Пісне дріжджове тісто – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пісне дріжджове тісто на картопляному відварі

Пісне дріжджове тісто на картопляному відварі виходить пишним і пластичним. Воно відмінно підходить для приготування різного виду пирогів і булочок. З ним ваш раціон харчування в Піст буде смачним, поживним і різноманітним.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне без запаху – 0,5 склянки
  • Картопля – 100 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль дрібна – 0,5 ч. л.
  • Мука пшенична вищий сорт – 500-550 гр.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Картопляний відвар для тесту можна зварити спеціально або скористатися рідиною, яка залишилася після приготування картопляного пюре, наприклад. Також підготуйте всі інші продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очистіть, розріжте на часточки і влийте 250 мл води і поставте варитися. Картопля має стати м’яким.

Крок 3. Остудіть варену картоплю і відвар. Потім за допомогою заглибного блендера подрібніть масу до однорідної консистенції.

Крок 4. В картопляний відвар додайте дріжджі, цукор і сіль. Також відміряйте 1/3 всієї порції рослинної олії і влийте його в миску. Розмішайте інгредієнти віночком.

Крок 5. Потім додайте третину всієї просіяного борошна і добре перемішайте. Маса повинна вийти рідкої і в’язкою.

Крок 6. Миску, затягніть харчовою плівкою і залиште в теплі на півгодини, це необхідно для того, щоб активувалися дріжджі.

Крок 7. Після цього додайте олію і борошно. Вимішуйте тісто, поки воно не стане повністю однорідним і не перестане липнути до рук.

Крок 8. Тепер готове тісто потрібно знову помістити в тепло для расстойки. На це буде потрібно годину-дві, тісто має збільшитися в обсязі як мінімум удвічі.

Крок 9. Після цього дріжджове тісто буде готове. Приємного апетиту!