Пиріг з повидлом – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з повидлом – це проста і смачна випічка для вашого домашнього чаювання. Апетитне ласощі підходить як для сімейних посиденьок, так і для святкового столу. Кращі ідеї для приготування пирогів з солодкою начинкою ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами і фотографіями.

Солодкий пиріг з дріжджового тіста з повидлом

Солодкий пиріг з дріжджового тіста з повидлом виходить неймовірно пишним і рум’яним. Яскрава начинка з повидла додасть випічці особливу родзинку. Щоб приготувати такий десерт в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Сухі дріжджі ½ ст. л.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло рослинне 9 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Ванілін за смаком
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Повидло 250 гр.

Процес приготування:

  1. Вливаємо в глибоку миску тепле молоко. Додаємо сухі дріжджі і перемішуємо їх.
  2. Розбиваємо сюди куряче яйце, додаємо цукор і сіль.
  3. Перемішуємо продукти до однорідності, вливаємо олію олією.
  4. Висипаємо сюди просіяне борошно. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його підніматися в теплому місці на 2-3 години.
  5. Після готовності дріжджового тіста відокремлюємо від нього невеликий шматочок для прикраси. Іншу частину розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
  6. Невеликий шматок тіста розкачуємо в тонкі ковбаски.
  7. Робимо з ковбаски бортик навколо основи пирога. Викладаємо рівний шар з повидла.
  8. З інших ковбасок формуємо сіточку над повидлом.
  9. Даємо пирога настоятися в теплому місці близько 20-30 хвилин. Після відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Випікаємо до рум’яної скоринки.
  10. Солодкий пиріг з дріжджового тіста з повидлом готовий. Нарізайте апетитну випічку і подавайте до столу!