Пісне тісто на живих дріжджах
Пісне тісто на живих дріжджах можна використовувати для приготування будь-якої домашньої випічки. З нього виходять чудові пиріжки та пироги з начинкою або пісна піца для ситного перекусу для всієї родини. Такий простий рецепт дріжджового тіста обов’язково повинен бути у будь-якій кулінарній книзі.
Час готування – 1,5 ч.
Час приготування – 25-35 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Вода фільтрована – 500 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Мука пшенична вищий сорт – 700-750 гр.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 80 мл
- живі Дріжджі – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Воду для опари необхідно трохи підігріти. В теплу воду розкришите живі дріжджі, всипте столову ложку цукру.
Крок 2. Добре перемішайте дріжджову масу віночком. Влийте в неї половину рослинного масла.
Крок 3. Всю пшеничне борошно просійте через сито. Додавайте її в миску з дріжджовий масою частинами.
Крок 4. Коли стане важко заважати тісто ложкою, переходьте на ручний заміс тіста, додайте рослинне масло. Тісто повинне вийти м’яким, пластичним і не липким.
Крок 5. Змастіть миску олією і викладіть в неї тісто. Прикрийте миску вологим рушником. Залиште його на расстойку в теплому місці на 40-60 хвилин.
Крок 6. Тісто за цей час має збільшитися в обсязі як мінімум в два рази. Після цього можна приступати до формування майбутньої випічки. Приємного апетиту!