допомогою зубочистки проведіть лінії від центру до краю. Готовий торт помістіть в холодильник для просочення, після цього він буде готовий до подачі.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт торта «Спартак» без розкочування коржів
Швидкий рецепт приготування торта «Спартак» без розкочування коржів. Його ще називають ледачим тортом або «Литий Спартак». Десерт виходить досить об’ємним і підходить для великої компанії.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Борошно – 130 гр.
- Какао – 20 гр.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Для крему:
- Молоко згущене варене – 350 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Для прикраси:
- Шоколад – 50 гр.
- Для змазування форми:
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Потім додати рідкий мед, перемішайте. Змішайте борошно, какао, розпушувач для тіста і додайте отриману масу в миску до збитим яйцям. Замісіть однорідне тісто.
2. Деко застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією. Влийте тісто, розподіліть його рівномірно по всій площі. Випікайте корж в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин.
3. Для крему з’єднайте згущене молоко і масло.
4. Корж розріжте на кілька квадратів однакового розміру.
5. Складіть коржі один на одного і промажте їх кремом. Поставте торт в холодильник на годину.
6. Потім прикрасьте торт «Спартак» тертим шоколадом і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування торта «Спартак» на сковороді
Такі швидкі рецепти смачних десертів виручають господинь в моменти, коли хочеться солодкого і дуже швидко. Вам немає необхідності возитися з духовкою, тому що коржі готуються на сковороді.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 70 мл
- Мед – 3 ст. л.
- Цукор – 200 гр.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Какао – 40 гр.
- Борошно – 450-500 гр.
- Для крему:
- Молоко – 700 мл
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Цукор – 200 гр.
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
- Борошно – 2,5 ст. ложки
- Масло вершкове – 250 гр.
- Шоколад – за смаком.
Процес приготування:
1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його. У мисці змішайте яйця і цукор, потім влийте молоко, розтоплене вершкове масло і рідкий мед, добре перемішайте.
2. Миску з отриманою масою помістіть на водяну баню, підігрійте до повного розчинення цукру і додайте соду, перемішайте і продовжуйте варити ще 5-7 хвилин. Зніміть миску з парової бані і додайте какао.
3. Потім всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Оберніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Після цього тісто розділіть на кілька рівних частин, кожну розкачати в тонкий корж, обріжте по одній формі і наколіть виделкою.
5. Обсмажте коржі на сухій сковороді з двох сторін до готовності.
6. Приготуйте крем для торта. Яйце, цукор, борошно, ванілін, крохмаль і 100 мілілітрів молока змішайте в мисці. Залишилося молоко влийте в каструлю, доведіть до кипіння, потім поступово влийте в каструлю першу масу. Перемішайте до однорідності, варіть на повільному вогні до загусання, потім зніміть з вогню і остудіть.
7. Вершкове масло окремо збийте до пишної маси, потім, не припиняючи збивати, додайте заварную масу і доведіть крем до однорідності.
8. Промажте коржі отриманим кремом і складіть їх раптом на одного.
9. Розтопленим шоколадом полийте поверхню торта і приберіть його в холодильник для просочення. Через 6-8 годин торт «Спартак» буде готовий.
Приємного апетиту!
Ніжний торт «Спартак» з заварним кремом без додавання меду
Приготувати смачний торт «Спартак» в домашніх умовах досить просто. Тонкі коржі промащуються заварним кремом, тому торт відмінно просочується і вийдуть дуже ніжним. Цей рецепт на відміну від класичного не містить мед.
Час готування: 5-6 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 140 гр.
- Сироп глюкозний – 84 мл
- Масло вершкове – 84 гр.
- Борошно – 400 гр.
- Какао – 45 гр.
- Кави – 3 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Сода харчова – 6 гр.
- Для крему:
- Молоко – 380 мл
- Цукор – 130 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки 33 % – 200 мл
- Масло вершкове – 95 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
1. У каструлі змішайте яйця, цукор, сіль, ванілін і кави, поставте масу на водяну баню і доведіть цукор до повного розчинення.
2. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури і глюкозний сироп. Продовжуйте нагрівати масу на водяній бані, поки масло і сироп не розчиняться.
3. Далі додайте харчову соду, перемішайте, маса повинна побіліти і збільшитися в об’ємі. Після цього зніміть ємність з водяної бані.
4. Введіть в миску просіяне борошно і какао, перемішайте.
5. Ваше тісто повинне вийти м’яким і пластичним, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
6. Охолоджене тісто розріжте на кілька рівних частин і розкачайте їх у коржі по 2-3 міліметра товщиною.
7. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах за 5-7 хвилин.
8. У мисці змішати до однорідності яйця, крохмаль, сіль, цукор і ванілін. Тонкою цівкою введіть гаряче молоко, при цьому постійно перемішуйте масу. Далі поставте миску на водяну баню і варіть до загустіння.
9. Після цього додайте вершкове масло, перемішайте до однорідного стану і приберіть в холодильник до повного охолодження.
10. Окремо збийте охолоджені вершки до стійких піків. Далі частинами введіть вершки остиглу заварную масу і продовжуйте збивати крем до однорідної густої консистенції.
11. Коржі промажте кремом і складіть один на одного. Приберіть торт в холодильник для просочення мінімум на 4 години.
12. Потім нанесіть на боки і верх торта залишки крему, посипте зверху крихтою від обрізків коржів і подавайте гарний торт «Спартак» до чаю.
Приємного апетиту!