Бісквіт для торта – 10 простих рецептів пишного бісквіту з покроковими фото

Шифоновий бісквіт для торта в духовці

Шифоновий бісквіт для торта в духовці – це легке повітряне диво, яке тане в роті. Ніжна текстура, як пушинка, підкорить вас відразу ж. Щоб поласувати десертом, доведеться трохи посидіти на кухні. Для цього шикарного пирога обов’язково потрібен міксер або комбайн. Вручну ви не досягнете консистенції щільних піків.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукровий пісок – 105 гр.
  • Молоко – 90 мл
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне – 65 мл
  • Ванілін – щіпка.
  • Цедра лимона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте інгредієнти згідно зі списком, зазначеним вище. Молоко і курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури.

Крок 2. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть.

Крок 3. Розбийте яйця і акуратним чином відокремте білки від жовтків. Важливо, щоб посуд була чистою і сухою, а до білків не потрапило ні краплі жовтків.

Крок 4. До жовтків вилийте тепле молоко. Розмішайте дерев’яною лопаткою.

Крок 5. Вилийте рафінована рослинна олія.

Крок 6. В окрему посудину просіяти пшеничне борошно, цукровий пісок, насипте ванілін і розпушувач. Підсолити.

Крок 7. До сухих інгредієнтів вилийте молочно-жовткову субстанцію і розмішайте.

Крок 8. Лимон обдайте окропом, обсушити і зніміть цедру теркою, не зачіпаючи білу частину, вона має властивість гірчити, що може зіпсувати смак випічки. Відправте в тісто і інтенсивно розмішайте.

Крок 9. Білки збийте до твердих піків з допомогою електричного приладу. Потім частинами введіть в желтковое тісто.

Крок 10. Плавними рухами знизу вгору перемішайте заготовку.

Крок 11. Поки тісто відпочиває, розігрійте духовку. Форму, де будете випікати десерт, промажте маслом, а зверху присипте борошном або вистелити пекарської папером, якщо буде потрібно. Антипригарні і силіконові форми не потребують цій процедурі.

Крок 12. Густе тісто вилийте у форму.

Крок 13. Покрутіть форму, щоб тісто розподілилося рівним шаром.

Крок 14. Переключіть температурний датчик на 180 градусів. Помістіть тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність.

Крок 15. Гаряче виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.

Крок 16. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного остигання в положенні догори дном.

Крок 17. Приберіть пергамент з дна.

Крок 18. Краї можуть виглядати неакуратно, нічого страшного, вони срежутся або замаскируются кремом.

Крок 19. Відпочилий пиріг розділіть на частини.

Крок 20. Бісквітну заготівлю використовуйте за призначенням. Насолоджуйтеся ніжним десертом! Приємного апетиту!