Пишний бісквіт для торта на сметані
Пишний бісквіт на сметані для торта виходить надзвичайно ніжним і повітряним, як хмарка. З пирога готують самі улюблені десерти. Просочивши улюбленим кремом і давши настоятися, ви отримаєте незабутній кондитерський шедевр. Повз такого торта не пройде жоден ласун.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- цукор – пісок- 250 гр.
- Сметана 20% – 200 гр.
- Яйця С1 – 6 шт.
- Розпушувач – 15 гр.
- Сіль – щіпка.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку підготуйте форму. У мене роз’ємне кільце, щоб тісто не вилилося, я щільно закриваю дно і борти фольгою, а потім ставлю на деко. Ви використовуйте те, що у вас є. Все залежить від того, якої форми буде ваше виріб.
Крок 2. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно, кукурудзяний крохмаль, насипте харчову соду і розпушувач. Підсолити. Розмішайте і розділіть навпіл сухі інгредієнти. У другу половину додайте какао-порошок з чистим складом і теж перемішайте.
Крок 3. Сметану і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну посудину. Скориставшись міксером або віночком, з’єднайте в гладку субстанцію. Потім введіть цукровий пісок і ванільний цукор.
Крок 4. Продовжуйте перемішувати. Важливо отримати пишну білу масу. Такий ефект ви отримаєте через 10 хвилин інтенсивного збивання.
Крок 5. Тепер додайте сметану і масло без запаху і об’єднайте складові електроприладом. Довго збивати не потрібно.
Крок 6. Отриману субстанцію поділіть навпіл. В одну частину поступово висипте і перемішайте світлі сухі інгредієнти.
Крок 7. У другу, відповідно, сухі інгредієнти з какао і теж перемішайте. Вимішуйте акуратними рухами знизу вгору, щоб не пошкодити структуру майбутньої заготовки.
Крок 8. У підготовлену форму вилийте більшу частину шоколадного тіста, покрутіть форму, але не піднімайте, щоб тісто рівномірно розподілилася.
Крок 9. Зверху вилийте частину білого тіста і виконайте з ним такі ж дії.
Крок 10. Розподіліть залишився шоколадне тісто.
Крок 11. Залийте залишками білого тіста. Розігрійте духовку.
Крок 12. Переключіть температурний датчик на 170 градусів. Помістіть бісквітну заготовку в духовку. Запікайте бісквіт протягом години, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.
Крок 13. Гаряче виріб трохи остудіть у формі. Відпочилий пиріг обережно вийміть з кільця, підчепивши ножем. Залиште на решітці до повного охолодження. Упакуйте в харчову плівку. Приберіть в холод або залиште при кімнатній температурі для стабілізації мінімум на 4 години, краще на ніч.
Крок 14. Відпочилий пиріг розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Кличте гостей і пригощайте найніжнішим десертом. Насолоджуйтеся із задоволенням!