Бісквіт для торта – 10 простих рецептів пишного бісквіту з покроковими фото

Бісквіт для торта — це проста заготівля для улюблених десертів. З апетитних бісквітів найчастіше готують улюблені тістечка або тістечка. Так само використовують при складанні трайфлов і багатьох інших десертів. Існують різні рецепти від найпростіших до трудозатратных. У цій добірці є і ті, і інші. Я постаралася зібрати доступні рецепти, які під силу кожному.

Простий і пишний бісквіт для торта на кефірі

Класиеский пишний бісквіт на кефірі для торта вийде у всіх. З цим рецептом у вас гарантовано вийде пишний торт, а бісквіт не осяде. Не обов’язково мати міксер, щоб приготувати смачний та ніжний тортик. Якщо ви не вважаєте себе великим кондитером і боїтеся випічки, як вогню, сміливо готуйте!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Кефір-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Розпушувач ½ ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Ванілін 2 гр.

Процес приготування:

  1. Пишний бісквіт для торта готується дуже просто. Курячі яйця дістаньте з холодильника і дайте зігрітися. Вимийте і обсушіть, а потім розбийте в об’ємну посудину.
  2. Скориставшись міксером або віночком, розмішайте до однорідної субстанції. Міксером вийде швидше, а віночком доведеться трохи попрацювати.
  3. введіть цукровий пісок і продовжуйте перемішувати. На цьому етапі, звичайно, краще взяти міксер. Сюди ж висипте по дрібці солі і ваніліну. Маса повинна побіліти і трохи збільшитися.
  4. У окрему посудину просійте борошно пшеничне, насипте харчову соду і розпушувач.
  5. Розмішайте сухі інгредієнти віночком.
  6. Кефір підігрійте в мікрохвильовці і вилийте в яєчну субстанцію. Розмішайте.
  7. Частинами всипте сухі інгредієнти. Перемішуйте силіконової лопаткою рухами знизу вгору. На цьому етапі головне не використовувати міксер. Увімкніть духовку розігріватися.
  8. Форму для випічки промажте маслом, а зверху присипте борошном або вистелити пекарської папером, якщо буде потрібно. Антипригарні і силіконові форми не потребують цій процедурі. Густе тісто перекладіть у форму.
  9. Встановіть на температурному датчику 180 градусів. Поставте форму з тістом в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30 хвилин, потім перевірте готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. При необхідності збільшити час приготування.
  10. Пишний бісквіт вийміть з духовки. Остудіть у формі.
  11. Остиглий пиріг витягніть з форми. Залиште на решітці повністю охолонути. Присипте цукровою пудрою. Якщо будете готувати тортик, пропустіть цей крок. Розділіть на коржі і використовуйте за призначенням.
  12. Я готую такий простий і пишний бісквіт часто. І якщо мені колись, просто присипаю цукровою пудрою і подаю частування до чаю. Пригощайте сімейство. Їжте із задоволенням! Насолоджуйтеся ніжним десертом!