Тісто з сухими дріжджами для пісного пирога
Тісто з сухими дріжджами для пісного пирога – замішується на воді. Це дуже дешевий варіант випічки, який можна приготувати з будь-якого приводу. Щоб тісто добре піднялося, і було смачним, обов’язково перевірте термін придатності дріжджів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Мука пшенична вищий сорт – 560 гр.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 35 гр.
- Вода – 300 мл
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 60 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для замішування тіста вам знадобиться питна вода, рослинна олія, цукор, пшеничне борошно, сіль і сухі дріжджі.
Крок 2. У мисці змішайте 60 грам просіяного пшеничного борошна, сухі дріжджі і цукор.
Крок 3. Далі влийте в миску до сухих інгредієнтів теплу воду. Змішайте всі продукти між собою. Миску прикрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 15 хвилин.
Крок 4. Через 15 хвилин на опарі утворюється пінна шапочка, яка буде свідчити про те, що дріжджі активізувалися. Влийте рослинне масло і додайте сіль, перемішайте опару.
Крок 5. Далі потроху підсипати просіяне борошно і замішують тісто. Коли тісто буде досить густим, викладіть його на присипаний борошном стіл і вимішуйте руками.
Крок 6. Коли тісто стане добре відлипати від рук, зберіть його в грудку і покладіть у змащену рослинним маслом миску. Тепер відправте тісто на расстойку в тепле місце на 15-20 хвилин.
Крок 7. Цього часу достатньо, щоб тісто добре підросло, і було готове до подальшої роботи. Пиріжки з нього виходять пишними і смачними. Приємного апетиту!