Бісквіт для торта – 10 простих рецептів пишного бісквіту з покроковими фото

Бісквіт для торта — це проста заготівля для улюблених десертів. З апетитних бісквітів найчастіше готують улюблені тістечка або тістечка. Так само використовують при складанні трайфлов і багатьох інших десертів. Існують різні рецепти від найпростіших до трудозатратных. У цій добірці є і ті, і інші. Я постаралася зібрати доступні рецепти, які під силу кожному.

Простий і пишний бісквіт для торта на кефірі

Класиеский пишний бісквіт на кефірі для торта вийде у всіх. З цим рецептом у вас гарантовано вийде пишний торт, а бісквіт не осяде. Не обов’язково мати міксер, щоб приготувати смачний та ніжний тортик. Якщо ви не вважаєте себе великим кондитером і боїтеся випічки, як вогню, сміливо готуйте!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Кефір-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Розпушувач ½ ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Ванілін 2 гр.

Процес приготування:

  1. Пишний бісквіт для торта готується дуже просто. Курячі яйця дістаньте з холодильника і дайте зігрітися. Вимийте і обсушіть, а потім розбийте в об’ємну посудину.
  2. Скориставшись міксером або віночком, розмішайте до однорідної субстанції. Міксером вийде швидше, а віночком доведеться трохи попрацювати.
  3. введіть цукровий пісок і продовжуйте перемішувати. На цьому етапі, звичайно, краще взяти міксер. Сюди ж висипте по дрібці солі і ваніліну. Маса повинна побіліти і трохи збільшитися.
  4. У окрему посудину просійте борошно пшеничне, насипте харчову соду і розпушувач.
  5. Розмішайте сухі інгредієнти віночком.
  6. Кефір підігрійте в мікрохвильовці і вилийте в яєчну субстанцію. Розмішайте.
  7. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуйте силіконової лопаткою рухами знизу вгору. На цьому етапі головне не використовувати міксер. Увімкніть духовку розігріватися.
  8. Форму для випічки промажте маслом, а зверху присипте борошном або вистелити пекарської папером, якщо буде потрібно. Антипригарні і силіконові форми не потребують цій процедурі. Густе тісто перекладіть у форму.
  9. Встановіть на температурному датчику 180 градусів. Поставте форму з тістом в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30 хвилин, потім перевірте готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. При необхідності збільшити час приготування.
  10. Пишний бісквіт вийміть з духовки. Остудіть у формі.
  11. Остиглий пиріг витягніть з форми. Залиште на решітці повністю охолонути. Присипте цукровою пудрою. Якщо будете готувати тортик, пропустіть цей крок. Розділіть на коржі і використовуйте за призначенням.
  12. Я готую такий простий і пишний бісквіт часто. І якщо мені колись, просто присипаю цукровою пудрою і подаю частування до чаю. Пригощайте сімейство. Їжте із задоволенням! Насолоджуйтеся ніжним десертом!

Шоколадний бісквіт в духовці для торта

Шоколадний бісквіт в духовці для торта, підкорить вас своєю вологою текстурою. Завдяки використанню рослинного масла в тесті, складно пересушити пиріг. Соковитий бісквіт точно вийде у всіх. Якщо торти ваша хвора тема, не турбуйтеся, дивовижний рецепт вам в допомогу. Готуйте з хорошим настроєм, і все буде, як треба!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Кефір – 220 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Кефір і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури.

Крок 2. В окрему посудину просійте борошно пшеничне, насипте харчову соду і розпушувач. Підсолити.

Крок 3. Сюди ж додайте какао-порошок з чистим складом.

Крок 4. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну посудину. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в гладку субстанцію. Електричним приладом вийде швидше, а віночком доведеться докласти зусилля. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте перемішувати.

Крок 5. До яєчної субстанції вилийте нагріте кефір і рафінована олія. Об’єднайте, перемішавши електроприладом.

Крок 6. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуйте міксером на помірній швидкості. Важливо, щоб у тісті не залишилося грудочок. Поки тісто набухає, розігрійте духовку.

Крок 7. Форму, де будете випікати десерт, вистелити фольгою. Дно і борти змастіть вершковим маслом кімнатної температури.

Крок 8. Густе тісто вилийте у форму. Закрийте верх фольгою. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть шоколадне тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом години, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 9. Гаряче виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження.

Крок 10. Відпочилий пиріг розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся ніжним десертом! Приємного апетиту!

Простий бісквіт на молоці в домашніх умовах

Бісквіт на молоці у домашніх умовах – приголомшлива заготівля для ваших улюблених десертів. Пишний і повітряний пиріг можна вживати як самостійне частування. Але якщо ви пропитаете його улюбленим кремом, отримаєте гастрономічний екстаз.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Борошно пшеничне – 165 гр.
  • Цукровий пісок – 160 гр.
  • Молоко – 120 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Розпушувач – 6 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Середні курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну посудину.

Крок 2. В товстостінну посуд вилийте молоко і додайте вершкове масло хорошої якості (маргарин або спред не підійде).

Крок 3. В окрему посудину просійте борошно пшеничне, насипте розпушувач. Підсолити.

Крок 4. Об’єднайте складові віночком.

Крок 5. До яйцям висипте цукровий пісок і ванільний цукор.

Крок 6. Скориставшись міксером, з’єднайте в гладку пишну масу.

Крок 7. Коли яєчно-цукрова маса стікає з віночків стрічкою – це ознака, що можна приступити до наступного етапу.

Крок 8. Нагрійте молоко з маслом до теплого стану, щоб масло розчинилося в ньому.

Крок 9. До яєчно-цукрової маси частинами введіть половину борошняної суміші.

Крок 10. Озброїтеся силіконової лопаткою.

Крок 11. Рухами знизу вгору акуратно вмішайте сухі інгредієнти.

Крок 12. Поступово влийте половину вершково-молочної маси.

Крок 13. Акуратно вмішайте.

Крок 14. Тепер введіть залишилися сухі інгредієнти.

Крок 15. Знову влийте вершково-молочну суміш.

Крок 16. Знову перемішайте. Увімкніть духовку розігріватися.

Крок 17. Форму для випічки промажте маслом, а зверху присипте борошном або вистелити пекарської папером, якщо буде потрібно. Антипригарні і силіконові форми не потребують цій процедурі. Густе тісто перекладіть у форму.

Крок 18. Переключіть температурний датчик на 170 градусів. Помістіть ароматне тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 45-50 хвилин, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність. Гаряче виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.

Крок 19. Візьміть ніж і допоможіть їм відокремити тісто від бортиків.

Крок 20. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Упакуйте в харчову плівку. Приберіть в холод або залиште при кімнатній температурі для стабілізації мінімум на 8 годин, краще на ніч.

Крок 21. Відпочилий пиріг розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Їжте і насолоджуйтеся з задоволенням! Приємного апетиту!

Пишний бісквіт для торта на сметані

Пишний бісквіт на сметані для торта виходить надзвичайно ніжним і повітряним, як хмарка. З пирога готують самі улюблені десерти. Просочивши улюбленим кремом і давши настоятися, ви отримаєте незабутній кондитерський шедевр. Повз такого торта не пройде жоден ласун.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • цукор – пісок- 250 гр.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Яйця С1 – 6 шт.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Масло рослинне – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку підготуйте форму. У мене роз’ємне кільце, щоб тісто не вилилося, я щільно закриваю дно і борти фольгою, а потім ставлю на деко. Ви використовуйте те, що у вас є. Все залежить від того, якої форми буде ваше виріб.

Крок 2. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно, кукурудзяний крохмаль, насипте харчову соду і розпушувач. Підсолити. Розмішайте і розділіть навпіл сухі інгредієнти. У другу половину додайте какао-порошок з чистим складом і теж перемішайте.

Крок 3. Сметану і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну посудину. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в гладку субстанцію. Потім введіть цукровий пісок і ванільний цукор.

Крок 4. Продовжуйте перемішувати. Важливо отримати пишну білу масу. Такий ефект ви отримаєте через 10 хвилин інтенсивного збивання.

Крок 5. Тепер додайте сметану і масло без запаху і об’єднайте складові електроприладом. Довго збивати не потрібно.

Крок 6. Отриману субстанцію поділіть навпіл. В одну частину поступово висипте і перемішайте світлі сухі інгредієнти.

Крок 7. У другу, відповідно, сухі інгредієнти з какао і теж перемішайте. Вимішуйте акуратними рухами знизу вгору, щоб не пошкодити структуру майбутньої заготовки.

Крок 8. У підготовлену форму вилийте більшу частину шоколадного тіста, покрутіть форму, але не піднімайте, щоб тісто рівномірно розподілилася.

Крок 9. Зверху вилийте частину білого тіста і виконайте з ним такі ж дії.

Крок 10. Розподіліть залишився шоколадне тісто.

Крок 11. Залийте залишками білого тіста. Розігрійте духовку.

Крок 12. Переключіть температурний датчик на 170 градусів. Помістіть бісквітну заготовку в духовку. Запікайте бісквіт протягом години, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 13. Гаряче виріб трохи остудіть у формі. Відпочилий пиріг обережно вийміть з кільця, підчепивши ножем. Залиште на решітці до повного охолодження. Упакуйте в харчову плівку. Приберіть в холод або залиште при кімнатній температурі для стабілізації мінімум на 4 години, краще на ніч.

Крок 14. Відпочилий пиріг розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Кличте гостей і пригощайте найніжнішим десертом. Насолоджуйтеся із задоволенням!

Шифоновий бісквіт для торта в духовці

Шифоновий бісквіт для торта в духовці – це легке повітряне диво, яке тане в роті. Ніжна текстура, як пушинка, підкорить вас відразу ж. Щоб поласувати десертом, доведеться трохи посидіти на кухні. Для цього шикарного пирога обов’язково потрібен міксер або комбайн. Вручну ви не досягнете консистенції щільних піків.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукровий пісок – 105 гр.
  • Молоко – 90 мл
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне – 65 мл
  • Ванілін – щіпка.
  • Цедра лимона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Молоко і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури.

Крок 2. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть.

Крок 3. Розбийте яйця і акуратним чином відокремте білки від жовтків. Важливо, щоб посуд була чистою і сухою, а до білків не потрапило ні краплі жовтків.

Крок 4. До жовтків вилийте тепле молоко. Розмішайте дерев’яною лопаткою.

Крок 5. Вилийте рафінована рослинна олія.

Крок 6. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно, цукровий пісок, насипте ванілін і розпушувач. Підсолити.

Крок 7. До сухих інгредієнтів вилийте молочно-жовткову субстанцію і розмішайте.

Крок 8. Лимон обдайте окропом, обсушити і зніміть цедру теркою, не зачіпаючи білу частину, вона має властивість гірчити, що може зіпсувати смак випічки. Відправте в тісто і інтенсивно розмішайте.

Крок 9. Білки збийте до твердих піків з допомогою електричного приладу. Потім частинами введіть в желтковое тісто.

Крок 10. Плавними рухами знизу вгору перемішайте заготовку.

Крок 11. Поки тісто відпочиває, розігрійте духовку. Форму, де будете випікати десерт, промажте маслом, а зверху присипте борошном або вистелити пекарської папером, якщо буде потрібно. Антипригарні і силіконові форми не потребують цій процедурі.

Крок 12. Густе тісто вилийте у форму.

Крок 13. Покрутіть форму, щоб тісто розподілилося рівним шаром.

Крок 14. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 15. Гаряче виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.

Крок 16. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного остигання в положенні догори дном.

Крок 17. Приберіть пергамент з дна.

Крок 18. Краї можуть виглядати неакуратно, нічого страшного, вони срежутся або замаскируются кремом.

Крок 19. Відпочилий пиріг розділіть на частини.

Крок 20. Бісквітну заготівлю використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся ніжним десертом! Приємного апетиту!

Простий домашній бісквіт для торта в мультиварці

Домашній бісквіт для торта в мультиварці готую за класичним рецептом, який знають якщо не всі, то багато хто. Обожнюю рецепт за його простоту. Все змішати і відправити запікатися в чашу нашої помічниці. Рецепт з легкістю здолає навіть непрофесіонал. Пробуйте, експериментуйте і вас чекає успіх!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури.

Крок 2. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну чашку. Всипте цукровий пісок.

Крок 3. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте складові в гладку субстанцію. Електричним приладом вийде швидше, а віночком доведеться докласти зусилля.

Крок 4. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно, розпушувач і ванілін. Підсолити. Перемішайте.

Крок 5. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуйте міксером на мінімальній швидкості або лопаткою. Важливо, щоб у тісті не залишилося грудочок.

Крок 6. Поки тісто набухає, дістаньте мультиварку, включіть в мережу.

Крок 7. Дно і стінки чаші приладу змастіть рафінованою олією. Вилийте тісто і трохи покрутіть, щоб воно розлилося по формі рівним шаром.

Крок 8. На панелі виберіть програму «Випічка», автоматично висвітиться час 40 хвилин. Цього цілком достатньо для приготування ароматного пирога. Закрийте кришку приладу.

Крок 9. Про готовність бісквітної заготовки повідомить звуковий сигнал. Відкрийте кришку приладу, за допомогою сітки для варіння на пару дістаньте пиріг і остудіть його.

Крок 10. Відпочилий пиріг розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Якщо колись, просто присипте цукровою пудрою і подавайте частування до чаю. Пригощайте сімейство. Їжте із задоволенням! Насолоджуйтеся ніжним десертом!

Сирний бісквіт в духовці

Сирний бісквіт в духовці готується максимально просто. На відміну від своїх побратимів текстура цього пирога виходить щільною. Але деякі люблять і такі десерти. Бісквіт в подальшому можна використовувати для приготування торта, але якщо немає часу, достатньо його прикрасити і пригощати домочадців.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Оцет столовий 9% – 10 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Варення – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Сир і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно. Підсолити.

Крок 2. Свіжий перевірений сир складіть в іншу посудину, і розімніть вилкою, при бажанні перетріть через сито.

Крок 3. Яйця збийте в об’ємну миску. Скориставшись міксером або віночком, перемішайте в гладку субстанцію. Електроприладом вийде швидше. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте збивати.

Крок 4. Збиту яєчну масу вилийте в перетертий сир. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і введіть до яєчної субстанції. Сюди ж погасите харчову соду оцтом. Розмішайте.

Крок 5. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуючи ложкою. Важливо, щоб у тісті не залишилося грудочок. Поки тісто набухає, розігрійте духовку.

Крок 6. Густе тісто перекладіть у форму, дно якої присипте манною крупою. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть в духовку. Запікайте бісквіт протягом 40 хвилин. Через 40 хвилин проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 7. Гаряче сирне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі. Потім обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Десерт прикрасити цукровою пудрою або розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Можете за бажанням промазати коржі варенням. Насолоджуйтеся ніжним частуванням! Приємного апетиту!

Морквяний бісквіт для торта

Морквяний бісквіт для торта виходить вологим і пористим. Раніше близькі заперечували наявність овочу в солодкій випічці, а тепер це їх улюблений торт. Пиріг виходить шалено ароматним. Для мене він асоціюється з осінню. Від бісквіта віє домашнім теплом і турботою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • цукор – пісок-180 гр.
  • Моркву – 170 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Волоський горіх – 3 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Цедра лимона/апельсина – 1 ч. л.
  • Сушений мелений імбир – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну посудину. Влийте рослинне масло без запаху.

Крок 2. Сюди ж додайте цукровий пісок і ванільний цукор. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в однорідну субстанцію. Електричним приладом вийде швидше, а віночком доведеться докласти зусилля.

Крок 3. До рідких інгредієнтів просійте борошно пшеничне, насипте розпушувач. Підсолити.

Крок 4. Волоські горіхи переберіть, видаливши шкаралупу і перегородки, подрібніть в кофемолці і висипте до складових. Додайте корицю, цедру лимона і сушений мелений імбир. Продовжуйте перемішувати міксером.

Крок 5. Моркву почистіть від шкірки овочечисткою і натріть на дрібній тертці. Перекладіть тісто. Об’єднайте, перемішавши електроприладом.

Крок 6. Розігрійте духовку. Форму, де будете випікати десерт, змащувати не потрібно. У тесті достатню кількість жирів. Густе тісто перекладіть у форму.

Крок 7. Закрийте верх фольгою. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть морквяну заготовку в духовку. Запікайте бісквіт протягом 40-45 хвилин, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Крок 8. Ароматне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми, підчепивши боки ножем. Залиште на решітці до повного охолодження. Після розділіть на частини і використовуйте за призначенням.

Крок 9. Пряний аромат від чудового пирога заповнить весь простір.

Крок 10. Насолоджуйтеся осіннім десертом! Приємного апетиту!

Пишний медовий бісквіт для торта

Медовий бісквіт для торта виходить незвичайно яскравим і дуже ароматним. Медовик мій улюблений торт, готую його на кожне свято. Рецепт максимально легкий і бюджетний. Але попереджаю відразу, для цього варіанту обов’язково потрібен міксер. Печіть домашню випічку і радуйте близьких людей.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • цукор – пісок- 120 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. 3 столові ложки перевіреного меду відправте в товстостінний сотейник і розпустіть на середньому вогні. Додайте соду. Розмішайте до появи піни. Як тільки маса збільшиться, вимкніть вогонь.

Крок 2. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім розділіть на білки і жовтки. Скориставшись міксером, збийте білки в пишну масу.

Крок 3. Потім введіть половину цукрового піску і продовжуйте збивати до стану твердих піків.

Крок 4. Жовтки з’єднайте з другою половиною цукрового піску. Збивайте міксером до побілілої маси.

Крок 5. До жовткової маси поступово введіть білки. Плавними рухами знизу вгору вмішайте в тісто.

Крок 6. Потім влийте медову субстанцію.

Крок 7. Знову акуратно перемішайте.

Крок 8. Просійте борошно пшеничне.

Крок 9. Лопаткою вмішайте в повітряну масу.

Крок 10. Розігрійте духовку. Форму, де будете випікати десерт, вистелити фольгою. Дно і борти змастіть вершковим маслом. Густе тісто перекладіть у форму. Закрийте верх фольгою. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть медове тісто в духовку.

Крок 11. Запікайте бісквіт протягом 30 хвилин, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 12. Гаряче виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі, перевернувши її догори дном. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми, підчепивши боки ножем. Остудіть на решітці.

Крок 13. Остиглу медову заготівлю розділіть на частини і використовувати за призначенням, промазавши улюбленим кремом. Я віддаю перевагу сметанний. Насолоджуйтеся ароматним десертом! Приємного апетиту!

Лимонний бісквіт в домашніх умовах

Лимонний бісквіт в домашніх умовах підкорить серце всіх любителів цитрусових. Пиріг виходить вологим і надзвичайно ароматним. Приємна легка кислинка чарівно поєднується з легким повітряним тестом. Соковита випічка здивує вас і залишиться в пам’яті назавжди!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • цукор – пісок- 150 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Досить великий лимон обдайте окропом, обсушити, наріжте часточками, видаліть кісточки. Можна подрібнити блендером.

Крок 2. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну чашку. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в гладку субстанцію. Електричним приладом вийде швидше. Потім введіть цукровий пісок і продовжуйте збивати.

Крок 3. Сюди ж просіяти пшеничне борошно. Для підстраховки насипте розпушувач. Об’єднайте, перемішавши електроприладом.

Крок 4. В пишну масу введіть підготовлений лимон. Перемішайте лопаткою. Розігрійте духовку.

Крок 5. Форму, де будете випікати десерт, вистелити фольгою. Дно і борти змастіть вершковим маслом кімнатної температури. Ароматне тісто вилийте у форму. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть лимонне тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин.

Крок 6. Потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність пирога. Лимонне виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.

Крок 7. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Після охолодження розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся соковитим десертом! Приємного апетиту!